سنگ آهن

در پایان معاملات هفته در بازارهای جهانی، قیمت سنگ آهن با عیار ۶۲ درصد در بنادر چین به محدوده ۶۱ دلار کاهش پیدا کرد، به طوری که این روند نزولی قابل توجه بود و تعجب سرمایه گذاران و تحلیلگران را برانگیخت.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، قیمت سنگ آهن هفته پیش بیش از ۱۲ درصد کاهش یافت و اکنون قیمت ها نسبت به اوج خود که اواخر ماه فوریه مشاهده شده بود ۳۷ درصد پایین تر است. قیمت سنگ آهن سال گذشته میلادی تحت تاثیر سیاست های حمایتی دولت چین ۸۵ درصد افزایش یافت. کارشناسان بازار سنگ آهن معتقدند توضیح دلیل این میزان کاهش قیمت دشوار است. واقعیت این است که این سقوط منطقی به نظر نمی رسد.

قبلا این باور وجود داشت که پیش بینی افول تولید فولاد در چین تاثیر خود را بر قیمت سنگ آهن گذاشته و دلیلی وجود ندارد که قیمت این ماده خام تا این اندازه کاهش پیدا کند.

همچنین تصور می شد تاثیر افزایش صادرات سنگ آهن از استرالیا و برزیل به حدی نیست که قیمت ها به سطوح کنونی کاهش یابد. رشد قیمت سنگ آهن در ابتدای سال جاری میلادی سودی بزرگ نصیب کشورهایی نظیر ایران، پرو و هند کرد. صادرات سنگ آهن هند به چین، با ۳۳۲ درصد افزایش به ۳.۳ میلیون تن رسید.

میزان واردات سنگ آهن چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی به حدود ۲۷۰ میلیون تن رسید. میزان واردات سنگ آهن از سوی ژاپن به ۱۱.۶ میلیون تن افزایش یافت که بالاترین میزان از ژانویه سال ۲۰۱۵ است. همچنین کره جنوبی ماه گذشته میلادی ۷.۲ میلیون تن سنگ آهن وارد کرد که بالاترین میزان از اواخر سال ۲۰۱۵ است.

میزان تولید فولاد در چین و دیگر کشورهای جهان طی سه ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۵.۷ درصد افزایش یافته و گزارش های نشان می دهد تولید در تمام مناطق رشد کرده و بیشترین میزان افزایش در هند مشاهده شده است.

از سوی دیگر با آنکه میزان ذخیره سنگ آهن در بنادر چین بالاست اما نسبت به اوج پایین تر است.

آنچه بیان شد واقعیت هایی هستند که بر مبنای آنها، کاهش شدید قیمت سنگ آهن در هفته های اخیر چندان منطقی به نظر نمی رسد. حال این سوال مطرح است که دلیل یا دلایل کاهش قیمت ها چیست و آیا روند کاهش ادامه پیدا خواهد کرد؟

سال گذشته میلادی قیمت سنگ آهن رشدی قابل ملاحظه داشت اما اواسط سال گذشته روند کاهش تولید سنگ آهن در چین متوقف شد. شرکت معدنی ریو تینتو دو ماه پیش اعلام کرد در سه سال اخیر ۱۴۰ میلیون تن از تولید سنگ آهن کاسته شده اما در ماه های اخیر ۳۰ میلیون تن از این رقم به بازار بازگشته است.

در واقع افزایش تولید سنگ آهن از سوی تولیدکنندگان داخل چین و کشورهایی که بازیگران فرعی بازار هستند سبب ضعف قیمت ها شده است و اکنون تحلیلگران می گویند افزایش قیمت ها مستلزم آن است که قیمت سنگ آهن برای مدتی طولانی پایین تر از رقم ۶۰ دلار باقی بماند. در این حالت تولیدکنندگان با هزینه بالا از بازار خارج خواهند شد.

نکته مهم این است که پیش بینی شده دولت چین در برنامه اصلاح اقتصادی خود ، از میزان حمایت ها از توسعه زیرساخت ها می کاهد. این بخش از مصرف کنندگان اصلی فولاد است. تحقق این پیش بینی سبب کاهش قیمت سنگ آهن به زیر ۵۰ دلار در هر تن خواهد شد.

بدین ترتیب اکنون بازار سنگ آهن در شرایطی است که احتمال کاهش قیمت ها وجود دارد. سرمایه گذاران منتظر تصمیم گیری دولت چین در خصوص سیاست های حمایتی هستند، نیمی از سنگ آهن جهان در چین تولید می شود.

در زیر نمودار تغییرات قیمت هر تن سنگ آهن در یک سال اخیر نشان داده شده است:

منبع: جهان سهم

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها