کاتب

غلامرضا کاتب، دبیر هیات رئیسه مجلس معتقد است که در حوزه بازار، رونق تولید برابر است با احترام به مکانیسم عرضه و تقاضا که رعایت این موضوع، یکی از پایه های اصلی برای تحقق شعار سال ٩٨ خواهد بود؛ همچنین در سال رونق تولید، باید از بازارهای غیررسمی و غیرشفاف فاصله بگیریم که در این راستا نگاه ها به بورس کالا برای میزبانی از زنجیره تولید محصولات ویژه تر خواهد شد.

کاتب در گفت و گو با خبرگزاری میزان اظهار داشت: به منظور تحقق شعار سال ۹۸، توجه ویژه به صادرات و رفع معضلات صادرکنندگان به همراه مبارزه با قاچاق کالاها، از اقداماتی است که به رونق تولید کمک شایانی می کند.
دبیر هیات رئیسه مجلس به منابع بانکی کشور اشاره کرد و گفت: براساس پیش بینی صورت گرفته در قانون،  ٤٠ درصد از این منابع باید به سمت صنعت و همچنین١٠ درصد از منابع صندوق توسعه ملی باید به بخش کشاورزی اختصاص داده شود که در صورت تحقق این موارد، علاوه بر توسعه و رونق تولید، زمینه ایجاد اشتغال در کشور را فراهم خواهد کرد. 
وی به اهمیت «بازار» به منظور تحقق رونق تولید تاکید داشت و گفت: در حوزه بازار، رونق تولید برابر است با احترام به مکانیسم عرضه و تقاضا که رعایت این موضوع، یکی از پایه های اصلی برای تحقق شعار سال ٩٨ یعنی رونق تولید خواهد بود. به بیان بهتر، کشف قیمت ها براساس عرضه و تقاضا و بدون دخالت دولت، به تولیدکنندگان و مصرف کنندگان اعلام می کند که می توانید برای تولید خود در ماه های آینده براساس واقعیت های بازار برنامه ریزی کنید.
کاتب افزود: در این میان سودجویانی در بازارها حضور دارند که همواره به دنبال سواستفاده از بازار هستند که دستوری شدن بازارها و به دنبال آن دونرخی شدن کالاها، بهترین خبر برای این دسته افراد است. 
این نماینده مجلس اظهار داشت: موضوع مهم دیگر در حوزه بازار این است که حتی اگر تولید در کشور به اشباع برسد، باز هم سودجویانی در بازار حضور دارند که نظم بازار را برهم می زنند و زمینه کمبود کالا در بازار را فراهم می کنند، در این خصوص واقعی بودن قیمت ها به همراه نظارت دقیق، بهترین اقدام برای کوتاهی دست سودجویان از بازار و حمایت از مردم است. 


نگاه ویژه به بورس کالا در سال رونق تولید
دبیر هیات رئیسه مجلس در ادامه به بورس کالا به عنوان بازار رسمی کالای کشور اشاره کرد و گفت: بیش از یک دهه است که به منظور کوتاه شدن دست واسطه ها و ایجاد شفافیت معاملاتی، کالاها مهم و مواد اولیه در بورس کالا عرضه می شوند که در سال رونق تولید زمان آن رسیده تا با عرضه زنجیره تولید محصولات به یک شفافیت حداکثری در مبادلات برسیم تا همه فعالان اقتصادی و مردم از قیمت های واقعی کالاها و مواد اولیه به وسیله شفافیت بورس کالا مطلع شوند.
به گفته کاتب، با عرضه مستمر کالاها در بورس در سال رونق تولید، تولیدکنندگان پایین دستی قادر به تامین نیاز خود برای تولید خواهند بود که اگر این روند در بازار غیر رسمی و غیرشفاف رقم بخورد، امکان برنامه ریزی و تنظیم بازار به مراتب دشوار می شود.  
دبیر هیات رئیسه مجلس در پایان عنوان کرد: بورس کالا یک بستر شفاف برای حمایت از تولید است و قطعا اگر زمینه عرضه زنجیره تولیدات در این بورس فراهم شود، قدم های بزرگی در جاده رونق تولید برداشته خواهد شد اما در مقابل اگر بازهم به بازارهای غیررسمی و بدون ثبت اطلاعات درست مجال دهیم، نمی توانیم به درستی از رونق تولید کشور حمایت کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها