کامودیتی

قیمت نفت در هفته ای که گذشت تحت تاثیر عواملی چون تنش‌های ژئوپلیتیکی بر سر ناپدید شدن یک خبرنگار سعودی برجسته، نگرانی بازار نسبت به افت صادرات ایران در آستانه بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه تهران در نوامبر و افزایش ذخایر نفت آمریکا نوسان داشت و در نهایت هفته کاهشی دیگری را ثبت کرد.

قیمت نفت تحت فشار افزایش ذخایر نفت آمریکا

به گزارش «کالاخبر»،قیمت نفت روز دوشنبه به‌دنبال تنش‌های ژئوپلیتیکی بر سر ناپدید شدن یک خبرنگار سعودی برجسته که نگرانی‌ها نسبت به عرضه را برانگیخت، افزایش یافت. دونالد ترامپ اعلام کرد اگر معلوم شود خاشقجی در داخل کنسولگری عربستان در استانبول به قتل رسیده است، عربستان سعودی با مجازات شدیدی روبرو خواهد شد. به‌دنبال تهدید ترامپ، عربستان سعودی با اشاره به نقش تاثیرگذار خود در اقتصاد جهانی، هشدار داد با اقدام بزرگ‌تری واکنش نشان خواهد داد.

عامل دیگری که از قیمت‌های نفت پشتیبانی کرد، انتشار آماری بود که نشان داد کره جنوبی برای نخستین بار در شش سال گذشته و در آستانه بازگشت تحریم‌های آمریکا علیه ایران در نوامبر، هیچ واردات نفتی از ایران در سپتامبر نداشته است. در ادامه قیمت نفت در واکنش به آمار موسسه امریکن پترولیوم که کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت آمریکا را نشان داد بیش از پیش تقویت شد اما انتشار آمار رسمی منتشره از سوی اداره  اطلاعات انرژی آمریکا که کاملا متفاوت با گزارش موسسه امریکن پترولیوم بود فشار زیادی را بر قیمت ها وارد کرد. اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد ذخایر نفت این کشور در هفته گذشته ۶.۵ میلیون بشکه افزایش یافته که چهارمین افزایش هفتگی متوالی و سه برابر میزان مورد پیش‌بینی تحلیلگران بود. ذخایر نفت آمریکا در حالی افزایش چشمگیر پیدا کرد که تولید نفت این کشور هفته گذشته به دلیل تعطیلی موقتی تاسیسات فراساحلی به دلیل وقوع طوفان مایکل، ۳۰۰ هزار بشکه در روز کاهش پیدا کرد.

در روز پایانی هفته نیز مجددا قیمت ها تحت تاثیر افزایش تنش ها بر سر وضعیت خبرنگار سعودی افزایش یافت. قانونگذاران آمریکایی انگشت اتهام ناپدید شدن یکی از منتقدان جدی رژیم ریاض را به سمت آل سعود نشانه رفته اند و گفته اند ممکن است به این بهانه ریاض را هدف تحریم قرار دهند. با این وجود پس از اعلام دولت عربستان مبنی بر انجام تحقیقات و اظهارات جدید ترامپ شواهد حاکی است که کاخ سفید اقدام بیشتری در این زمینه علیه سعودی ها صورت نخواهد داد.

 در جدول زیر تغییرات قیمت نفت در هفته گذشته نشان داده شده است.

نگرانی ها نسبت به اثرات منفی جنگ تجاری فلزات را کاهشی کرد

فلزات اساسی در هفته ای که گذشت علیرغم تداوم کاهش افت موجودی انبارها در بورس فلزات لندن، تحت تاثیر انتشار آمار ناامیدکننده از اقتصاد چین و افزایش نگرانی ها نسبت به چشم انداز اقتصادی این کشور تحت فشار قرار گرفته و هفته ای کاهشی را به ثبت رساندند.

در هفته گذشته در چین شاخص PPI یا شاخص بهای تولیدکننده در ماه سپتامبر منتشر شد که نشان از رشد ۳.۶ درصدی این شاخص بود که نسبت به رشد ۴.۱ درصدی ماه قبل کاهش دارد. از طرف دیگر اداره ملی آمار چین اعلام کرد رشد اقتصادی این کشور در سه ماهه سوم سال ۲۰۱۸ میلادی نسبت به سه ماهه دوم سال جاری با دو صدم درصد کاهش به ۶.۵ درصد رسیده است. با این وجود سخنگوی مطبوعاتی این اداره تصریح کرد اقتصاد چین در سال آینده حرکت باثبات خود را حفظ می کند و دولت اطمینان دارد که اقتصاد چین قادر است به هدف رشد ۶.۵ درصدی خود برسد. بازارهای جهانی همچنان نگران تشدید جنگ تجاری آمریکا و چین و اثرات منفی آن بر اقتصاد دنیا هستند و در هفته ای که گذشت پس از اینکه اعلام شد آمریکا خود را برای خروج از توافقنامه پستی ۱۴۴ ساله با چین آماده می کند مجددا شاهد تحت فشار قرار گرفتن کامودیتی ها بودیم.

این معاهده به چین اجازه حمل کالاهای کوچک با تعرفه اندک به آمریکا را می دهد. علاوه بر این ترامپ مجددا اعلام کرد دور جدید تعرفه بر روی کالای چینی در راه است و فشارها تا زمانی که چین مجبور به مذاکره شود افزایش می یابد. ارزش دلار آمریکا در هفته ای که گذشت تحت تاثیر تداوم اشتغالزایی بالای اقتصاد این کشور تقویت شد اما سخنان رئیس جمهور این کشور مبنی بر اینکه فدرال رزرو بزرگترین دشمنش است موجب شد رشد دلار محدود شود. کاهش موجودی انبارهای بورس کالای لندن همچنان ادامه دارد و در هفته ای که گذشت فلز روی با توجه به افت ۱۰.۲۳ درصدی موجودی انبارهایش تنها فلزی بود که هفته ای افزایشی را پشت سرگذاشت. موجودی انبارهای مس و سرب نیز به ترتیب ۷.۶ و ۱ درصد کاهش یافت اما موجودی انبارهای آلومینیوم در این بورس کالایی که با کاهش های چند هفته اخیر به زیر یک میلیون تن رسیده بود مجددا با جهشی ۱۳۳ هزار تنی و رشدی ۱۴ درصد به بالای یک میلیون تن رسید.

در جدول زیر قیمت فلزات اساسی در بورس فلزات لندن در ابتدا و انتهای هفته نشان داده شده است.

فرید فتحی  - کارشناس واحد توسعه بازار شرکت کارگزاری بانک سامان

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها