عضو هیأت علمی دانشگاه علامه ‌طباطبایی با اشاره به اینکه بازار ارز با آشفتگی فراوانی روبه رو است، گفت: معاملات آتی ارز علاوه بر اینکه می تواند به نوسانات کاذب ارز پایان دهد، می تواند به صورت مستقیم و غیر مستقیم تورم را نیز کنترل کند.

دکتر ابوالقاسم حکیمی پور، استاد دانشگاه علامه طباطبایی و کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با «پایگاه خبری بورس کالای ایران»افزود: بازار ارز همیشه با کش و قوس های فراوانی روبه رو بوده و این موضوع افزایش ریسک فعالیت های اقتصادی را به همراه داشته است، از این رو شورای عالی بورس تصمیم گرفت تا با راه اندازی معاملات آتی ارز در بورس کالای ایران، بازار ارز را کنترل کرده و به حواشی و نوسانات کاذب این بازار خاتمه دهد.

دکتر ابوالقاسم حکیمی پور

این کارشناس مسائل اقتصادی در ادامه خاطر نشان کرد: دولت تدبیر و امید اقدامات موثر و موفقیت آمیزی در موضوع تورم داشته است که در همین زمینه راه اندازی بورس ارز نیز می تواند به کاهش و کنترل تورم کمک کند.

وی همچنین با اشاره به اینکه معاملات آتی ارز می تواند آشفتگی و چندگانگی قیمت ها را به حداقل برساند، تاکید کرد: در سال های گذشته تلاش های بسیاری برای آرامش در بازار ارز انجام شد، اما متاسفانه به نتیجه نرسید ولی در حال حاضر امیدواریم با اقدام موثر شورای عالی بورس و بورس کالای ایران برای راه اندازی معاملات آتی ارز این تلاش به ثمر برسد و نوسانات فعلی بازار ارز که در هفته های اخیر به اوج خود رسید، کاهش یابد.

این استاد دانشگاه در مورد تاثیر نرخ ارز بر تورم گفت: نرخ ارز جزء مهمترين عامل تعيين كنندة قيمت مواد اوليه، كالاهاي واسطه اي، تجهيزات سرمايه اي و كالاهاي نهايي است و با توجه به وابستگي بالاي توليد و مصرف به واردات، نوسانات نرخ ارز در شكل گيري فشارهاي تورمي مؤثر است.

حکیمی پور افزود: به این ترتیب افزایش نرخ ارز موجب افزایش قیمت کالاهای وارداتی می شود که این کالاها یا کالاهای مصرفی هستند که افزایش قیمت آنها به طور مستقیم تورم را افزایش می دهد، یا کالاهای واسطه ای و سرمایه ای هستند که افزایش قیمت آنها از طریق افزایش هزینه های تولید بر تورم اثر می گذارند؛ با این تفاسیر راه اندازی معاملات آتی ارز که به فعالان اقتصادی چشم اندازی از نرخ ارز طی ماه های آینده را می دهد می تواند در کنترل تورم اثر گذار باشد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها