بعد از افت شدید قیمت سنگ آهن در روزهای معاملاتی گذشته، قیمت این کالا در معاملات آتی روز دوشنبه در چین و سنگاپور اندکی افزایش یافت، با این حال سرمایه‌گذاران همچنان با احتیاط در مورد تقاضای این ماده خام مورد نیاز برای تولید فولاد عمل می‌کنند.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به نقل از رویترز، تولید فولاد در چین که نیمی از تولید دنیا محسوب می‌شود، ماه گذشته با افتی ۱.۶ درصدی نسبت به زمان مشابه در سال گذشته مواجه شده است. بر اساس آمار منتشر شده در روز شنبه، میزان تولید از ژانویه تا نوامبر با افتی ۲.۲ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته به ۷۳۸.۴ میلیون تن رسید.

در عین حال بر اساس آمار دولت چین ، تولید کارخانه‌ها به بیشترین سطح ۵ ماه اخیر رسیده و آمار خرده فروشی در سال جاری بالاترین مقدار بوده است. «هلن لائو» تحلیلگر شرکت مشاوره‌ای آرگونات در هنگ‌کنگ اعلام کرد: «تولید صنعتی کارخانه‌های چینی و سرمایه‌گذاری ثابت آنها در ماه نوامبر نشانه‌هایی از ثبات را در بر دارد.»

به هر حال هر تن سنگ‌آهن برای تحویل در ماه می در بورس کالای دالیان با رشدی ۱.۸ درصدی ۲۹۰.۵ یوان (۴۵ دلار) معامله شد. این در حالی بود که هفته گذشته قیمت سنگ آهن به پایین‌ترین سطح خود (۲۸۲.۵ یوان) رسیده بود. در بورس سنگاپور نیز سنگ‌آهن ژانویه با رشد یک درصدی ۳۶ دلار و ۸۰ سنت به ازای هر تن معامله شد. در معاملات آتی شانگهای، میلگرد با افزایش قیمت ۰.۸ درصدی معادل ۱.۶۴۴ یوان به ازای هر تن معامله شد.

دیگر کالاهای صنعتی نیز در چین با افزایش قیمت مواجه شدند. در این میان مس بعد از افت قیمت اخیر خود در معاملات امروز رشدی ۲ درصدی را تجربه کرد. صعود قیمت امروز بر خلاف جو منفی حاکم بر بازار ناشی از موجودی سنگ‌آهن بالا و تقاضای در حال کاهش فولاد در چین بوده است.

بر اساس گزارش مرکز مشاوره‌ استیل‌هوم، میزان ذخایر سنگ‌آهن وارداتی در بنادر چین روز جمعه به ۹۰.۴۵ میلیون تن رسید که بیشترین مقدار آن از ماه می بوده است.

یک معامله‌گر سنگ‌آهن اعلام کرد: «اوضاع بازار فیزیکی به شدت نامطلوب است. فروش فولاد ضعیف بوده و کارخانه‌ها با مشکل روبرو هستند. موجودی در بنادر به قدر کافی بوده و با نزدیک شدن به پایان سال مشکلات اعتباری کارخانه‌ها بیشتر می‌شود؛ امسال یکی از بدترین سال ها برای بازار سنگ آهن بوده است.»

منبع: اقتصاد نیوز

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها