کرونا
-
راهکار چین برای جلوگیری از رکود اقتصادی
تورم کارخانهای چین در ماه می به پایینترین سرعت خود در ۱۴ ماه اخیر رسید زیرا تقاضای ضعیف برای فولاد، آلومینیوم و سایر کالاهای صنعتی کلیدی به دلیل محدودیتهای سختگیرانه کووید- ۱۹ و کاهش روند جهانی قیمتها به سرعت افزایش یافت.
-
کاهش تولید و افزایش قیمت روی در سه ماه نخست ۲۰۲۲
تولید جهانی روی طی سه ماهه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی شاهد روند کاهشی نسبت به مدت مشابه سال گذشته بود. جنگ اوکراین و بحران انرژی در اروپا یکی از مهمترین دلایل این امر عنوان شده است.
-
قیمت بنزین در آمریکا بازهم رکورد زد
طبق گزارش انجمن اتومبیل آمریکا، متوسط قیمت بنزین در این کشور تا ششم ژوئن به بالاترین رکورد ۴ دلار و ۸۶ سنت در هر گالن رسید و بهنظر میرسد طی چند روز آینده آستانه ۵ دلار را میگذراند.
-
پایان قرنطینه چین و بازگشت امید به بازار سنگ آهن
قیمت سنگ آهن وارداتی در چین روز گذشته با امید به بهبود تقاضا بالا رفت. ظاهرا شانگهای که قطب مالی چین است خود را برای اتمام قرنطینه های کرونا و بازگشایی بازارها آماده می کند. شاخص قیمت سنگ آهن عیار ۶۲ درصد ۰.۳ درصد رشد داشته و به ۱۳۶.۱۵ دلار در هر تن سی اف آر رسیده است. قرارداد سنگ آهن در بورس شانگهای نیز ۲.۶ درصد رشد ماهانه داشت و به نزدیکی اوج ۶ هفته اخیر رسید و ۱۳۵ دلار شنیده شد.
-
قاب امروز بازار جهانی فولاد از قراضه تا اسلب و بیلت
پس از ریزش ۲۰۸ دلاری نرخ قراضه وارداتی ترکیه به نسبت اوج قیمت در زمان شروع جنگ بین روسیه و اوکراین، حال همزمان با تضعیف شاخص لیر در ترکیه، قیمت قراضه داخلی این کشور روند مثبت به خود دیده است. همراستا با افت ۰.۶ درصدی شاخص لیر ترکیه بهای قراضه داخلی تا ۱۰ درصد جهش قیمتی داشته و ۷۷۶۰ لیری در تن شده است.
-
همزمان با کاهش واردات چین رقم خورد
مس در پایین ترین تراز دو هفته ای
بهای جهانی هر تن مس در آخر هفته در محدوده ۹۵۰۰ تا ۹۶۰۰ دلار معامله شد که فاصه ۱۰۰ دلاری از محدوده اوج دو هفته ای خود گرفته است. این کاهش قیمت در ارتباط با بالا گرفتن نگرانی ها در مورد تقاضای چین در روزهای پیش رو است.
-
کاهش واردات بیلت به چین
واردات بیلت به چین در ماه آوریل افت شدید ۵۷ درصدی نسبت به ماه قبل داشته به ۳۱۰ هزار تن رسید. عمان همچنان بزرگترین صادرکننده بیلت به چین بود و بعد از آن روسیه قرار داشت. ایران هم رتبه سوم را از آن خود کرد. واردات از عمان با افت ۵۷ درصدی به ۱۲۰ هزار تن رسید. واردات از روسیه و ایران نیز به ترتیب افت ۵۳ و ۵۸ درصدی داشته ۸ هزار و ۵ هزار تن ثبت شد.
-
امید به بهبود تقاضای فولاد در چین
تحلیلگران انتظار دارند بازار چین که با مازاد عرضه روبروست به زودی با شرایط بهتری روبرو شود چرا که انتظار می رود روند نزولی تقاضا به زودی بهبود یابد.
-
کاهش محدودیتهای کرونایی در چین مس را بالا کشید
قیمت مس در معاملات بورس نیویورک در نتیجه کاهش محدودیتهای کرونایی در جلسات معاملاتی قبلی با افزایش قیمت مواجه شد و به نزدیک ۹۵۰۰ دلار رسید.
-
فاکتور های اثر گذار بر رکود فعلی بازار جهانی فولاد
یک ماه گذشته قیمت فولاد در بازارهای جهانی به دلیل جنگ روسیه و اوکراین افت داشته است. با شروع جنگ نگرانی از اختلال در عرضه موجب شد خرید های زیادی صورت گیرد و همین امر قیمت ها را بالا برد ولی رکود چین با شیوع مجدد کرونا قیمت فولاد را نزولی کرده است. علت دیگر این است که روسیه که یکی از تولیدکننده های اصلی فولاد دنیاست و ۴۵ درصد از کل تولید فولاد خود را سالانه صادر می کند، پس از وقفه ای جزیی در ماه مارس حال به بازار بازگشته است. تورم در بازارهای جهانی و هزینه بالای انرژی بر تقاضا اثر گذاشته و قرنطینه شدید در چین نیز بر وخامت اوضاع افزوده است.
-
تقاضای فولاد چین بهبود می یابد
انتظار می رود از اواخر ماه می یا اوایل ژوئن تقاضای فولاد ساختمانی چین افزایش یابد چراکه سیاست های حمایت از بخش مسکن به تدریج با کاهش محدودیت های کرونایی اثرگذار خواهد شد. این سیاست ها عمدتاً شامل کاهش محدودیت های خرید خانه، کاهش نرخ های پیش پرداخت و اعطای اعتبارات بیشتر برای خرید مسکن است.
-
جنگ اوکراین و تاثیر آن بر بازار جهانی مقاطع
جنگ اوکراین موجب شده انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد در گزارش ماهانه اخیر خود وضعیت بازار جهانی میلگرد را پرنوسان و بی ثبات برآورد کنند. البته چشم انداز بازار هنوز در برخی مناطق خوب و قابل قبول است. در برخی بازارها مازاد عرضه نیز به چشم می خورد.
-
صعود بهای نفت در بازارهای جهانی
قیمت نفت در روز جمعه بهدنبال بالا رفتن قیمت بنزین تا یک رکورد جدید در آمریکا ۴ درصد افزایش یافت. چین آمادهاست محدودیتهای کرونایی خود را بردارد و سرمایهگذاران نگران کمبود عرضه در صورت تحریم نفت روسیه توسط اتحادیه اروپا هستند.
-
آلومینیوم به کف پنج ماه اخیر رسید
آلومینیوم در نتیجه موقعیتهای فروش صندوقهای سرمایهگذاری به دلیل کاهش تقاضای این فلز، در معاملات روز سهشنبه به کف قیمتی پنج ماهه اخیر خود رسید. این در حالیست که کاهش تولید در اروپا به دلیل هزینه بالای انرژی همچنان عاملی برای حمایت از این فلز در آینده است.
-
آیا جهان میتواند امسال غذای خود را تولید کند؟
درحالی که قیمت کود شیمیایی در جهان افزایش و عرضه این محصولات کاهش یافته است این سوال مطرح می شود که آیا جهان در سال زراعی جاری می تواند غذای کافی برای مردم تولید کند؟
-
چالش های پیش روی بازار جهانی مقاطع
انجمن بین المللی تولیدکنندگان و صادرکنندگان میلگرد بر این باور است که از زمان حمله روسیه به اوکراین بازار جهانی مقاطع با چالش ها و ابهامات فراوانی روبرو بوده و با مشاهده مازاد عرضه در برخی مناطق وضعیت رو به وخامت است. در کشورهای غربی نیز این چالش ها بیشتر بوده است. افزایش قیمت ها خیلی سریع و شدید بود و قیمت بالای انرژی ناشی از جنگ اوکراین بر صنایع اثرات منفی زیادی داشته است.
-
رشد قیمت نفت با کاهش مبتلایان کرونا در چین
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال در ادامه معاملات امروز با ۱.۸درصد افزایش به ۱۰۴دلار و ۳۰سنت رسید.
-
چرایی بازگشت سنگ آهن به تراز ۱۳۰ دلاری
تداوم نگرانی ها در مورد تقاضای فولاد چین و افزایش فصلی عرضه سنگ آهن قیمت این ماده اولیه را در چین باز هم پایین آورده آخرین شاخص برای سنگ آهن ۶۲ درصد ۷.۶۵ دلار نسبت به جمعه اخیر افت داشته و به ۱۳۱.۳۵ دلار هر در تن خشک سی اف آر رسیده است.
-
پیش بینی افزایش مصرف جهانی قراضه
مصرف جهانی قراضه در بخش تولید فولاد با حدود ۱۲ درصد افزایش در سال ۲۰۲۱ به ۶۲۰ میلیون تن رسید درحالی که سال ۲۰۲۰ حدود ۵۴۸ میلیون تن ثبت شده بود. البته افت مصرف سال ۲۰۲۰ به دلیل اوج شیوع کرونا نیز بود.
-
رکود بازار سنگ آهن در پی چشم انداز منفی تقاضا
روز جمعه قیمت سنگ آهن وارداتی در چین تا ۴ درصد افت داشت چرا که بازار با تشدید ریسک گریزی در بازارهای مالی و ارزیابی بیشتر چشم انداز تقاضا در چین توسط سرمایه گذاران مواجه شده بود.
-
رکورد شکنی ۲۰ ساله شاخص دلار، مس را به زیر ۹۵۰۰ دلار کشاند
نرخ جهانی مس در روز جمعه (پایان هفته) همزمان با جهش شاخص دلار به بالاترین میزان ۲۰ ساله خود با کاهش نسبی به زیر ۹۵۰۰ دلار افت پیدا کرد. بازارهای سهام در نقاط مختلف هم به دلیل نگرانی از نرخ بهره بالاتر که به رشد جهانی آسیب می رساند، سقوط کرد.
-
چشم انداز منفی بازار فلزات جهان
موسسه فیچ بر این باور است که پایداری قرنطینه های کرونا در بزرگترین مصرف کننده فلزات جهان یعنی چین بر تقاضای صنایع مصرف کننده و جو بازارها تأثیر منفی می گذارد و منجر به کاهش قیمت فلزات خواهد شد. البته برآورد این موسسه برای میانگین قیمت فلزات در سال ۲۰۲۲ هنوز بالاتر از سطوح مشاهده شده قبل از هجوم روسیه به اوکراین است.
-
تجارت چین تحتتاثیر همهگیری کرونا
نظرسنجی رویترز نشان داد که تجارت چین در ماه آوریل متزلزل شد زیرا محدودیتهای کووید به تولید رسیده است.
-
بهای نفت بالا رفت
قیمت نفت در آغاز معاملات آسیا در روز چهارشنبه بهدنبال انتشار خبر کاهش ذخایر نفت خام و سوخت آمریکا و افزایش نگرانی در مورد عرضه بالا رفتهاست.
-
کاهش شدید فعالیت کارخانهها و بخش خدمات در چین
قرنطینههای گستردهای که توسط مقامات چین برای مقابله با آخرین موج کرونا و بیماری کووید-۱۹ اعمال شده، فعالیتهای تولیدی و خدماتی چین را در ماه آوریل به شدت کاهش داده است.
-
عقب نشینی مس به زیر ۱۰ هزار دلار
بهای جهانی هر تن مس سرانجام پس از دو ماه و همزمان با شروع جنگ روسیه و اوکراین به زیر ۱۰ هزار دلار کاهش پیدا کرد و در بازار امروز در محدوده ۹۸۰۰ دلاری قرار گرفت.
-
سقوط ۹ درصدی در بازار سنگ آهن
قیمت سنگ آهن روز گذشته در چین به دلیل نگرانی از شیوع گسترده تر ویروس کرونا در پکن و محدودیتهای شدیدتر در سایر نقاط این کشور از جمله بازار مالی شانگهای که فلج شده سقوط کرد.
-
۳ چالش اصلی معدنکاران جهان را بشناسیم
کمبود نیروی کار، افزایش هزینه های تولید و افت درآمدها از موانع پیش روی شرکت های معدنکار جهان برای رسیدن به اهداف تولید سالانه عنوان شده است.
-
مس در سراشیبی سقوط
بهای فلز مس به دلیل ترس از رکود اقتصادی و محدودیتهای کرونایی چین به کمترین میزان در یک ماه گذشته رسید.
-
شیوع مجدد کرونا در چین و تاثیر آن بر سنگ آهن استرالیا
گزارش اخیر شرکت معدنی ریوتینتو استرالیا از کاهش فروش سنگ آهن آن در سه ماهه اول سال خبر داده و این نگرانی را مطرح کرده که شدت گرفتن قرنطینه های کرونایی در چین و طولانی شدن جنگ روسیه و اوکراین میتواند خطراتی برای بازار آن داشته باشد. تلاش های این شرکت معدنی برای افزایش فعالیت تولیدش در غرب استرالیا در سه ماه اول سال تحت تأثیر کمبود نیروی کار و مشکلات زنجیره تامین قرار گرفت.