چین

تحلیلگران بر این باورند که رکود در شاخص های تولیدی چین هنوز به طور کامل در قیمت فلزات مهم  منعکس نشده است. دو ماه متوالی است که شاخص رسمی مدیران خرید در چین زیر ۵۰ واحد است که در نتیجه یک سری قرنطینه های ویروس کرونا در شهرهای بزرگ از جمله شانگهای بود. در کل سیاست کووید صفر چین نگرانی ها را بیشتر هم کرده است. قرنطینه‌های مداوم، رسیدن به هدف رشد اقتصادی ۵.۵ درصدی برای سال ۲۰۲۲ را برای چین چالش‌برانگیزتر می‌کند.

به گزارش کالاخبر به نقل از فولاد ایران، با افزایش نگرانی های اقتصادی چین، شاید تعجب آور باشد که قیمت برخی از فلزات صنعتی کلیدی بیشتر از این کاهش نیافته از جمله سنگ آهن که بازار آن وابستگی ۷۰ درصدی به تقاضای چین دارد.

قیمت فعلی سنگ آهن خلوص ۶۲ درصد کمتر از ۱۵۰ دلار است و هنوز فاصله زیادی با قیمت حدود ۱۰۶ دلاری اکتبر ۲۰۲۱ دارد یعنی آخرین باری که شاخص پی ام آی به زیر ۵۰ واحد رسیده بود.

علاوه بر قدرت نسبی بخش تولید چین، عوامل دیگری نیز وجود دارد که قیمت سنگ آهن را افزایش می دهد، اما برخی از این عوامل مانند هزینه های زیرساختی و ساخت و ساز، نسبتا منفی به نظر می رسند.

موجودی سنگ آهن در بنادر چین در هفته پایانی آوریل از ۱۴۸.۶ میلیون تن در هفته قبل به ۱۴۹ میلیون تن افزایش یافت. این رقم در هفته مشابه در سال ۲۰۲۱ نیز ۱۳۳.۱ میلیون تن و در پایان آوریل ۲۰۲۰ نیز  ۱۱۷.۹۵ میلیون تن بوده است.

سطح بالای موجودی فعلی نشان می دهد که کارخانه های فولاد انگیزه کمی برای خرید سنگ آهن خواهند داشت، به خصوص با توجه به قیمت های بالای فعلی. درعوض، آنها ممکن است تمایل داشته باشند که به جای اینکه در انتظار محرکی که هنوز ارائه نشده بنشینند، با توجه به رکود فعلی منتظر  کاهش قیمت ها باشند.

مانند سنگ آهن، قیمت مس هم نسبت به ضعف شاخص پی ام آی چین در سطوح بالا مانده است. چین حدود نیمی از مس تصفیه شده جهان را تولید می کند و بزرگترین واردکننده این فلز در جهان است. قیمت مس هم پایان آوریل نسبت به اوایل مارس ۸.۵ درصد افت داشته است.

چیزی که بازار در حال حاضر کم دارد جزئیات مربوط به اقدامات بسته های محرک اقتصادی، اندازه آنها و سرعت ارائه آنهاست.

تا زمانی که این موضوع واضح‌تر شود، به نظر می‌رسد که سنگ آهن و مس بیشتر با امید به محرک‌های اقتصادی آینده قیمت‌گذاری شوند نه نشانه‌های فعلی کاهش فعالیت‌های صنعتی.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها