Sena-IMG_5583 (1).jpg

استاد صاحب کرسی اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی و مولف کتاب «ابزارهای مشتقه مالی» گفت: به طور حتم مسوولان بانک مرکزی از مزایای راه اندازی بازار مشتقه ارزی در اقتصاد ایران مطلع هستند اما نمی دانم چرا با توجه به لغو تحریم ها برای تشکیل این بازار تعجیل نمی کنند. 

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، دکتر مهدی تقوی، اقتصاددان و استاد دانشگاه علامه طباطبایی، با بیان مطلب فوق گفت: قرار است بازار مشتقه ارزی کار خود را با معاملات آتی ارز در بورس کالا آغاز کند که این معاملات ابرازی برای پوشش ریسک سرمایه گذاران، واردکنندگان و صادرکنندگان خواهد بود و مسئولان مربوطه باید برای راه اندازی این بازار تعجیل کنند.
تقوی با بیان اینکه یکی از عمده ترین مزیت های معاملات آتی، پوشش ریسک نوسانات نرخ ارز است، افزود: معاملات آتی ارز می تواند نوسانات را برای سرمایه گذاران خارجی و داخلی کاهش داده و به بسیاری از تولیدکنندگان کمک کند.
مولف کتاب «ابزارهای مشتقه مالی» همچنین با اشاره به اینکه معاملات آتی سکه، دورنمایی از معاملات آتی ارز است، تاکید کرد: با توجه به تجربیات بورس کالای ایران در راه اندازی بازار معاملات آتی سکه، به نظر می رسد زیرساخت های راه اندازی معاملات آتی ارز در این بورس مهیاست.  
وی همچنین تاکید کرد: راه اندازی معاملات آتی ارز برای شفافیت اقتصادی و جذب سرمایه گذاران خارجی ضروری است و نباید با سنگ اندازی، شروع معاملات را به تاخیر انداخت، از سوی دیگر در بانک مرکزی افراد تحصیل کرده ای مشغول به فعالیت هستند که قطعا مزیت های این بازار را می شناسند و برای راه اندازی آن تعجیل خواهند کرد.
تقوی با اشاره به اینکه طراحی و توسعه استفاده از ابزارهای مالی باید در دستور کار قرار بگیرد، گفت: همان طور که معاملات آتی سکه از سال ها پیش در جریان است، باید برای محصولات مختلف، بازار آتی راه اندازی کرد که در این بین تشکیل معاملات آتی ارز نیز برای ثبات بخش های مختلف اقتصادی ضروری است که البته معاملات آتی بر بازار نقدی ارز اثرگذار نخواهد بود.
وی در پایان تصریح کرد: بازار معاملات آتی ارز می تواند برای سرمایه گذارانی که درآمدریالی دارند نیز مکان مناسبی برای خرید ارز و پوشش ریسک نوسانات آن باشد، حتی کسانی که ماشین آلات دارند و به مرور زمان با استهلاک آن روبه رو می شوند، نیز می توانند از مزیت های بازار آتی ارز استفاده کنند.

منبع: ایلنا

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها