کرونا
-
طلا منتظر سیگنال بانک مرکزی آمریکا
قیمت اونس طلا بالای مرز ۱۸۰۰ دلار ایستاده و در جست و جوی سیگنال های جدید تعدیل سیاست انبساطی، همه چشم ها به اظهارات نیم سالانه رییس بانک مرکزی آمریکا در برابر کنگره دوخته شده است.
-
معاون امور صنایع وزارت صمت تصریح کرد:
رشد ۲۱ درصدی پروانههای بهرهبرداری صنعتی تا اواخر اردیبهشت
مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صمت با تحلیل روند تولید محصولات منتخب صنعتی طی دوماه اخیر از رشد ۲۱ درصدی تعداد پروانههای بهره برداری صنعتی تا اواخر اردیبهشت خبر داد.
-
افت شدید قیمت آلومینیوم پس از گذر از قله
بورس فلزات لندن در روز دوشنبه ۱۴ تیرماه (۵ جولای) درحالی کار خود را آغاز کرد که قیمت آلومینیوم به دومین پیک افزایشی از ابتدای سال ۲۰۲۱ تاکنون رسیده بود. اما پس از آن شاهد کاهش تدریجی قیمت این فلز در بورس فلزات لندن بودیم بهطوریکه در روز پنجشنبه ۱۷ تیرماه قیمت فروش این فلز به ۲۴۳۵ دلار (تن) کاهش یافت.
-
حرکت طلا برای ثبت سومین رشد هفتگی متوالی
قیمت طلا در معاملات روز جمعه ثابت بود اما تحت تاثیر نگرانی ها نسبت به شیوع سریع نوع دلتای ویروس کرونا و کاهش بازده اوراق خزانه آمریکا، در مسیر ثبت سومین افزایش هفتگی متوالی قرار گرفت.
-
کرونا دامن کنکوری های بورس را گرفت؛
لغو تمام آزمون های بازار سرمایه تا اطلاع ثانوی
با توجه به مصوبات جدید ستاد ملی مبارزه با کرونا و اعلام وضعیت قرمز در خصوص همهگیری ویروس کوید ۱۹ در استان تهران و برخی از استانهای کشور، برگزاری تمامی آزمونهای بازار سرمایه از فردا یکشنبه مورخ ۱۳ تیر ماه تا اطلاع ثانونی لغو می شود.
-
آلومینیوم در مسیر جایگزینی فولاد
تقاضای داخلی چین در نیمه دوم سال ۲۰۲۰ جهشی در تولید محصولات صنعتی ایجاد کرد و آلومینیوم به عنوان یک جایگزین برای فولاد به دلیل وزن سبک و مقاومت در برابر خوردگی به طور گسترده در ساخت و ساز، ساخت وسایل نقلیه، صنعت هواپیمایی و محصولات پیشرفته استفاده می شود؛ بنابراین تولید آلومینیوم می تواند به عنوان فشارسنجی برای فعالیت در بخش های تولید و زیرساخت باشد.
-
دبیرکل اوپک:
چشمانداز آتی بازار نفت روشن است
دبیرکل اوپک معتقد است تصویر شفافی که با تلاشها برای بهبود شرایط ویروس کرونا ایجاد شده شرایط بازار نفت و چشمانداز آن در آینده را بهبود بخشیده است.
-
آماده باش به کنکوری های بورس
ثبت نام جدید آزمونهای بازار سرمایه ویژه سه ماهه دوم سال از ساعت ۹ صبح روز شنبه دوازدهم تیرماه آغاز میشود.
-
ریزش نفت به دنبال تهدید نوع دلتای کرونا
قیمت نفت روز سه شنبه برای دومین روز متوالی به دلیل نگرانی از شیوع نوع بسیار مسری تر ویروس کرونا و رشد آهسته تر تقاضا برای سوخت، کاهش پیدا کرد.
-
ثبت بالاترین رشد قیمت فولاد در یک دهه اخیر
درحالیکه افزایش تولید و تقویت ارزش دلار موجب شده تا بهای فلزات اساسی در بازارهای جهانی با افت همراه شود، اما بازار فولاد عکس این مسیر را میپیماید. تازهترین گزارشها، گویی ادامه رشد قیمت فولاد است. عدم تعادل در این بازار بهجایی رسیده که برای نخستین بار طی یک دهه اخیر، فولاد در بازارهای آتی با رشد شدیدی مواجه شده، بهنحویکه سال ۲۰۲۱ به نیمه رسیده و هنوز شاهد روند افزایشی قیمت فولاد در بازار جهانی هستیم. حال، سؤال کلیدی اینجاست که این روند تا کجا تداوم خواهد داشت؟
-
کاهش ۸ درصدی هزینه های سرمایه گذاری معادن در دوره پاندمی
پژوهش جدید S&P Global Market Intelligence نشان می دهد که از بین بیش از ۴۰۰ شرکت معدنی مورد بررسی، هزینه های واقعی سرمایه گذاری در سال گذشته میلادی با کاهش ۸ درصدی در مناطقی که مجبور به توقف کار بودند، مواجه شده و زنجیره های تامین جهانی را تحت فشار بی سابقه ای قرار داده است.
-
احتمال سه رقمی شدن قیمت جهانی نفت
قیمت جهانی نفت در سال ۲۰۲۰ و نیمه اول سال جاری به دلیل کاهش تقاضا وتعطیلی بسیاری از مشاغل دوران پرنوسانی را پشت سرگذاشت. بسته بودن مرزهای بین المللی و کاهش پروازها، سبب شد تا تقاضا برای نفت و فراوردههای نفتی افت قابل توجهی پیدا کند و به دنبال آن قیمت این منبع ارزشمند انرژی کاهش یابد. با این حال پیش بینی شده در صورتی که اوپک در جلسه بعدی اقدام به افزایش تولید نفت نکند، سیر صعودی قیمت نفت در بازار جهانی با سرعت بالاتری ادامه پیدا کند.
-
نفت ۱۰۰ دلاری می شود
روسای بعضی از بزرگترین شرکت های نفتی جهان اعلام کردند قیمت نفت به دلیل عدم سرمایه گذاری و محدود شدن عرضه در آینده احتمالا به روند صعودی خود ادامه می دهد و ممکن است به مرز ۱۰۰ دلار هم برسد.
-
ترمز رشد تقاضای کالاها در چین کشیده شد
موسسه S&P Global طی گزارش اعلام کرد: به گفته حاضرین در اجلاس جهانی کامودیتی ها، احتمالا کاهش نرخ رشد چین، اقتصاد این غول آسیا را در آینده با کاهش تقاضای کالاها مواجه کرده و ترمز افزایش هیجانی قیمت ها را کشیده و ابرچرخه فعلی را مهار خواهد کرد.
-
براساس تازه ترین گزارش بانک جهانی؛
واکسیناسیون، رشد قیمت جهانی سوخت را کلید زد
با عبور تدریجی از بحران پاندمی کرونا که مصرف سوختهای فسیلی در جهان را محدود کرده بود، دوباره شرایط در بازار جهانی سوخت تغییر کرده است. تازهترین گزارش بانک جهانی حاکی از روند صعودی قیمتها در این بازار است.
-
براساس پیش بینی جدید متال بولتن؛
ورق بازار جهانی فلزات برمی گردد؟
نیمه نخست سال جاری میلادی، قیمت انواع فلزات اساسی در بازار جهانی افزایش یافت و این سیر صعودی تا روزهای گذشته دوام داشت، اما برگزاری جلسه فدرال رزرو امریکا در ۱۷ ژوئن با موضوع کاهش حمایتها از اقتصاد و همچنین انتشار گزارشهایی پیرامون فروش ذخایر فلزی استراتژیک در چین که یکی از اصلیترین و بزرگترین کشورهای فعال در اقتصاد دنیاست، سبب شد تا ورق رونق در بازار فلزات جهان معکوس شود. متال بولتن در گزارش اخیر خود یادآور شد: «ماه می سال جاری میلادی، میزان فعالیتهای اقتصادی و صنعتی در دنیا کمتر از حد انتظار بود و همین واقعیت، سبب شد تا بسیاری از فعالان اقتصادی و کارشناسان بازارهای مالی، نگران وضعیت بازارهای فلزی شوند و انتظار افت ارزش کالاهای اساسی بهخصوص فلزات صنعتی را داشته باشند.»
-
نگاهی به آخرین وضعیت بازار مصالح ساختمانی در انگلیس
با افزایش فعالیت های ساختمانی در سال ۲۰۲۱، عرضه مصالح ساختمانی از جمله فولاد، سیمان، گچ، سرامیک، چوب و پلاستیک در انگلیس با محدودیت هایی روبرو شده است. این امر منجر به طولانی شدن زمان تحویل و افزایش هزینه ها شده است.
-
چین و مبارزه با قیمت فلزات
هفته گذشته چین برنامه های جدیدی برای عرضه فلزات صنعتی از ذخایر داخلی خود اعلام کرد و بدین وسیله قصد دارد قیمت کامودیتی ها را کنترل کند. برخی تحلیلگران معتقدند شاید این حرکت در یک دهه اخیر توسط بزرگترین مصرف کننده فلزات دنیا بی سابقه بوده باشد.
-
بررسی روند بازارهای جهانی در هفته اخیر
هفتهای که گذشت چندان برای فعالان بازار جهانی دلچسب نبود. روندی که با غافلگیری فدرال رزرو رقم خورد و سبب ریزش قیمت طلا و فلزات اساسی شد. به این ترتیب درحالی که ابتدای هفته بازارهای جهانی در انتظار نشست فدرال رزرو، روزهای آرامی را پشت سر میگذاشتند، بعد از این نشست همه بازارها با توجه به تغییر رویکرد غیرمنتظره فدرال رزرو، با نوسانات بالایی همراه شدند.
-
سیاهترین هفته بازارهای کالایی از زمان شیوع کرونا
قیمت مس هفته گذشته بدترین هفته در یک سال اخیر را تجربه کرد در حالی که اونس طلا به پایین ۱۸۰۰ دلار سقوط کرد و پالادیم نیز در یک روز حدود ۳۰۰ دلار ریزش قیمت داشت.
-
نفت از ریزش بیشتر قیمت جان به در برد
قیمت نفت تحت تاثیر پیش بینی رشد محدود تولید نفت آمریکا در سال میلادی جاری، روز جمعه افزایش یافت و چهارمین رشد هفتگی متوالی را رقم زد.
-
سردرگمی بورس های جهان
بورس های مهم جهانی عملکرد متفاوتی را از خود نشان دادند.
-
نفت برنت به مرز ۷۵ دلار رسید
قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه افزایش یافت و نفت برنت تحت تاثیر کاهش ذخایر و روند بهبود تقاضا برای پنجمین روز متوالی صعود کرد.
-
رشد صادرات روغن پایه تایوان
صادرات روغن پایه تایوان در ماه می افزایش یافت و به بالاترین سطح چهار ماهه رسید و تقاضای شدید را از هر نقطه از چین و جنوب شرقی آسیا تا بازارهای دورتر مانند خلیج فارس افزایش داد.
-
نگاهی به چهار عامل پشت پرده رشد قیمت فلزات
همزمان با فعال شدن اقتصاد کشورها در نقاط مختلف دنیا پس از همه گیری کرونا، قیمت برخی از کالاهای اساسی از جمله قیمت فلزات مهم صنعتی افزایش یافته است. حال میزان تصحیح قیمت این فلزات به چندین عامل بستگی دارد.
-
صعود قیمت نفت با بهبود دورنمای تقاضا
قیمت نفت روز دوشنبه تحت تاثیر بهبود دورنمای تقاضا برای سوخت در پی افزایش نرخ واکسیناسیون و تسهیل محدودیت های سفر، افزایش یافت.
-
با معکوس شدن بازار محصولات کشاورزی در پساکرونا؛
روند نزولی قیمت جهانی گندم و برنج آغاز شد
پس از رکوردشکنی های پی درپی محصولات اساسی کشاورزی در دوران کرونا، این بازار با تغییرات قابل توجهی همراه شده است، به طوری که از پنجمین ماه سال جاری میلادی، قیمت ها روند نزولی به خود گرفته است. گرچه پاندمی کرونا به دلیل محدویت های صادراتی و افت عرضه باعث رشد قیمت محصولاتی مانند برنج و گندم شد، ولی با آماده شدن کشورها برای بازگشت به شرایط پیش از کرونا و افزایش تولید و تجارت، قیمت ها رو به کاهش گذاشته است.
-
گریز طلا از پیامد واکسیناسیون فراگیر ضدکرونا
بازار جهانی طلا در ماههای اخیر برخلاف پیشبینی های اولیه در حال حرکت به سمت کانالهای قیمتی بالاتری است. باوجود اینکه روند واکسیناسیون در دنیا با سرعت زیادی پیگیری میشود و شمار زیادی از کشورهای صنعتی از بحران کرونا خارجشده و به زندگی عادی بازگشتهاند، اما افزایش قیمت طلا در بازار جهانی متوقف نشده و این گزینه را پررنگ کرده که اقتصاد دنیا همچنان در وضعیت بیثباتی قرار دارد.
-
سود ۴۶ میلیارد دلاری ۱۰ شرکت نفتی برتر جهان
۱۰ شرکت نفتی سهام عمومی بزرگ جهان در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ مجموعا ۴۶ میلیارد دلار سود گزارش کردند که با کمک قیمت های بالاتر نفت در سال میلادی جاری حاصل شد.
-
رکورد جدید قیمت نفت در بازارهای جهانی
قیمت نفت روز جمعه به بالاترین رکورد چند سال اخیر صعود کرد و تحت تاثیر بهبود دورنمای تقاضای جهانی، سومین رشد هفتگی متوالی را پشت سر گذاشت.