با وجود این که مدت کوتاهی از راه اندازی سامانه آنلاین آتی سکه در بورس کالای ایران می گذرد، اما مزایای این سامانه برای فعالان بازار باعث شده تا بخشی از قراردادهای آتی به صورت آنلاین انجام شود.

یکی از کارشناسان بازار آتی سکه با بیان مطلب فوق به «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، گفت: بورس کالای ایران در راستای توسعه ارائه خدمات به فعالان بازار سرمایه، سامانه آنلاین معاملات آتی را راه اندازی کرد که در حال حاضر بخشی از معامله گران بسته به نوع فعالیتشان در قراردادهای آتی سکه از سامانه آنلاین استفاده می کنند.

سیاوش سلیمانی با بیان اینکه معاملات از طریق سامانه آنلاین، سرعت، دقت و امنیت بازار را بالا برده است، افزود: با آغاز این معاملات انتظار کشیدن پشت خط تلفن‌های مشغول دیگر معنا ندارد در ضمن این که امکان اشتباه کردن نیز بسیار کم می‌شود؛ چراکه معامله برخط از ارتباط شفاهی با کارگزار در محیطی که اغلب بسیار شلوغ بوده مبرا است.

به گفته این کارشناس اگر بخواهيم نگاهی دقيق به چرخه الكترونيک داده‌ها در فرآيند معاملات آنلاين داشته باشيم، می‌توان گفت، در معاملات آنلاين تمام عملياتی كه در روش سنتی و روش معاملات اينترنتی اوراق بهادار به صورت دستی و دخالت نيروی انسانی انجام می‌شد، كاملاً‌ مكانيزه شده و همه امور با استفاده از بسترهای امن مخابراتی در كسری از ثانيه انجام می شود.

سلیمانی در ادامه به سرمایه گذاری مطمئن در این نوع معامله اشاره کرد و افزود: زمانی سرمايه‌گذاری مطمئن صورت خواهد گرفت كه سفارش معامله گران به طور دقیق و در زمان مورد نظر وارد سیستم معاملات ‌شود.

وی در ادامه نقل و انتقال وجوه بدون نیاز به مراجعه معامله گر در کسری از ثانیه را از ویژگی های معاملات آنلاین عنوان کرد و رابطه با مزیت های آن گفت: سرمايه‌گذار اطمینان دارد اطلاعاتی كه دريافت می كند، لحظه‌ای بوده و هيچ تاخيری ندارد و افراد دیگر زودتر از او به اين اطلاعات دسترسی ندارند و اين باعث بهبود فضای رقابتی می‌شود همچنین سرمایه‌گذاران می‌توانند اطلاعات صورت‌حساب خود را در لحظه مشاهده کنند.

به گفته سلیمانی تصميم‌گيری خريدار و فروشنده متاثر از اطلاعات و تحليل خود آنهاست نه افراد معامله‌گر در کارگزاری و همین امر به كارگيری ابزارهای مديريت ريسک آسان‌تر خواهد کرد.

وی در ادامه به استقبال بیشتر معامله گران با ورود فعالان جدید به این سیستم معاملاتی اشاره کرد و افزود: به سبب دسترسی بهتر مشتريان به سیستم معاملات، سرمايه‌گذاری تسهيل شده و به همين دليل فعالان جديد به بازار خواهند آمد و روز به روز شاهد توسعه قراردادهای مشتقه در بازار سرمایه کشور خواهیم بود.

این کارشناس بازار آتی با اشاره به كم رنگ شدن ورود اطلاعات دستی توسط معامله‌گران شركت‌های كارگزاری، کاهش هزينه پرسنلی كارگزاران را از نقاط مثبت معاملات آنلاین دانست و گفت: كارگزاران می توانند اين هزينه را صرف امور توسعه‌ای بازار كنند و خدمات بهتری به مشتريان عرضه كنند؛ بنابراين توسعه صنعت کارگزاری و خدمت رسانی به فعالان بازار در بازار سرمايه نمود پیدا می کند و انبوهی از سرمايه‌هايی كه تاكنون در اين بازار فعال نبودند به بازار جذاب مشتقه راه می‌يابند.

وی در پایان افزود: برای استقبال حداکثری معامله گران از قراردادهای آنلاین آتی باید سایر فعالان بازار نیز اقدام به گرفتن کد معاملاتی جدید و همچنین شرکت در کلاس های دوره های بازار مشتقه برای اخذ مدرک کنند. البته به طور طبیعی افرادی که به تازگی وارد معاملات آتی می شوند و کد های جدید دریافت می کنند، استفاده از سامانه آنلاین را نیز درخواست خواهند کرد که به این ترتیب ورود بازیگران جدید، حجم معاملات آنلاین آتی را بالا خواهد برد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها