بورس کالا

در هفته گذشته رویدادها و اظهار نظرهای مهمی در خصوص بورس کالای ایران صورت گرفت که استانداردسازی کیفیت گندم با اجرای سیاست قیمت تضمینی، راه اندازی بورس جهانی زعفران در آینده ای نزدیک و معامله یک تن و ۴۰۰ کیلوگرم زعفران در قالب معاملات بورس، نقش بورس کالا در افزایش سطح رفاه جامعه و تحول نظام خرید تضمینی گندم از سال آینده با کمک بورس کالا از مهم ترین آنها بود.

کشاورزان نگران اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم نباشند

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»در هفته گذشته مدیرعامل بورس کالا گفت: هیچ نگرانی در خصوص اجرای سیاست قیمت تضمینی گندم در قالب بورس کالا برای کشاورزان وجود ندارد و تصمیم بر آن است که بخشی از این محصول مورد حمایت قرار گیرد.

حامد سلطانی‌نژاداظهار کرد: در قالب این طرح، کشاورزان محصول خود را در بورس کالا عرضه می‌کنند و مابه‌التفاوت قیمت فروش در بورس و نرخ حمایتی تعیین شده برای گندم، توسط دولت به حساب تولیدکنندگان واریز خواهد شد.

سلطانی‌نژاد در ادامه گفت: عرضه این محصول در بورس کالا، شفافیت قیمت، کاهش بار مالی دولت، حذف واسطه‌ها و سود کشاورزان را در بردارد. به همین دلیل، اجرای سیاست قیمت تضمینی مورد توجه دولت قرار گرفته است.

استانداردسازی کیفیت گندم با اجرای سیاست قیمت تضمینی

مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین گفت: اگر قرار باشد در مدت کوتاهی حجم زیادی از محصول گندم وارد بازار شود، قیمت‌ها می‌شکند؛ بر این اساس وجود یک بازارساز و کسی که ذخایر استراتژیک را نگهداری می کند، ضروری است.

وی گفت: در همین حال، مذاکراتی با شرکت بازرگانی دولتی انجام شده است که ابتدا بازار گردان‌هایی داشته باشیم، چون نمی‌توان سیستمی را که وابسته به دولت بوده طی یکسال از آن جدا کرد. بنابراین حداقل باید حمایتی که از جانب خرید انجام می‌شود ادامه داشته باشد و بخش حمل و نقل و انبارداری به بخش خصوصی واگذار شود یا این که دولت هم در این سازوکار حضور داشته باشد ولی نگرش بخش خصوصی را داشته باشد.

راه اندازی بورس جهانی زعفران در آینده ای نزدیک

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران  با اشاره به اینکه هیچکس با خرید زعفران توسط تعاونی روستایی مخالف نیست، افزود:  بنا داریم در آینده نزدیک نسبت به راه اندازی بورس جهانی زعفران اقدام کنیم و تحقق این مهم حتی با دپوی محصول در داخل کشور، جهان را تشنه زعفران کرده و آنها را ملزم به تعیین قیمت جهانی توسط ایران خواهیم کرد.

علی اوسط هاشمی از اجرای طرح خرید توافقی زعفران برای حمایت از کشاورزان و زعفران کاران به عنوان یک تجربه مثبت یاد کرد و افزود: اگر زیر بار بدترین فشارهای مالی هم قرار بگیریم، نخواهیم گذاشت این حرکت نو دچار آسیب شود.

معامله یک تن و ۴۰۰ کیلوگرم زعفران در قالب معاملات بورس

رییس بانک زعفران و کارگزار بورس زعفران تربت حیدریه نیز گفت: هدف از تاسیس این بانک که برای نخستین با در ایران فعالیت خود را آغاز کرده، حفظ و نگهداری بهداشتی و کنترل شده زعفران است.

غلامرضا کریمی با بیان اینکه جلوگیری از به باد رفتن دسترنج کشاورزان از دیگر اهداف تشکیل بانک است، افزود: از ابتدای خرید توافقی زعفران تاکنون نزدیک به ۵ تن زعفران کشاورزان منطقه خریداری شده که یک تن و ۴۰۰ کیلوگرم آن در قالب معاملات بورس بوده است.

نقش بورس کالا در افزایش سطح رفاه جامعه

رئیس مرکز مطالعات راهبردی دانشگاه تهران گفت: ابزارهای مالی بورس کالا مانند ابزارهای مشتقه کالایی از جمله قراردادهای آتی و اختیاری و قراردادهای پیش فروش و سوآپ می توانند به کاهش نوسانات قیمتی و پیش بینی پذیری بازارها کمک کنند و به نظر می رسد همه این ها در کنار همدیگر نشان دهنده متمایزکنندگی بورس کالا با قابلیت هایی است که در بازارهای مالی مشاهده می کنیم.

دکتر ساسان شاه ویسی افزود: در عین حال فعالیت بورس کالا به عنوان یک مکان امین برای طرفین معامله، در حوزه تولید اطلاعات گسترده ای را در خصوص قیمت، عرضه و تقاضا به بازار ارائه می کند؛ از همه مهمتر بورس کالا با قابلیت توسعه بازارهای نقدی کالا و تسهیل کننده تامین منابع مالی به جهت تقویت سرمایه گذاری در تولید به عنوان هسته اصلی به شمار می رود.

وی ادامه داد: همچنین به کارگیری فناوری های نوین با استقرار یک سری از معاملات، ایجاد زیرساخت ها، فناوری ها، معاملات الکترونیکی، سیستم های انبارداری، فناوری های اطلاعات و ارتباطات و قابلیت در کارایی و ارتقای سیستم یک بخش از نقش های بورس کالا است و در این بین موضوعی که کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی کمتر به آن پرداخته اند، این است که بورس کالا به کاهش فقر و نابرابری اجتماعی کمک می کند.

تحول نظام خرید تضمینی گندم از سال آینده با کمک بورس کالا 

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: عرضه بخشی از گندم کشور از سال آینده در بورس کالا، آغاز یک تحول و اصلاح در نظام خرید تضمینی است و بدون شک در صورت عمل همه نهادها به وظایف خود شاهد رضایت کشاورزان، کاهش هزینه دولت و رشد کیفیت گندم خریداری شده خواهیم بود

علی‌اکبر کریمی گفت: بورس کالا دارای مکانیزمی بسیار مطلوب برای معاملات کالا در سطح اقتصاد ملی است و با فضای شفافی که دارد سازوکار مناسبی را برای فروشندگان کالاها قرار می‌دهد و امکان پایش و نظارت هم برای دولت در این بازار وجود دارد.

کریمی افزود: بورس کالا می‌تواند با سیاست عرضه گندم در بورس کالا، تمهیدات لازم را در دستور کار قرار دهد چرا که گندم در یک مقطع زمانی خاص و کوتاه، تولید و قسمت اعظم آن خریداری می‌شود و کشاورزان به دنبال آن هستند که وجوه خود را دریافت کنند. باید از کسانی که در بورس فعال شده و گندم را خریداری می‌کنند، حمایت‌ مالی لازم صورت گیرد.

پیش‌بینی اقتصاددانان از موفقیت سیاست قیمت تضمینی گندم

یک نماینده مجلس با اشاره به این که پیش‌بینی اقتصاددانان از موفقیت سیاست قیمت تضمینی حکایت دارد گفت: بر این اساس لزوم حمایت از عرضه گندم در بورس کالا بیش از پیش احساس می‌شود.

اکبر ترکی گفت: عرضه گندم در بورس کالا و اصلاح روند خرید تضمینی باید از سوی نهادهای مختلف حمایت شود تا این طرح به ثمر نشیند.

وی با بیان اینکه در اجرای سیاست قیمت تضمینی، عمل دولت به تعهداتش از قبیل واریز سریع مابه التفاوت قیمت گندم در بورس و نرخ تضمینی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، افزود: عرضه گندم در بورس ضمن ایجاد رقابت میان کشاورزان، باعث می‌شود که این قشر محصولات خود را با ارزش و قیمت واقعی در بازاری منسجم عرضه کنند.

بورس کالا در حوزه معدن راهگشاست

رئیس فراکسیون معدن و صنایع معدنی مجلس با بیان اینکه استفاده از ظرفیت های بورس کالا در حوزه معدن راهگشاست، گفت: دبیرخانه مشترک امور معادن مجلس و دولت به منظور حل مشکلات این حوزه تشکیل شده است.

داریوش اسماعیلی گفت: در قانون راهکارهایی پیش‌بینی شده است که موضوع صادرات به شکل شفاف قابل تصمیم‌گیری باشد و با توجه به ساز و کارهای شفاف بورس، یکی از روش های مناسب فروش مواد معدنی و به ویژه سنگ آهن بورس کالاست که این اقدام منجر به شفافیت بازار محصولات معدنی می شود.

به گفته اسماعیلی، در هیات رییسه فراکسیون معدن و صنایع معدنی که با حضور رئیس مجلس، وزیر صنعت، معدن و تجارت، اعضای فراکسیون معدن مجلس و معاونان معدنی وزارت صنعت برگزار شد، بنا به پیشنهاد شخص وزیر صنعت، دبیرخانه ای به منظور تعامل بیشتر دولت و مجلس در امور معادن تشکیل شد.

فعالان بازار ارز مستعد راه اندازی معاملات آتی هستند

مدیرعامل یک شرکت کارگزاری گفت: راه اندازی بازار مشتقه ارزی و معاملات آتی ارز در بازار سرمایه راهکاری مفید برای پوشش ریسک تولیدکنندگان و مصرف کنندگانی است که فعالیتشان وابسته به نرخ ارز است. بر این اساس با راه اندازی بازار ارز و امکان انجام معاملات آتی می توان برای آینده برنامه ریزی کرد و پیش بینی روند آینده را امکان پذیر ساخت.

حسنعلی بشارت احسانی افزود: ایجاد و توسعه بازار مشتقه ارزی برای هجینگ و کنترل ریسک های مترتب با بازار ارز کاربردهای فراوانی دارد. ضمن اینکه ایجاد چنین بازاری قابلیت نقدشوندگی را برای بازار نقدی ارز نیز در پی دارد و معاملات آن را روان می کند.

وی گفت: تجربه راه اندازی بازار آتی سکه و مدیریت نوسانات در بازار سکه نقدی از طریق استفاده از ابزارهای مشتقه بورس کالا نشان داده که می توان از این امکان در حوزه تلاطمات ارزی نیز بهره برد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها