با وجود اينكه برخي از تحليلگران معتقدند بازار طلا طي هفته هاي اخير اثرات افزايش نرخ بهره را پيشخور كرده است، شماري از كارشناسان عنوان می كنند كه احتمال ريزش های پی در پی طلا در هفته های آينده وجود دارد و اين دوران را به عصر يخبندان طلا تعبير كرده اند.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، فدرال رزرو آمریکا شب گذشته در پایان نشست دو روزه خود تصمیم گرفت تا نرخ بهره را برای نخستین بار از سال ۲۰۰۶ میلادی به میزان ۰.۲۵ درصد افزایش دهد.

بر اساس این گزارش بسیاری از تحلیلگران اقتصادی و فعالان بازارهای بین المللی پیش بینی کرده بودند که فدرال رزرو در این نشست نرخ بهره را افزایش خواهد داد.

بهای اونس از ابتدای سال ۲۰۱۵ میلادی تاکنون تحت تاثیر نگرانی های مربوط به افزایش نرخ بهره فدرال رزرو حدود ۱۰ درصد کاهش داشته است.

قیمت هر اونس طلا امروز پنج شنبه با ۰.۵ درصد کاهش به کمتر از ۱۰۶۷ دلار رسیده است. قیمت طلا روز گذشته پیش از اعلام نتایج نشست فدرال رزرو آمریکا با افزایش نسبی روبرو شده بود و ۱.۲ درصد افزایش را تجربه کرد.

یک تاجر بازار هنگ کنگ تاکید کرد: امروز قیمت طلا در بازارهای جهانی بیشتر تحت تاثیر افزایش نرخ بهره فدرال رزرو آمریکا و تقویت ارزش دلار بوده است. به نظر می رسد بازارهای بین المللی نگران تقویت بیشتر ارزش دلار و تاثیر منفی آن بر قیمت طلا است.

شاخص ارزش دلار در برابر ارزهای معتبر بین المللی امروز بیش از یک درصد افزایش یافته است. افزایش ارزش دلار معمولا موجب کاهش تقاضا و قیمت طلا در بازارهای بین المللی می شود.

افزایش نرخ بهره فدرال رزرو همچنین تاثیر مثبتی بر شاخص سهام در بازارهای بورس آسیا داشته است چرا که سرمایه گذاران بر این باورند که افزایش نرخ بهره آمریکا به معنای بهبود شرایط اقتصادی این کشور است.

اکنون همه تمرکز سرمایه گذاران بین المللی و کارشناسان اقتصادی روی روند افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه های آینده معطوف شده است. هنوز به درستی مشخص نیست که روند افزایش نرخ بهره فدرال رزرو در ماه های آینده کند و تدریجی خواهد بود یا نه.

بسیاری از تحلیلگران اقتصادی بر این باورند که فدرال رزرو طی سال آینده نرخ بهره را یک درصد دیگر افزایش خواهد داد. به نظر می رسد قیمت طلا در شرایط کنونی به شدت تحت تاثیر سیاست های پولی فدرال رزرو آمریکا و سایر بانکهای مرکزی بزرگ جهان قرار خواهد داشت.

فدرال رزرو آمریکا در حالی تصمیم به افزایش نرخ بهره و اجرای سیاست های انقباضی گرفته است که اکثر بانک های مرکزی بزرگ جهان همچنان سیاست های پولی انبساطی را اجرا می کنند.

 

منبع: رویترز

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها