• ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۱۲:۲۷
  • کد خبر: 43836
پالایش نفت

پالایشگاه‌های جهانی نفت که ماه‌ها تقاضای ضعیف و سطح بالای ذخایر را پشت سر گذاشته اند، به دلیل ضعیف ماندن تقاضا تحت تاثیر تداوم شیوع ویروس کرونا، تولید سوخت را در پاییز کاهش می دهند.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایسنا، پالایشگاه ها تولیدشان را در بهار که قرنطینه وضع شده برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، سفرها را محدود کرد، حداکثر ۳۵ درصد کاهش دادند. با کاهش محدودیت های قرنطینه، پالایشگاه ها تولیدشان را تا اواخر آگوست به تدریج افزایش دادند اما در کشورهای مصرف کننده بزرگ سوخت نظیر آمریکا پالایشگاه ها طی چند هفته گذشته در واکنش به افزایش سطح ذخایر و فقدان تقاضای پایدار و در واکنش به بلایای طبیعی، نرخ تولیدشان را کاهش داده اند.

کاهش ظرفیت پالایش بیش از همه در چین قابل توجه بوده است. این کشور که دومین مصرف کننده بزرگ سوخت در جهان است، پس از شیوع ویروس کرونا بهبود تقاضای جهانی برای نفت را هدایت کرد اما پالایشگاه های چینی سوخت صادر کردند و این صادرات به دلیل تاثیر ویروس روی تقاضا برای سوخت در سایر کشورهای آسیایی ضعیف بوده است.

تحلیلگران پیش بینی کردند پالایشگاه های آسیایی در سپتامبر تولیدشان را کاهش می دهند از جمله پتروچاینا که پیش بینی می شود تولیدش را در سپتامبر نسبت به ماه پیش پنج تا ۱۰ درصد کاهش دهد.

سطح ذخایر سوخت هایی نظیر دیزل، سوخت جت و نفت کوره که معمولا در آستانه زمستان روند رو به افزایش می گذارد، امسال رشد چشمگیری داشته اند و دورنمای حاشیه سود ضعیف پالایش در ماه های پیش رو را تقویت کرده اند.

طبق گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تقاضا برای سوخت ۱۳ درصد کاهش سالانه داشته است. پاییز زمانی است که معمولا مصرف نفت کوره و دیزل افزایش پیدا می کند اما با وجود بیش از ۱۷۹ میلیون بشکه ای که در مخازن وجود دارد، پالایشگاه ها تمایلی برای ادامه فعالیت واحدهایشان ندارند.

آژانس بین المللی انرژی هفته گذشته پیش بینی خود از تقاضای جهانی برای نفت در سال ۲۰۲۰ را برای دومین بار کاهش داد و پیش بینی کرد مصرف جهانی نفت و سوخت های مایع در کل سال ۲۰۲۰ به ۹۱.۷ میلیون بشکه در روز می رسد که ۸.۴ میلیون بشکه در روز کمتر از سطح مصرف ۱۰۰.۱ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۱۹ است.

پالایشگاه های آمریکایی همچنان ۲۰ درصد سوخت کمتری نسبت به زمان پیش از شیوع پاندمی تولید می کنند. پالایشگاه های چینی، هند، ژاپنی و کره جنوبی هم نرخ استفاده از ظرفیتشان را از جولای و آگوست کاهش داده اند.

بر اساس گزارش رویترز، تولید سوخت آسیا ممکن است در طول فصل تعمیراتی که بین سپتامبر تا نوامبر است، کاهش بیشتری پیدا کند و تاسیسات متعددی در سراسر جهان تعطیل شوند.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها