مس

مدیرعامل شرکت صنایع دنیای مس کاشان معتقد است دولت باید به شرکت‌های نامدار و قدیمی که ثبات رویه دارند و موجب رونق بازار داخلی و خارجی می‌شوند اعتماد کند و با کاهش محدویت‌ها، باعث افزایش معاملات در تالار بورس کالای ایران شود؛ معاملات در بورس کالا باید تقویت شده تا خریدار و فروشنده یکدیگر را پیدا کنند و معاملات انواع کالاها به جای بازار آزاد در تالار بورس صورت گیرد تا از تولید حمایت شود.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از فلزات آنلاین؛ وحید اسلامیان مدیرعامل شرکت صنایع دنیای مس کاشان در گفت و گویی به بررسی اوضاع صنعت کشور پرداخته که شرح آن در ادامه آمده است.

در موقعیت کنونی شرایط بازار داخلی و خارجی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

در حال حاضر، بازار داخلی وضعیت مناسبی ندارد و برای رشد اقتصادی کشور، تولیدکنندگان داخلی باید به سمت صادرات حرکت کرده و در بازارهای جهانی حضور داشته باشند. چراکه با افزایش میزان صادرات، شرکت‌ها می‌توانند از تحریم‌ها عبور کنند. همچنین با افزایش ارزش افزوده مس و محصولات مسی، می‌توان به افزایش میزان فروش داخلی و خارجی کمک کرد.

دولت با کاهش قوانین خلق‌الساعه و افزایش بازه زمانی صادرات می‌تواند در راستای افزایش درآمد حاصل از فروش محصولات مسی گام بردارد. صادرات مستمر یک تا پنج ساله برای رشد اقتصادی یک کشور مفید خواهد بود؛ بخشی از این استمرار در صادرات، به تامین مواد اولیه بستگی دارد. اگر تامین‌کنندگان مواد اولیه برنامه‌ریزی درستی داشته باشند، شرکت‌ها با کمبود مواد اولیه مواجه نخواهند بود و می‌توانند برای حضور در بازارهای خارجی، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را انجام دهند.این در حالی است که با افزایش قیمت مواد اولیه به مراتب میزان فروش نیز کاسته می‌شود و همچنین ثبات نرخ ارز نیز بر میزان فروش داخلی و خارجی موثر است. در مجموع با حمایت و برنامه‌های صحیح وزارت صمت، اداره گمرک و دولت چرخ صادرات کشور بدون توقف خواهد چرخید.

شما به عنوان یک تولیدکننده از دولت چه انتظارهایی دارید؟

دولت باید برنامه‌های زیرساختی مدونی را در دستور کار خود قرار دهد، به‌ عنوان مثال، شرکت دنیای مس توانایی و تجهیزات تولید هادی‌های مسی بالاسری قطارهای سریع‌السیر را دارد و این شرکت تنها تولیدکننده این نوع هادی‌ها در ایران است؛ بنابراین با حمایت‌های مالی و برنامه‌ریزی صحیح دولت می‌توان به تعداد این نوع قطارها در کشور افزود. افزایش این نوع قطارها به نظم شهری کمک بزرگی می‌کند. همچنین ما می‌توانیم محصولات مسی مورد نیاز ساخت نیروگاه‌های برق را نیز تامین کنیم که همچنان به برنامه زیرساختی دولت نیازمند است.

روند عرضه و تقاضای کاتد و مفتول مسی در بورس کالا چگونه است؟

در شرایط کنونی به دلیل ثبات نرخ ارز، محدودیتی در عرضه و تقاضا کاتد و مفتول مس در بورس کالا وجود ندارد. با شروع نوسانات نرخ ارز، وزارت صمت با ایجاد محدودیت و سقف در مقدار عرضه و تقاضا در بورس کالا، قصد کوتاه کردن دست سودجویان صنعت مس را دارد تا از بروز احتکار در شرایط نابسامان اقتصادی جلوگیری کند. اما معتقدم اگر خریدار و فروشنده تمام مراحل قانونی را رعایت کنند، هیچ مشکلی در میزان عرضه و تقاضا وجود نخواهد داشت. در غیر این‌صورت، با تعیین محدودیت برای عرضه‌کنندگان و خریداران، بورس کالا با افت معاملاتی مواجه می‌شود، بورس کالا باید باز باشد تا خریدار و مشتری یکدیگر را پیدا کنند و معاملات به‌ جای بازار آزاد در تالار بورس صورت گیرد.

آیا شرکت دنیای مس کاشان در حال حاضر، برنامه‌ای برای صادرات دارد؟

ما صادرات را آغاز کرده‌ایم و در ادامه، افزایش فروش صادراتی را در برنامه شرکت خواهیم داشت. در شرایط تحریم، برای انتقال وجه به شدت با مشکل مواجه هستیم و در هر معامله ۴ تا ۱۵ درصد هزینه برگشت ارز را متحمل می‌شویم که دولت باید با تبیین برنامه‌های زیرساختی، این هزینه‌ها را به حداقل برساند.

شما برای آینده مجموعه دنیای مس کاشان چه برنامه‌ای دارید؟

توسعه همواره در دستور کار شرکت بوده است؛ در حال حاضر، ظرفیت تولید مفتول مسی در این مجموعه ۱۶۰ هزار تن است که قصد داریم در چشم‌انداز سال آینده کارخانه، ۱۰۰ هزار تن افزایش ظرفیت تولید داشته باشیم. یکی دیگر از برنامه‌های آینده شرکت، افزایش میزان صادرات است؛ به‌ طوری که ۵۰ درصد تولیدات مجموعه را صادر و بقیه محصولات را روانه بازار داخلی کنیم.

در حال حاضر، طرح توسعه صنایع پایین‌دستی مس را در دست اقدام داریم؛ این صنایع شامل تسمه‌های آلیاژی، باسبار آلیاژی و مفتول آلیاژی می‌شود که تا کنون باسبار و مفتول آلیاژی را توانسته‌ایم به مرحله تولید برسانیم و در بازار داخلی نیز عرضه کنیم. تسمه‌های آلیاژی در ژنراتور دستگاه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد و در حال حاضر، این کالا تولید داخلی ندارد و سالانه حدود ۴۰۰ هزار تن از این محصول وارد کشور می‌شود. این نوع تسمه‌ها از آلیاژهای مس و نقره یا مس و منیزیم ساخته می‌شود که ما با همت پرسنل مجرب و استفاده از علم روز دنیا، توانسته‌ایم دانش کافی و تجهیزات لازم برای تولید این محصول را در دست بگیریم و کشور را در تولید این محصول به خودکفایی برسانیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها