مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: بورس کالای ایران به عنوان مرجع قیمت‌گذاری محصولات داخلی پتروشیمی و نقش بازاریابی برای آنها ایفای نقش خواهد کرد.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به نقل از فارس، حامد سلطانی‌نژاد افزود: همان گونه که بورس فلزات لندن (LME) به عنوان یک مرجع قیمت‌گذاری فلزات در دنیا شناخته می‌شود، در نظر است، طی پروژه پیگیری و بازاریابی توسط بورس کالای ایران برای محصولات پتروشیمی، این مرکز به عنوان مرجع تعیین قیمت این محصولات تعیین خواهد شد.

وی افزود: یکی از نقش‌های مهم بورس کالا علاوه بر تعیین قیمت، نقش بازاریابی در مورد فروش محصولات پتروشیمی است.

مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: اگر بازیگران بین‌المللی وارد بورس کالا شوند، می‌توان به عنوان مرجع قیمت‌‌گذاری محصولات پتروشیمی در سطح منطقه به آن نگاه کرد.

وی افزود: بعد از رفع تحریم‌ها و حضور بانک‌های بین‌المللی در ایران و نیز فعال شدن بانک‌های ایرانی در بازارهای بین‌المللی، می‌توان مبادلات بین‌المللی محصولات پتروشیمی را از طریق بورس کالا به راحتی انجام داد.

سلطانی‌نژاد در مورد اینکه هم اکنون چه مقدار از محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه می‌شود که خواهان ایفای نقش قیمت‌گذاری برای این محصولات هستید، گفت: در حال حاضر حدود 40 درصد از کل تولید محصولات پتروشیمی از طریق بورس کالا ارائه می‌شود و فعلاً‌ بحث قیمت‌گذاری و بازاریابی برای محصولات داخلی کشور و بخش عمده‌ای از محصولات پتروشیمی ایران صادر می‌شود.

وی افزود: با توجه به صادرات پتروشیمی رسالت بازاریابی توسط بورس کالا باید فعال شود.

سلطانی‌نژاد افزود: بورس کالای ایران در آینده‌ای نزدیک به عنوان مرجع بین‌المللی در مورد تعیین قیمت محصولات پتروشیمی که عمدتاً‌ در منطقه خاورمیانه تولید می‌شود، خواهد بود.

وی افزود: در این رابطه در نظر است برنامه معرفی (ROAD SHOW) تا آخر امسال در ایران و یا یکی از کشورهای مهم دنیا برگزار شود.

مدیرعامل بورس کالای ایران همچنین در ادامه درخصوص راه اندازی بورس ارز به واحد مرکزی خبر گفت: برای راه اندازی بورس ارز الزامی به تک نرخی شدن ارز نیست.

حامد سلطانی نژاد، افزود‌: سازمان بورس در این باره نظر مثبت اما بانک مرکزی ملاحظاتی دارد و می گوید باید نرخ ارز آزاد شود و ارز دو نرخی نداشته باشیم و بازار بین بانکی ارز هم راه اندازی شود.

وی گفت: اعتقاد ما این است که به فرض تک نرخی نشدن ارز هم می توان بر روی بازار فعلی ارز آزاد هدف گذاری و بورس ارز را راه اندازی کرد.

سلطانی نژاد افزود:‌ سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه عهده دار راه اندازی بورس ارز شده و همه زیرساخت های نرم افزاری ، قانونی و دیگر الزامات را فراهم کرده است.

وی گفت: در جلسات مختلفی با نمایندگان وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی طرح راه اندازی بورس ارز ارائه شده است و منتظر اعلام نظر بانک مرکزی هستیم.

مدیر عامل بورس کالا گفت: در گام اول ما قصد ورود به بازار نقدی ارز را نداریم و می خواهیم بازار مشتقات ارز یعنی بازاری که امکان پیش بینی و انجام معامله قبل از تحویل ارز را فراهم کند ، به وجود بیاوریم.

وی افزود : با این کار نگرانی مسافران نیازمند ارز ، صادرکنندگان ، وارد کنندگان و سرمایه گذاران خارجی از بابت نوسانات قیمت ارز  برطرف می شود و ما می توانیم ریسک ها را پوشش دهیم.

سلطانی نژاد گفت: به طور نمونه در خصوص سکه بهار آزادی  سابقه پوشش ریسک را داریم و در زمینه ارز نیز همانگونه می توانیم عمل کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها