-
مدیر عرضه و پذیرش شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج عنوان کرد:
تسریع فرآیند تامین مالی از مسیر بورس کالا
مدیر عرضه و پذیرش شرکت مشاور سرمایه گذاری ترنج بورس کالا را مسیری مطمئن و کوتاه برای تسریع در فرایند تامین مالی صنایع عنوان کرد.
-
معاون تامین مالی گروه مالی کارآمد:
بورس کالا میانبر تامین مالی بنگاه های تولیدی
معاون تامین مالی گروه مالی کارآمد گفت: تامین مالی تولیدکنندگان با انتشار اوراق سلف موازی استاندارد در بورس کالا باعث می شود تا واحدها قادر به برنامه ریزی برای تولید کالاهای استاندارد در طول زمان بوده و چشمانداز روشنی از تداوم فعالیت خود داشته باشند و به عبارتی، بورس کالا میانبری برای تامین سرمایه در گردش بنگاه های تولیدی به شمار می رود.
-
بورس کالا در گذر تاریخ؛
چگونه بورس کالا منجر به رشد تولید و توسعه صنایع شد؟
مرحوم علیاکبر هاشمیان، نخستین مدیرعامل بورس کالای ایران: سال ۱۳۷۶ قیمت یک کیلو آهن ۱۳ تومان و ۶ ریال بود که همان آهن در بازار آزاد ۵۶ تومان معامله میشد؛ یعنی یک رانت حدودا ۴ برابری به حواله داران آهن میرسید و به اعداد آن زمان، آنها میلیونر میشدند. فساد عظیمی در این حوزه بود و رانت فولاد، غالبا به دست افراد لومپن میرسید. در آن دوران واحدهای تولیدی به دلیل قیمتهای دستوری، برای پرداخت حقوق کارمندانشان مشکل داشتند و همیشه نیازمند سازمان برنامه و جاهای دیگر بودند اما راهاندازی بورس فلزات تهران و در ادامه بورس کالای ایران، صنایع مختلف از جمله صنعت فولاد را نجات داد. به واسطه راهاندازی بورس کالا، قیمت دستوری کنار رفت و سود حاصل از تولید و فروش به کارخانهها و تولید رسید و توسعه صنعت فولاد از آن دوران برنامهریزی شد؛ البته در آن زمان طرح جامع فولاد داشتیم اما برای ۱۴.۹ میلیون تن بود که به واسطه بهبود شرایط، چشم انداز ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن رسید.
-
بازار طلای سرخ چگونه متحول شد؛
از نگهداری زعفران در کانال های کولر تا انبارهای استاندارد بورسی/ رضایت کشاورزان از عرضه زعفران در بورس کالا
پیش از عرضه زعفران در بورس کالا، این محصول در کانالهای کولر و یا انبارهای تاریک نگهداری میشد و کیفیت محصول آسیب می دید، اما امروز انبارهای بورسی فعال شده اند و کشاورزان محصول با کیفیت خود را به انبارهای استاندارد بورسی می سپارند.
-
بورس کالا در گذر تاریخ؛
روایت حیدر مستخدمین حسینی از راه اندازی بورس کالا
حیدر مستخدمین حسینی از راه اندازی بورس کالا می گوید: یکی از این الزامات توسعه اقتصادی در هر کشوری، داشتن یک بازار سرمایه قوی است. در دهه ۷۰ و ۸۰، دولت به دلیل رانت های عظیم به وجود آمده در مبادلات و بازار کالایی، باید فکر اساسی در این حوزه میکرد. سرانجام، بورس فلزات به عنوان محلی که رانت در آن جایی ندارد با یک وفاق ملی و با حمایت سه قوه راه اندازی شد. بورس کالا نشان دهنده فعالیت بدون رانت در اقتصاد است. در بورس کالا ما با شفافیت در قیمت و عرضه و تقاضا مواجه می شویم و هدف اصلی بورس کالا این بوده که فرایند تولید تا توزیع در حداقل زمان و با کیفیت بالا ارایه شود.
-
گفت و گو با کارشناس بازار سرمایه
گواهی شمش فرصت جدید سرمایه گذاری در بازار طلا/ ابزاری کارآمد برای سرمایه گذار؛ بازار و معادن طلا
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: توسعه معاملات گواهی شمش طلا در بورس کالا و ترغیب سرمایه گذاران و مردم به سمت این معاملات، مزایای متعددی برای اقتصاد و بازار مالی کشور خواهد داشت چراکه علاوه بر هدایت نقدینگی به بازاری شفاف، قابل نظارت و امن، امکان استفاده بهینه از ذخایر طلا فراهم می شود و سیاست گذار نیز شرایط بهتری برای تعادل بخشی به بازار پیدا می کند.
-
بورس کالا در گذر تاریخ؛
روایت مهدی کرباسیان از راه اندازی بورس کالا
مهدی کرباسیان رییس اسبق هیات عامل ایمیدرو می گوید: بورس فلزات تهران و در ادامه بورس کالای ایران به منظور شفاف سازی و سلامت اقتصادی راه اندازی شد. به کمک سازوکار بورس کالا، حمایت همزمان از تولیدکننده و مصرف کننده محقق می شود و از رانت و مسائل پشت پرده جلوگیری به عمل می آید. اگر مبارزه با فساد می خواهیم، اولین اقدام شفاف سازی است که در این مسیر دو گام «ساده سازی مقررات» و «شفاف سازی مبادلات» اهمیت ویژه ای دارد.
-
مدیرعامل بورس کالای ایران:
۴۲ میلیارد تومان خسارت تاخیر در تحویل به خریداران خودرو پرداخت شد
سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران گفت: از سال گذشته که خودرو در بورس عرضه شد تاکنون، ۴۲ میلیارد تومان خسارت تاخیر در تحویل از خودروسازان دریافت و به حساب مردم واریز شده است. در یک مورد فردی که خودروی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومانی خریده بود ۲۰۰ میلیون تومان جریمه تاخیر در تحویل از خودروساز دریافت کرد. بورس کالا سال گذشته ۵۰ هزار میلیارد تومان ضمانت نامه بانکی از خودروسازان دریافت کرد تا امکان عرضه آنها طبق ضوابط بورس مهیا شود.
-
سید جواد جهرمی مطرح کرد؛
نقش بورس کالا در تحقق اقتصاد مقاومتی/ داده های متقن بورس کالا در اختیار سیاست گذاران
مدیرعامل بورس کالای ایران در برنامه صف اول سیما گفت: یکی از بندهای اقتصاد مقاومتی، استانداردسازی کالاهاست؛ هر کالایی که در بورس عرضه می شود دارای استاندارد و آنالیز مشخصی است و عرضه کننده موظف است طبق استاندارد اعلام شده محصول را به خریدار تحویل دهد. برای مثال در بازار زعفران به اذعان خود فعالان این صنعت، به واسطه عرضه این محصول در بورس به مرور تولید زعفران پوشال کاهش یافته و تولید زعفران نگین و سوپر نگین به دلیل عرضه در بورس افزایش یافته است. اطلاعات بورس کالا به دلیل آنکه براساس معاملات واقعی شکل می گیرد، اطلاعات متقن و دقیقی است و حاکمیت به واسطه همین داده ها به سادگی جریان مبادلات کالاها در کشور را رصد می کند. امروز به واسطه شفافیت اطلاعاتی بورس کالا، سیاست گذار برای مثال در آخر هر هفته می تواند اتفاقات بازار فولاد، سیمان، پتروشیمی و ... را مشاهده کند و اگر روند بازار یک محصول با ناهنجاری مواجه باشد نسبت به مدیریت بازار آن تصمیم بگیرد.
-
سید جواد جهرمی مطرح کرد:
رشد همزمان صنایع بالادست و پایین دست به واسطه سازوکار بورس کالا
مدیرعامل بورس کالای ایران در برنامه صف اول سیما گفت: حجم معاملات محصولات پلیمری در بورس کالا از سال ۹۵ تا به امروز بیش از ۷۰ درصد رشد کرده است و این به معنای رشد صنایع پایین دستی و جذب این محصولات به چرخه تولید و رشد صنایع بالادستی و تامین و عرضه این کالاها است. امروز از همه اقصی نقاط کشور خریداران مواد اولیه در بورس کالا حضور دارند و تعداد ۵ هزار مشتری سال ۹۵ به حدود ۲۰ هزار مشتری رسیده و بیانگر رشد صنعت در کشور است. برای مقابله با قدرت انحصار عرضه کنندگان با کمک ارکان حاکمیت از جمله وزارت صمت و وزارت نفت و براساس نیاز بازار داخل، کف عرضه ماهانه و هفتگی برای شرکت ها تعیین شده و آنها موظف به تامین نیاز منظم از طریق بورس هستند. بورس کالا کمک شایانی به دولت برای اخذ درآمدهای مالیاتی کرده است؛ سال گذشته در حدود ۸۵ همت از مالیات بر ارزش افزوده ای که اخذ شده به معاملات بورس کالا برمی گردد.
-
سید جواد جهرمی مطرح کرد؛
بورس کالا نقش تبسنج اقتصاد ایران را ایفا میکند
مدیرعامل بورس کالای ایران در برنامه صف اول سیما گفت: بورس کالا نقش تب سنج اقتصاد را برای سیاست گذاران ایفا می کند؛ فرض کنیم اگر رقابت برای خرید یک کالا زیاد است و قیمت آن بالا می رود، بورس کالا به سیاست گذار این علامت را می دهد که دقیقا چه میزان کمبود عرضه در بازار وجود دارد تا برای تامین آن کالا اقدام لازم انجام شود. آن چیزی که می تواند به سیاست گذار کمک کند بررسی علت هایی است که این انحراف یا التهاب را ایجاد کرده است. با توجه به تمامی ابزارهای مختلفی که در بورس کالا وجود دارد، از جمله قراردادهای نقد، نسیه و سلف و نیز قراردادهای بلندمدت نظیر کشف پریمیوم امکان مدیریت بازارهای مختلف وجود دارد و این همان پتانسیلی است که بورس کالا میتواند در اختیار حاکمیت، مصرفکننده و تولیدکننده قرار دهد.
-
مدیرعامل بورس کالای ایران:
هیچگاه در تعیین قیمت های پایه از نرخ دلار تلگرامی استفاده نکردیم
سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران در برنامه صف اول با اشاره به اینکه تعیین قیمت های پایه در حوزه محصولات پتروشیمی طبق مصوبات ستاد تنظیم بازار بوده است گفت: هیچ گاه در بورس کالا از نرخ دلارهای تلگرامی در تعیین قیمت های پایه استفاده نشده است. از سال 1400 در بورس کالا تعیین قیمت های پایه محصولاتی از جمله شمش و میلگرد از نرخ های دلاری جدا شد. در معاملات مس و آلومینیوم از ابتدای سال جاری قیمت ها از نرخ های جهانی جدا شده و این کالاها براساس میانگین قیمت های کشف شده در بورس در حال معامله است. از کلیه پیشنهادات کارشناسی در خصوص روش های مختلف تعیین قیمت های پایه چه در زنجیره فولاد و چه پتروشیمی و نیز سایر کالاها استقبال میکنیم.
-
با اختیار معامله شمش طلا، خودتو بیمه کن
معاملات اختیار معامله شمش طلا از ۱۸ مهر ۱۴۰۲ در بازار مشتقه بورس کالای ایران راه اندازی شده و در همین مدت کوتاه با استقبال بالای سرمایه گذاران مواجه شده است؛ سلمان فرج نیا کارشناس بازارهای مالی بورس کالای ایران در این ویدئو، جزییات قراردادهای اختیار معامله شمش طلا و همچنین استراتژی کاوردکال را با ذکر مثال و به زبان ساده توضیح داده است.
-
مدیرعامل بورس کالای ایران مطرح کرد
قراردادهای بلندمدت، اوراق سلف ارزی و قرارداد آتی فولاد، ۳ اقدام توسعه ای بورس کالا
سید جواد جهرمی مدیرعامل بورس کالای ایران در نخستین همایش تاب آوری در صنعت فولاد گفت: رونق قراردادهای بلندمدت برای تسهیل تامین مواد اولیه تولید، راه اندازی اوراق سلف ارزی با همکاری صندوق توسعه ملی برای تامین مالی صنایع و راه اندازی قراردادهای آتی فولاد همچون بورس های کالایی دنیا از جمله اقدامات توسعه ای بورس کالا به شمار می رود.
-
رییس سازمان بورس:
ورود بخش خصوصی و سازوکار رقابتی بورس کالا، توسعه صنعت فولاد را چندبرابر کرد
مجید عشقی در همایش تاب آوری در صنعت فولاد گفت: خصوصی سازی و ورود بخش خصوصی به صنعت فولاد و تشکیل بورس کالا و ایجاد سازوکار رقابتی برای بازار فولاد در دهه ۸۰، توسعه این صنعت را چند برابر کرد. با ایجاد گفتمان صحیح، مسیر رشد صنعت فولاد ادامه می یابد.