قیمت گذاری دستوری
-
جمارانیان با اشاره به عرضه سیمان در بورس کالا:
۶۰۰۰ میلیارد تومان از جیب دلالان سیمان رفت/ اثر مثبت بورسی شدن سیمان بر رشد سود خالص تولیدکنندگان
«طی هفته های گذشته، سایه قیمتگذاری دستوری از سر صنعت سیمان برداشته شده و قیمت این محصول در بستر بورس کالا کشف می شود»؛ اتفاقی که رئیس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان نتیجه آن را تقسیم فاصله ۶۰۰۰ میلیارد تومانی قیمتگذاری دستوری تا قیمت مصوب به سه بخش و در نهایت تاثیرگذاری روی سود خالص تولیدکننده عنوان کرد. رضا جمارانیان می گوید که با عرضه سیمان در بورس کالا، قیمت های رقابتی متناسب در معاملات کشف و قیمتگذاری دستوری کنار رفت که با این اقدام، ۶۰۰۰ میلیارد تومان فاصله قیمت دستوری تا قیمت مصوب مصرف کننده به سه بخش تقسیم شده است؛ بخشی از این فاصله به تولیدکننده برگشت. یک بخش در قالب کاهش قیمت خرید مصرفکننده بوده و بخشی هم بابت هزینه توزیع و فروش است. در واقع فاصله مذکور سه بازیگر پیدا کرد، فاصلهای که قبلا فقط متعلق به سیستم توزیع بود اکنون به تولیدکننده برگشته و روی سود خالص تولیدکننده تاثیر میگذارد.
-
علی صادقین مطرح کرد:
جلوگیری از قیمتگذاری دستوری، راهکار تداوم رشد معاملات بورس
علی صادقین کارشناس بازار سرمایه معتقد است جلوگیری از دستورالعمل هایی مانند قیمت گذاری دستوری و دخالت های دستوری که شفافیت بازار را مورد تهدید قرار می دهند، می تواند به عنوان راهکاری مناسب برای تداوم رشد بورس محسوب شوند.
-
نظام بازار کاراترین شیوه اداره اقتصاد یک کشور
یک استاد دانشگاه و تحلیلگر اقتصادی می گوید: باید اجازه داد عرضه و تقاضای واقعی، قیمت ها را تعیین کند، زیرا همواره در تعیین قیمت ها به صورت کاذب و دستوری، رانت هایی در اختیار افراد خاص قرار می گیرد که به نفع مردم و بازار سرمایه نیست. مهرافروز توکلی معتقد است در میان سه شیوه اداره اقتصاد، نظام بازار کاراترین شیوه اداره اقتصاد یک کشور است.
-
چین هم در قیمت گذاری دستوری موفق نخواهد بود
چین در یک ماه گذشته اقدام به دخالت در بازار کامودیتی ها کرده و سعی در کنترل قیمت ها و توقف روند افزایشی آن داشته است اما به عقیده فعالان بازار سنگ آهن و فولاد و همینطور فلزات این اقدام چین موقتی است و در بلند مدت بر قیمت ها تاثیرگذار نخواهد بود.
-
مصطفی امید قائمی:
عرضه بورسی سنگآهن به نفع سهامداران کل زنجیره فولاد است
عرضه محصولات معدنی از جمله سنگآهن مدتی است که در بورس کالای ایران آغاز شده تا سبد عرضه محصولات زنجیره تولید فولاد در بورس کالا تکمیل شود و قیمت ها نیز براساس مکانیسم عرضه و تقاضا و به شیوه عادلانهتری تعیین شود. مصطفی امید قائمی کارشناس ارشد بازار سرمایه معتقد است که عرضه محصولات معدنی از جمله سنگآهن در بورس کالا در نهایت به نفع سهامداران همه گروههای حاضر در زنجیره فولاد خواهد شد، البته تحقق این مهم، عدم دخالت دولت در روند قیمت ها و به نوعی قیمت گذاری دستوری است چراکه هدف اصلی از ورود صنایع به بورس کالا، واقعی سازی قیمت ها و رشد انگیزه تولید است که در صورت دخالت نهادها در امر قیمت گذاری، این هدف محقق نمی شود.
-
قیمت گذاری دستوری، بلای جان تولید ملی (۱)؛
اگر خودروسازان محصولاتشان را به قیمت بازار بفروشند، چه اتفاقی می افتد؟
«قیمت گذاری دستوری»؛ معضلی بزرگ بر سر راه تولید کشور که خوشبختانه یکی دو سالی است به دلیل بروز تبعات سنگین آن برای اقتصاد و توزیع رانت های عظیم، مورد توجه مسوولان قرار گرفته است که در سلسه گزارش هایی به بررسی تبعات این پدیده شوم اقتصادی بر روند تولید می پردازیم؛ در این گزارش به صنعت خودرو ورود کرده ایم.
-
یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛
شفافیت در بدنه اقتصاد به کمک حذف قیمت گذاری دستوری
یک کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سرمایهگذاران نباید انتظار شوکهای قیمتی در سهام و روند صعودی غافلگیرکننده شاخص بورس در کوتاه مدت را داشته باشند، گفت: پرهیز از قیمتگذاری دستوری و واقعیسازی اقتصاد باید در راس سیاستهای اقتصادی باشد. امیرعلی باقری با بیان اینکه شفافیت در بدنه اقتصاد کشور مانع از رانت و قاچاق خواهد شد می گوید: این شفافیت جز با پرهیز از قوانین خلق الساعه و قیمت گذاری دستوری میسر نمی شود.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته ای که گذشت شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که مهم ترین عناوین آن ها به رکورد تاریخی ارزش معاملات ماهانه بازار فیزیکی، خروج سیمان از نظام قیمت گذاری دستوری و پایان عصر دستور و ابزار جدید بورس کالا برای حمایت از خریداران اختصاص داشت.
-
وزارت صمت:
سیمان مشمول قیمت گذاری و نظام سهمیه بندی نیست/ اعلام موافقت با عرضه سیمان در بورس کالا
محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در نامه ای به علیرضا رزم حسینی وزیر صنعت، معدن و تجارت به چالش های صنعت سیمان اشاره و بر لزوم خروج این محصول از شمول قیمت گذاری و عرضه در بورس کالای ایران تاکید کرد که در پاسخ وزارت صمت به این نامه به صراحت اعلام شده است که سیمان مشمول قیمت گذاری دولتی و نظام سهمیه بندی نیست و با این تفاسیر موافقت وزارت صمت با واقعی سازی قیمت سیمان برپایه نظام عرضه و تقاضا در بورس کالا اعلام شده است.
-
حسین مدرس خیابانی در گفت و گویی مطرح کرد؛
پایان عصر دستور برای تعیین قیمت/ لزوم بهره مندی از تجربه توسعه صنایع با فرمول بورس کالا
حسین مدرس خیابانی، سرپرست سابق وزارت صنعت، معدن و تجارت معتقد است دوران قیمت گذاری دستوری و تثبیتی سپری شده و این سیاست صرفا در دهه ۷۰ که تعداد و تنوع محصولات مورد نیاز خانوارها کم بوده، موضوعیت داشته است. خیابانی در بخشی از این گفت و گو اعلام می کند: «امروز این مفهوم باید در کشور جا بیفتد که وقتی حرف از «تولید، پشتیبانیها و مانعزداییها» به میان میآید، یکی از بزرگترین موانع در بحث تولید و چالشهای پیش رو قیمت گذاری است و این جالب است که ما از مزایای خروج قیمت گذاری دستوری که شاید مصداق بارز آن بورس کالا و قیمت گذاری فولاد و پتروشیمی است، بهرهمند شده ایم و این میتواند الگویی برای همه کالاها باشد. واقعیت آن است که از وقتی ماده ۹۵ قانون برنامه سوم که من هم در نگارش آن دخیل بودم، ابلاغ شده، شتابی که تولید کالا گرفته قابل مقایسه با دهه قبل از آن نیست؛ چراکه بازار این کالاها در قالب یک فضای رقابتی و شفاف در بورس کالا تجربه شده است و تولید را رونق داده است. »
-
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان:
آثار مثبت عرضه سیمان در بورس کالا در حال نمایان شدن است
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان می گوید که بورسی شدن سیمان آثار و پیامدهای بسیار مثبتی برای این صنعت به همراه دارد که با توجه به سرعت گرفتن پذیرش شرکت ها و عرضه ها در بورس کالا و خروج این صنعت از شمول قیمت گذاری دستوری، این آثار مثبت به زودی بر روند بازار و صنعت نمایان خواهد شد.
-
۲۱ شرکت با ۴۷۱ هزار تن محصول در راه بورس کالا هستند؛
ترافیک پرحجم سیمانی ها، نبش بندر انزلی
امروز ۲۱ شرکت سیمانی کشور با محموله های سنگین خود در راه ساختمان بورس کالا در خیابان طالقانی، نبش بندر انزلی هستند تا در پاسخ به سال ها انتظار برای ورود به تالار بورس کالا و رهایی از قیمت گذاری دستوری، امروز با عرضه های سنگین خود در تالار معاملات، میهمانی بگیرند.
-
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام کرد:
توسعه همزمان صنایع بالادست و پایین دست فولاد با محوریت بورس کالا
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: عرضه کل محصولات زنجیره فولاد در بورس کالا به منظور رهایی از قیمت گذاری دستوری و برقراری سیاست یکپارچه برای کل زنجیره، ثمرات فراوانی برای صنعت و تولید کشور به همراه خواهد داشت که بدون شک اثرات این رویکرد صحیح اقتصادی را در توسعه همزمان صنایع بالادستی و پایین دستی فولاد کشور خواهیم بود.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته ای که گذشت شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که مهم ترین عناوین آن ها به خروج سیمان از نظام قیمت گذاری دستوری، رشد تولید و کاهش دلالی مسکن به کمک بورس، استقبال از عرضه خودرو در بورس کالا و همچنین عرضه متری مسکن طرح حمایتی از قشر آسیب پذیر اختصاص داشت.
-
با عرضه در بورس کالای ایران؛
سیمان از حصار قیمت گذاری دستوری خارج شد/ معامله بالغ بر ۲۵۸هزار تن سیمان در خردادماه
رشد عرضه و معاملات سیمان در بورس کالای ایران حاکی از آن است که صنعت استراتژیک سیمان همچون صنایع معدنی به مرور و با گام های بلند در حال خروج از حصار قیمت گذاری دستوری است؛ براساس آمار معاملات بورس کالا از ۹ خرداد ماه که عرضه های سیمان آغاز شده، حجم معاملات تا امروز بالغ بر ۲۵۸ هزار تن بوده است.
-
رئیس سازمان بورس مطرح کرد؛
استقبال از عرضه خودرو در بورس کالا و خروج از نظام قیمت گذاری
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر این نکته که سازمان بورس با قیمت گذاری های دستوری که نمونه بارز آن در صنعت خودرو انجام شده مخالف است گفت: اگر ورود خوردو به بورس کالا با هدف رفع مشکلات فعلی، خروج از نظام قیمت گذاری و شفاف سازی مبادلات باشد از عرضه آن استقبال خواهیم کرد تا قیمت گذاری ها شفاف شود.
-
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:
کالاهای بورسی مشمول قیمت گذاری دستوری نیستند
محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه یکی از مطالبات و راه حل های صنعت برق کشور اجرای مقررات به ویژه ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها است گفت: این ماده قانونی صراحتا بیان می کند که وقتی کالایی وارد بورس می شود، از شمول قیمت گذاری دستوری خارج می شود. از این رو انتظار می رود با اجرای این قانون، محدودیت های قیمتی و مواردی همچون سهمیه بندی در این صنعت از بین برود.
-
از سوی ۱۹ تولیدکننده سیمان کشور رقم می خورد؛
عرضه بی سابقه ۲۹۵ هزار تن سیمان در بورس کالا
۱۹ تولیدکننده سیمان کشور امروز با عرضه ۲۹۵ هزار تن انواع محصول خود به بورس کالای ایران می آیند تا علاوه بر ثبت آماری جدید در میزان عرضه سیمان در بورس، مهر خروج از «نظام قیمت گذاری دستوری» این بار برای صنعت سیمان کشور زده شود؛ رویدادی مثبت برای اقتصاد، صنعت و تولید کشور که با رویکرد منطقی سیاست گذاران در حال تحقق است.
-
راه مقابله با فساد،حذف قیمت گذاری دستوری است
در آستانه انتخابات ریاستجمهوری، وعده مبارزه با فساد از طریق بگیر و ببند بالا گرفته، اما اقتصاددانان بر این باورند که راه مقابله با فساد، با بگیر و ببند نیست، بلکه روش درست بازگشت به اصول علم اقتصاد است. بزرگترین فسادی که زیر لایههای اصلی اقتصاد ایران در جریان است، رقابت برسر بهدست آوردن رانت، از طریق بهرهمند شدن از اختلاف بین قیمت دستوری و قیمت بازار کالاهاست.
-
دیدگاه کارشناسان در خصوص عرضه محصول خاکستری در بورس کالا؛
صنعت سیمان با خروج از نظام قیمت گذاری، سفید بخت می شود
صنعت سیمان کشور ظرفیت های زیادی داشته که تاکنون به دلیل قیمت گذاری دستوری و نقش فعال دلالان و واسطه ها در این بین، محقق نشده است در این میان عرضه سیمان در بورس کالا با هدف حذف قیمت گذاری دستوری سدر حال انجام است که به عقیده کارشناسان می تواند منجر به شکوفایی این صنعت شود.
-
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس مطرح کرد:
نفس های آخر قیمت گذاری دستوری
مصطفی طاهری با بیان اینکه طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد که در کمیسیون صنایع و معادن بررسی شده و اکنون در نوبت صحن علنی قرار دارد گفت: در این طرح، فولاد در بورس کالا عرضه شده و بنابراین قیمت گذاری دستوری به کلی کنار می رود و عرضه فولاد براساس قوانین حاکم در بورس صورت می گیرد. عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: باید شرایطی فراهم شود که محصولات فولادی به صورت کامل در بورس عرضه شوند در این صورت می توان انتظار کاهش توام با تعادل قیمت ها را داشته باشیم.
-
بورس کالا، میانبر عبور از نرخگذاری دستوری
بورس کالا به عنوان بستر رسمی و قانونی معاملات کالایی در کشور راه مناسبی برای رهایی از قیمت گذاری سلیقه ای و غیر متناسب با عملکرد بازار است و با عرضه زنجیره محصولات در بورس کالا و خروج از نظام قیمت گذاری دستوری، در بلند مدت کل زنجیره از آن منتفع خواهند شد.
-
پورابراهیمی با اشاره به جلسه سران قوا:
حذف قیمتگذاری دستوری از اقتصاد کشور در دستور کار است
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه قیمتگذاری دستوری، آسیبهای زیادی را به اقتصاد کشور از جمله بازار سرمایه وارد کرده است، گفت: حذف قیمتگذاری دستوری به پیشنهاد کمیسیون اقتصادی مجلس و گزارش های انجام شده در جلسه کمیته فرعی سران قوا مورد بحث قرار گرفته است که در جلسه قبلی سران قوا هم درخواست هایی در این زمینه ارائه شد و قرار است به زودی موضوع حذف قیمت های دستوری در اقتصاد کشور که کاملا اثر منفی آن در بازار سرمایه مشهود است در دستور کار قرار بگیرد.
-
احمدزاده اصل با اشاره به عرضه مواد معدنی در بورس کالا:
پای سرمایهگذاران خارجی به معادن باز می شود
ورود سنگآهن به بورس کالا، اتفاقی مهم است که باعث شده زنجیره فولاد در بورس کالا، کاملتر شده و قیمت این محصول با شفافیت بیشتری تعیین شود. محمدعلی احمدزاده اصل که سابقه ریاست هیات مدیره شرکت معادن و فلزات و همچنین هیات مدیره چادرملو را دارد و سالها در صنایع مس و معدن فعالیت داشته، این اقدام را مفید و مؤثر دانسته و معتقد است که فروش مواد معدنی در بورس کالا برمبنای قیمت های بین المللی، پای سرمایه گذاران خارجی را به بخش معادن باز می کند.
-
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد؛
تاثیر مثبت عرضه کالاها در بورس کالا بر شرایط سهام شرکت ها
محمدعلی دهقان دهنوی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به افزایش تنوع عرضه محصولات در بورس کالای ایران طی ماه های اخیر گفت: شرکت های بورسی که محصولاتشان را در بورس کالای ایران عرضه می کنند، در واقع بستری رقابتی را برای فروش محصولات خود انتخاب کرده اند که این موضوع در رشد بازدهی شرکت ها و به دنبال آن بهبود شرایط سهام شرکت ها اثر مثبتی خواهد داشت.
-
دبیر انجمن سیمان با اشاره به عرضه سیمان در تالار داخلی بورس:
برنامه بعدی سیمانی ها، صادرات از بورس کالاست
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ورود سیمان به بورس کالا را نقطه عطفی برای این صنعت ۸۸ ساله خواند و گفت: بالاخره صنعت سیمان بهسمتی حرکت خواهد کرد که قیمت آن، شفافشده و آزاد باشد. وی اظهار داشت: عرضه در بورس به قیمتگذاریهای دستوری پایان می دهد و برنامه بعدی ما ورود صادرات سیمان به بورس کالا است.
-
پسلرزههای قیمتگذاری دستوری چین در بورسهای کالایی جهان
دولت چین در تازهترین برنامه خود تأکید کرده که قیمت کالاهای اساسی بهخصوص محصولات کشاورزی مهم و مواد غذایی را برای مردم این کشور گارانتی و از افزایش نرخ آنها جلوگیری میکند. رخدادی که به دلیل بزرگی جمعیت این بازار مصرف (۱.۴ میلیارد نفری) بهطورقطع، تأثیر عمیقی بر بازار جهانی این محصولات و بورسهای کالایی نقاط مختلف جهان خواهد داشت.
-
حجم معاملات در بورس کالا به ۲۱ هزار تن رسید؛
خداحافظی سیمان با قیمت گذاری دستوری
تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران امروز میزبان عرضه گسترده سیمانی ها بود تا بعد از مدت ها این صنعت از نظام قیمت گذاری دستوری رهایی یابد. این اتفاق در حالی رقم خورد که با تقاضای معامله گران در مجموع ۲۱ هزار و ۱۰۰ تن سیمان برای نخستین روز انجام معاملات این محصول در بورس کالا دادوستد شد.
-
پورابراهیمی با اشاره به واقعی سازی قیمت ها:
توزیع رانت در اقتصاد از گذرگاه بورس کالا مسدود می شود/ رشد تولید با بورسی شدن مواد معدنی و سیمان
محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس می گوید که اقدامات فعلی برای رهایی از قیمت گذاری دستوری کالاها از جمله محصولات معدنی و سیمان به پایان توزیع ناعادلانه رانت در اقتصاد کشور منجر می شود که گذرگاه این رویداد مهم و ملی بورس کالاست. پورابراهیمی همچنین گفت که طرح های جذاب بورس کالا برای حوزه مسکن به زودی عملیاتی می شود.
-
یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛
کمک به صنعت سیمان از طریق عرضه های منسجم در بورس کالا
علی بخشنده می گوید: با عرضه سیمان در بورس کالا می توان امیدوار بود که این محصول از نظام قیمت گذاری خارج شود. این کارشناس بازار سرمایه معتقد است، عرضه های منسجم سیمان می تواند به این صنعت کمک کند.