کبیری

سید تقی کبیری، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، شفاف ترین مسیر برای مهار رشد نقدینگی در جامعه را بورس دانست و گفت: در حال حاضر ابزارهای بسیاری در بورس اوراق بهادار و بورس کالا وجود دارد که می‌تواند نقدینگی سرگردان در جامعه را به سمت تولید هدایت کند.

به گزارش «کالاخبر» سید تقی کبیری در گفت و گو با سنا گفت: بورس از تاثیرگذار ترین حوزه های اقتصادی کشور محسوب می شود که می تواند حجم قابل توجهی از نقدینگی سرگردان در جامعه را جذب کند.

وی با بیان اینکه مکانیزم شفاف حاکم بر بورس می تواند به اولویت و الگوی نخست اقتصاد کشور تبدیل شود، افزود: نقدینگی سرگردان در اقتصاد کشور در حال جولان است و اگر سریع‌تر راهکاری اساسی برای سامان‌دهی آن در نظر گرفته نشود عواقب جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت.

کبیری تاکید کرد: بورس در سال های اخیر عملکرد مثبتی در جذب برخی نقدینگی های سرگردان و جلوگیری از اثرات مخرب آن از خود به جای گذاشته است اما در مقاطعی هم شاهد بوده ایم که بورس نتوانسته است آنگونه که باید نقدینگی در جامعه را مهار کند و متاسفانه شاهد حرکت نقدینگی به سمت بازارهای موازی و کاذب بوده ایم.

وی تصریح کرد: یکی از کارکردهای اصلی بازار سرمایه، تجهیز منابع و وجوه مازاد و سوق دادن آن به‌سوی سرمایه‌گذاری‌ها و فعالیت‌های مولد اقتصادی است و این نشان می دهد نقشی که بورس می تواند در جذب نقدینگی های سرگردان داشته باشد ، بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در حال حاضر ابزارهای بسیاری در بورس اوراق بهادار و بورس کالا وجود دارد که می‌تواند موجب جذب نقدینگی به سمت این بازار و تولید شود و اگر ابزارهای مالی مورد استفاده قرار گیرد، دیگر شاهد هیجانات بازار نخواهیم بود و جذب نقدینگی در بازار سرعت بیشتری خواهد گرفت.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: رونق در بورس یکی از راهکارهای جلوگیری از سوداگری در بخش هایی مانند مسکن و ارز است و تجربه بیانگر این است که رونق بازار دلالی کاذب، به اقتصاد کشور زیان جدی وارد کرده است. لذا باید تلاش کنیم علاوه بر تغییر مسیر سیاست های اقتصادی کشور به سمت بازار سرمایه، در درون این بازار نیز زیرساخت ها و شرایط حضور نقدینگی را فراهم تر از قبل کنیم.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها