Mining-in-Africa.jpg

بزرگترین صادرکننده سنگ‌آهن دنیا در مورد قیمت این کالا برای ۵ سال آینده بسیار خوش‌بین است و این در حالی است که بزرگترین تولیدکننده فولاد دنیا، فولاد کمتری نسبت به گذشته تولید خواهد کرد.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، وزارت صنعت استرالیا در چشم‌انداز سه‌ماهه خود -که روز جمعه منتشر شد- با بهبود چشم‌انداز خود از رسیدن قیمًت سنگ آهن به ۴۱ دلار و ۳۰ سنت در ماه دسامبر اعلام کرد: «هر تن سنگ‌آهن در سال ۲۰۱۶ به طور میانگین ۴۵ دلار قیمت خواهد داشت.»

با بسته‌شدن معادن پرهزینه، تولیدکنندگان استرالیایی، حمل‌ونقل دریایی را تقویت خواهند کرد و قیمت‌ها در سال آینده مجددا به سطح ۵۶ دلاری خواهد رسید. براساس برآورد این وزارتخانه، در سال ۲۰۱۸ هر تن سنگ‌آهن ۶۱ دلار و ۴۰ سنت و در سال ۲۰۲۱ هر تن سنگ‌آهن ۶۴ دلار و ۷۰ سنت خواهد شد.

پس از اینکه سیاست‌گذاران چینی اعلام کردند که برای حمایت از رشد در بزرگترین مصرف‌کننده سنگ‌آهن آماده هستند، این کالای اساسی با رشد قیمت غیرمنتظره‌ای در سال ۲۰۱۶ مواجه شده است. در حالی که نوسانات رشد، تردیدهای بسیاری را به وجود آورده است، بانک‌هایی نظیر گروه گلدمن‌ساکس پیش‌بینی نزولی خود را مجددا تکرار کرده‌اند.

دانیل هاینس، تحلیلگر ارشد کالای گروه بانکداری ANZ در سیدنی اعلام کرد: «افزایش صادرات در نتیجه تعطیلی ادامه‌دار صنعت داخلی چین بوده است.  این یک ارزیابی منصفانه در خصوص بازار در میان‌مدت تا بلندمدت خواهد بود.»

بر اساس گزارش متال بولتن، پیش‌بینی وزارت صنعت استرالیا به سنگ‌آهن معیار ۶۲ درصد استرالیا مربوط می‌شود. ماده خام تحویل داده شده به بندر کینگ‌دائو چین، با رشدی ۲۳ درصدی در سه ماهه نخست سال، در روز جمعه ۵۴ دلار و ۳ سنت به ازای هر تن قیمت داشت. معاملات آتی آسیا در روز جمعه با سقوط مواجه شد و قرارداد SGX نیز با افت یک درصدی در سنگاپور ۴۹ دلار و ۹ سنت برای هر تن معامله شد.

در حالی که اقتصاد چین به کندی حرکت کرده و سیاست‌گذاران اقتصاد را از سرمایه‌گذاری به مصرف انتقال داده‌اند، تولید و تقاضای فولاد در این کشور که نیمی از عرضه جهانی محسوب می‌شود. پیش‌بینی می‌شود تولید فولاد چین در سال جاری از ۸۰۶ میلیون تن در سال ۲۰۱۵ به ۷۸۱ میلیون تن کاهش پیدا خواهد کرد. این گزارش همچنین پیش‌بینی کرده که تولید فولاد چین در سال ۲۰۲۱ به ۷۰۶ میلیون تن کاهش پیدا کند.

 بر اساس اظهارات وزارت صنعت استرالیا، محموله‌های سنگ‌آهن از استرالیا در سال جاری احتمالا به ۸۴۶ میلیون تن و تا سال ۲۰۱۷ به ۸۸۱ میلیون تن افزایش خواهد یافت. در میان مدت، صادرات تسوط گسترش تولید از سوی گروه ریوتینتو حمایت خواهد شد. تا سال ۲۰۲۱، محموله‌های دریایی نیز به ۹۲۶ میلیون تن خواهد رسید.

پروژه روی‌هیل در معدن غنی از سنگ‌آهن پیلبارا در غرب استرالیا در نظر دارد تا تولید خود را به ۵۵ میلیون تن افزایش دهد. این پروژه در ماه دسامبر صادرات خود را آغاز کرده و ماه گذشته اولین محموله خود را در چین تخلیه کرد.

برزیل و استرالیا، بزرگترین عرضه‌کنندگان سنگ‌آهن دنیا، در حدود ۹۰ درصد از مبادلات تجاری جهانی را در سال ۲۰۲۱ تشکیل خواهند داد که بیش از سهم ۷۷ درصدی این دو کشور در سال گذشته خواهد بود. حتی با وجود کمرنگ شدن تقاضای فولاد چین، واردات این کشور در سال جاری بیش از ۱ میلیارد تن افزایش یافته و این میزان در ۵ سال آینده هم در همین سطح باقی خواهد ماند. چین تا سال ۲۰۲۱ احتمالا ۹۸ درصد از نیاز سنگ‌آهن خود را از طریق بازارهای خارجی خریداری خواهد کرد. این میزان در سال ۲۰۱۵ در حدود ۸۳ درصد گزارش شده است.

منبع: اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها