rtr1xxwi.jpgتولید فولاد در چین، بزرگترین تولیدکننده این محصول در دنیا، پس از ۲۵ سال رشد مداوم سال گذشته برای اولین بار کاهش یافت و به ۸۰۳.۸۳ میلیون تن رسید.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به نقل از بلومبرگ، کارخانه‌های فولاد چین که نیمی از عرضه جهانی را در اختیار دارند، سال گذشته برای نخستین بار از سال ۱۹۹۱ در پی کاهش تقاضا،‌ سقوط قیمتی و دست‌وپنجه نرم کردن با عرضه مازاد، تولیدات خود را کاهش دادند. دفتر آمار این کشور، روز سه‌شنبه گزارش داد: تولید فولاد خام با افت ۲.۳ درصدی به ۸۰۳.۸۳ میلیون تن رسید. میزان تولید در ماه دسامبر نیز با سقوط ۵.۲ درصدی نسبت به سال گذشته به ۶۴.۳۷ میلیون تن رسید.

در حالی که سیاست‌گذاران به دنبال هدایت اقتصاد از سرمایه‌گذاری به سمت رشد مصرف محور هستند، میزان تقاضا در حال کاهش یافت. سال گذشته اقتصاد چین رشدی ۶.۹ درصدی داشته که کندترین سرعت رشد اقتصادی این کشور از سال ۱۹۹۰ بوده است. بر اساس برآورد سیتی‌گروپ، به دلیل چشم‌انداز در حال تضعیف سنگ‌آهن و افزایش صادرات شرکت‌های معدنکار، میزان تولید فولاد در سال جاری احتمالا افتی ۲.۶ درصدی خواهد داشت.

ژو هوی می، تحلیلگر هواتای گریت‌وال در شانگ های اعلام کرد: «این موضوع نشان‌دهنده کاهش تولید فولاد در چین هم راستا با کندی اقتصاد است.  ما احتمالا شاهد کاهش تولید بیشتری در سال جاری خواهیم بود، با این وجود اندازه کاهش تقریبا مشابه با مقدار سال ۲۰۱۵ خواهد بود. کاهش عرضه در این وضعیتی که عرضه از تقاضا بیشتر است یک فرایند طولانی مدت خواهد بود و این در حالی است که کارخانه‌ها به دنبال حفظ سهم بازار هستند.»

تولید فولاد خام در چین بین سال‌های ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۴ بیش از ۱۲ برابر شده و این افزایش نمادی از ظهور این کشور به عنوان دومین اقتصاد دنیا بوده است. در تقویت زیرساخت‌ها از سوی سیاست‌گذاران و نقل مکان میلیون‌ها نفر به شهرها و بالارفتن مصرف اتومبیل و لوازم‌خانگی، میزان تقاضا در این کشور افزایش یافته است.

اقتصاد چین در ماه دسامبر کند شده و بدترین رشد سه‌ماهه خود را از زمان بحران جهانی سال ۲۰۰۹ تجربه کرده است. تولید صنعتی، آمار خرده فروشی و سرمایه‌گذاری دارایی ثابت همگی در انتهای سال کمتر شده در حالی که تولید ناخالص داخلی ۶.۸ درصد در این سه ماهه نسبت به سال گذشته افزایش داشته است.

تقاضای فولاد چین برای اولین بار در تاریخ در حال کاهش است و این موضوع موجب شده تا کارخانه‌ها رکوردی را در زمینه صادرات فلز به ثبت برسانند. میزان محموله‌های دریایی در سال گذشته با رشد ۲۰ درصدی به ۱۱۲.۴ میلیون تن رسیده است. عرضه مازاد از سوی چین، باعث شده تا دولت‌ها در سراسر نقاط دنیا، قدم‌هایی را برای حفاظت از بازارهای داخلی بردارند. لی شین چوانگ، معاون دبیر کل اتحادیه آهن و فولاد چین اعلام کرد، میزان تولید چین ممکن است در سال جاری به ۷۸۳ میلیون تن کاهش پیدا کند.  

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها