وزارت صمت
-
ادامه پذیرش ورق فولاد وارداتی برای عرضه تلفیقی در بورس کالا
مدیریت پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران با صدور اطلاعیهای از پذیرش ۳۰۰ هزار تن ورق فولادی تولید کشور چین که عرضه کننده آن شرکت فولاد مبارکه است در بازار اصلی این بورس خبر داد؛ این دومین محموله ورق وارداتی از سوی فولاد مبارکه است که برای انجام عرضه های تلفیقی با هدف مدیریت هوشمند بازار در بورس پذیرش می شود.
-
۳۰ هزار تن شمش آهن و فولاد ارفع معامله شد؛
استقبال بالای صنایع از عرضه های کشف پریمیوم در بورس کالا
عرضه های امروز شمش بلوم شرکت آهن و فولاد ارفع که در قالب ۶ قراردادهای کشف پریمیوم به حجم ۳۰ هزار تن صورت گرفت با تقاضای بالای ۵۹هزار تنی خریداران همراه شد که گویای استقبال صنایع از طرح ویژه وزارت صمت در راستای مدیریت هوشمند بازار و رفع دغدغه تولیدکنندگان از مسیر بورس کالا است.
-
وعده های فاطمی امین یک به یک محقق می شود؛
کاهش قیمت ورق فولاد با تدبیر وزارت صمت
سید رضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت پس از اخذ رای اعتماد از مجلس و در همان روزهای نخست آغاز به کارش در دولت سیزدهم، وعده مدیریت هوشمند بازار را به دور از رویکردهای گذشته و شکست خورده ای همچون قیمت گذاری دستوری داد که بررسی اقدامات او در همین دو هفته گذشته بیانگر محقق شدن دو وعده بزرگ او برای مدیریت هوشمند بازار صنایع معدنی دارد؛ امروز با آغاز عرضه تلفیقی ورق فولاد در بورس کالا قیمت ها ۶.۵ درصد کاهش یافت.
-
مدیر توسعه سرمایه گذاری و اقتصادی ایمیدرو اعلام کرد؛
تامین کسری بازار محصولات فولادی با عرضههای تلفیقی
عرضه تلفیقی الگویی است که در زمان نیاز بازار داخلی به یک ماده اولیه و شرایط عدم تامین آن از محل تولید، از طریق واردات تامین نیاز میشود و قیمت آن نیز تلفیقی از قیمت داخلی و وارداتی آن محصول است.
-
بازار فولاد آماده اجرای فاز بعدی الگوی جدید وزارت صمت می شود؛
نخستین پذیرش ورق وارداتی از سوی فولاد مبارکه در بورس کالا/ صدای پای عرضه تلفیقی می آید
براساس الگوی جدید وزارت صمت به منظور مدیریت هوشمند بازار داخل فولاد، روز گذشته ورق فولاد وارداتی از چین از سوی شرکت فولاد مبارکه اصفهان در بورس کالای ایران پذیرش شد تا فعالان این حوزه آماده عرضه تلفیقی ورق فولاد در بورس با هدف پوشش نیاز بازار داخل باشند؛ پس از آغاز عرضه محصولات صنایع معدنی در قالب قرارداد کشف پریمیوم در هفته گذشته، این دومین فاز عملیاتی وزارت صمت در الگوی جدید است.
-
۴ ماموریت جدید برای توسعه معدن
سیدرضا فاطمیامین وزیر صمت با تاکید بر ضرورت ایجاد تحول در معاونت امور معادن و صنایع معدنی گفته است: چهار ماموریت تمرکز بر مواد پیشرفته، صنایع منبع پایه، فناوریهای نوین و بازار، ماموریتهای جدید این معاونت را در قالب معاونت معادن و فرآوری مواد تشکیل میدهند.
-
انتخابی برای اصلاح ساختاری
بهطور قطع میتوان گفت قیمتگذاری دستوری در کنار رکود و تورم یکی از مهمترین مشکلات ساختاری اقتصاد ایران است که چالشهای زیادی برای کشور ایجاد کرده است. برهمین اساس آن طورکه از تصمیمهای دولت بر میآید بهنظر میرسد عزم دولت برای حل مشکل قیمتگذاری جدی است و انتخاب رضا محتشمیپور بهعنوان معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت، همسو با همین تصمیم انجام شده است زیرا محتشمیپور مدیری خوشنام و پاکدست است که از سابقه فراوانی در تطابق قیمت مواد پایه، متناسب با عرضه و تقاضا برخوردار است و اگر قرار باشد مسیر واقعیسازی قیمتها و تعادلبخشی به بازار محصولات معدنی به درستی و برمبنای مبانی علم اقتصاد انجام شود، این انتخاب میتواند به دولت کمک زیادی بکند.
-
بهادر احرامیان مطرح کرد؛
اشراف کامل محتشمی پور به دغدغه تولیدکنندگان در شیوه تنظیم بازار
بهادر احرامیان عضو هیئت مدیره انجمن فولاد و مدیرعامل فولاد یزد در خصوص انتصاب رضا محتشمی پور به عنوان معاون معادن و فرآوری مواد وزیر صمت گفت: در برهه فعلی تنظیم بهینه بازار و برقراری عدالت در زنجیره تولید برای دولت امری مهم است که محتشمی پور به عنوان فردی با تجربه در بازار سرمایه و صنعت، گزینه ای مناسب در این حوزه شناخته می شود.
-
شهرستانی با اشاره به انتصاب جدید در وزارت صمت؛
حضور «محتشمی پور» خبری خوش برای تولید کشور است
رضا شهرستانی عضو هیأت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در خصوص انتصاب رضا محتشمی پور به عنوان معاون معدنی وزیر صمت گفت: انتصاب وی به این سمت اتفاق بسیار مبارکی برای تولید کشور است زیرا وی شخصی سلامت، صادق و باتجربه است و با توجه به شناخت خوبی که از صنایع معدنی و به خصوص بازار سرمایه دارد، دیگر شاهد اتخاذ سیاست های دستوری و غیرکارشناسی نخواهیم بود و عدالت در زنجیره تولید رعایت خواهد شد.
-
-
«محتشمی پور» معاون امور معادن و فرآوری مواد وزارت صمت شد
رضا محتشمی پور که پیش از این قائم مقام بورس کالای ایران بود با حکم سید رضا فاطمی امین وزیر صمت به عنوان معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت منصوب شد تا فردی خوشنام و آشنا با صنایع، دغدغه های تولید و روند بازارهای کالایی در این جایگاه استراتژیک قرار گیرد.
-
طرح ویژه وزارت صمت امروز نیز ادامه می یابد؛
بورس کالا میزبان عرضه آهن اسفنجی در قالب قرارداد کشف پریمیوم
طرح ویژه وزارت صمت از طریق قراردادهای کشف پریمیوم محصولات صنعتی و معدنی که از روز چهارشنبه ۲۶ آبان ماه آغاز شده بود امروز با عرضه ۲۰ هزار تن آهن اسفنجی سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران در قالب ۱۰ قرارداد کشف پریمیوم ادامه می یابد.
-
اسدالله کشاورز در تشریح طرح الگوی جدید مدیریت بازار:
دولت با بهره گیری از بورس کالا، قیمت گذاری دستوری را کنار می گذارد
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت معتقد است، کشف پریمیوم مبنی بر استفاده از ابزارهای نوین مالی بازار سرمایه در تامین مالی، پوشش ریسک تولید و مدیریت هوشمند بازار کالایی، روشی برد-برد در بورس کالا است. او گفت: دولت در برههای خاص ناچار به تنظیم بازار به روش قیمتگذاری دستوری شد ولی الان دولت قصد دارد با این طرح از قیمتگذاری دستوری خارج شود و عرضه کالا را از طریق بورس پیگیری کند.
-
وزیر صمت:
مشکل سرمایه در گردش بیشتر تولیدکنندگان برطرف میشود
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه اجرای طرح تامین مالی تا ۲ ماه آینده به صورت آزمایشی عملیاتی خواهد شد گفت: با اجرای این زنجیره مشکل سرمایه در گردش اکثر تولید کنندگان کشور برطرف خواهد شد. فاطمی امین گفت: هم اکنون در بورس کالا، کار عرضه تلفیقی شروع شده و در مواردی که نیاز کشور بیش از تولید داخلی باشد و نیاز به واردات است از عرضه تلفیقی استفاده می شود.
-
مفتح با اشاره به آغاز طرح وزارت صمت در بورس کالا:
تولید در صنایع معدنی جانی دوباره می گیرد/ حذف مانعی بزرگ از سر راه جهش تولید
قائممقام وزارت صمت گفت: از امروز طرح جدید وزارت صمت در قالب قراردادهای کشف پریمیوم محصولات صنایع معدنی در بورس کالای ایران آغاز شد که با این روش، بازار هم برای تولید کننده و هم مصرف کننده پیش بینی پذیر شده و قابلیت برنامه ریزی بلند مدت در حوزه تولید ایجاد می شود؛ در واقع با این شیوه جدید، یکی از موانع جهش تولید یعنی عدم امکان پیش بینی کوتاه مدت و میان مدت بازار حذف و قدمی بزرگی در جهش تولید برداشته می شود.
-
با معاملات ۱۷۵هزار تن شمش فولاد در قالب کشف پریمیوم؛
وزارت صمت گام نخست مدیریت هوشمند بازار را محکم برداشت
طرح ویژه وزارت صمت در راستای مدیریت هوشمند بازار و رفع دغدغه تولیدکنندگان از طریق قراردادهای کشف پریمیوم در بورس کالای ایران از امروز ساعت ۱۴:۳۰ دقیقه آغاز شد که مصرف کنندگان استقبال ویژه ای از عرضه شمش فولاد شرکت های جهان فولاد سیرجان، چادرملو و فولاد کاوه جنوب کیش داشتند و در مجموع ۱۷۵ هزار تن در قالب ۲۷ قرارداد مورد معامله قرار گرفت تا نخستین گام در طرح وزارت صمت، محکم برداشته شود.
-
از امروز رقم می خورد؛
آغاز قراردادهای کشف پرمیوم فلزات در بورس کالا
طرح ویژه وزارت صمت از طریق قراردادهای کشف پریمیوم از امروز چهارشنبه ۲۶ آبان در بورس کالا آغاز میشود.
-
کارشناس بازار سرمایه:
تولیدکنندگان از قرارداد کشف پریمیوم استقبال می کنند
در راستای طرح وزارت صمت مبنی بر استفاده از ابزارهای نوین مالی بازار سرمایه در مدیریت هوشمند بازارهای کالایی و رفع دغدغه های تولید، انعقاد قراردادهای بلندمدت میان تولیدکنندگان و مصرف کنندگان صنایع معدنی از فردا در قالب قراردادهای کشف پریمیوم در بورس کالا آغاز می شود که عبدالله زارع کارشناس بازار سرمایه پیش بینی می کند با توجه به اینکه تولیدکنندگان بالادست و پایین دست در این ابزار مالی، امکان برنامه ریزی تولید بدون دغدغه فروش و تامین مواد اولیه را پیدا می کنند از این قرارداد استقبال ویژه ای خواهند کرد.
-
سیمان، نمونه موفق برخورد غیرتنبیهی با بازار
ساماندهی بازار سیمان در دولت سیزدهم از طریق اصلاحات زیرساختی و عرضه در بورس کالا که منجر به حذف دلالان و تعادل بازار شد، نمونه موفقی از مدیریت بازارها به روش غیرتهاجمی و غیرتنبیهی است که میتواند برای سیاست حذف قیمتگذاری دستوری کالاهای مختلف، مورد استفاده قرار گیرد.
-
یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛
تولید بدون دغدغه صنایع پایین دست با طرح ویژه وزارت صمت
یک کارشناس بازار سرمایه درخصوص مزایایی قراردادهای کشف پریمیوم برای صنایع که در قالب طرح وزارت صمت اجرایی می شود، گفت: با اجرای این طرح، تولیدکنندگان صنایع پایین دست قادر به برنامه ریزی جهت تولید بدون دغدغه و همچنین عقد قراردادهای بلندمدت جهت فروش و صادرات محصولات خود خواهند بود.
-
کارکردها و مزایای قرارداد کشف پریمیوم از نگاه کارشناسان بازار سرمایه
با طرح وزارت صمت مبنی بر مدیریت هوشمند بازارهای کالایی، از هفته آینده قرارداد کشف پریمیوم بر روی محصولاتی چون مس کاتد، شمش بلوم و تختال در بورس کالای ایران عرضه می شود که این گزارش نظرات کارشناسان بازار سرمایه در خصوص کارکردها و مزایای قرارداد کشف پریمیوم را مرور می کنیم.
-
به بهانه طرح جدید وزارت صمت بررسی می شود؛
قرارداد کشف پریمیوم چیست؟
با توجه به طرح وزارت صمت مبنی بر استفاده این وزارتخانه از ابزارهای نوین مالی بازار سرمایه در تامین مالی، پوشش ریسک تولید و همینطور مدیریت هوشمند بازارهای کالایی و آغاز طرح ویژه این وزارتخانه از طریق قراردادهای کشف پریمیوم در بورس کالا، به همین بهانه در این گزارشی به بررسی کارکردها و مزایای کشف پریمیوم پرداخته ایم.
-
فاز نخست قراردادهای بلندمدت عملیاتی می شود؛
آغاز طرح ویژه وزارت صمت برای مدیریت هوشمند بازار از مسیر بورس کالا
با تدبیر وزارت صمت و در راستای استفاده این وزارتخانه از ابزارهای نوین مالی بازار سرمایه در تامین مالی، پوشش ریسک تولید و همینطور مدیریت هوشمند بازارهای کالایی، از هفته آینده شاهد آغاز طرح ویژه وزارت صمت از طریق قراردادهای کشف پریمیوم محصولاتی همچون مس کاتد، شمش فولاد، تختال و در ادامه آلومینیوم و آهن اسفنجی در بورس کالا هستیم؛ با این رویداد ضمن اینکه خریداران از رسیدن به کالا و تامین به موقع خوراک مورد نیازشان اطمینان حاصل می کنند، فروشندگان نیز از فروش محصولات خود در تاریخ سررسید مطمئن می شوند.
-
فروش آهن اسفنجی در خارج از بورس کالا مجاز نیست
مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت در نامهای به مدیران عامل شرکت های فولادساز اعلام کرد: همه تولید آهن اسفنجی واحدهای فولادساز باید برای فروش در بورس کالا عرضه شود.
-
فاطمی امین مطرح کرد؛
دوری از تصمیمات روزمره و مقطعی در مدیریت بازار
وزیر صنعت، معدن و تجارت در نشست هم اندیشی با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس و معاونان وزارت صمت با بیان اینکه ساز و کارهای جدیدی به عنوان الگوی مدیریت بازار طراحی شده گفت: در این الگو از تصمیمات روزمره، مقطعی و موردی به حالت سیستمی میرسیم که این الگو تا آخر امسال اکثر محصولات را در بر خواهد گرفت. سید رضا فاطمی امین ضمن تاکید بر این نکته که واحدهای بورسی را باید به صورت صحیح در بورس کالا قرار دهیم و امکان اجرای قاعده های بورسی را داشته باشیم تا قاعدهها یکپارچه شود و زیرساخت لازم برای اجرای قواعد نیز فراهم آید اظهار داشت: در الگوی جدید مدیریت بازار ۲۵ قاعده وجود دارد که از زیرساخت های بورس کالا استفاده میکنند.
-
تولید فولاد خام در سال جاری چقدر بوده است؟
واکاوی آمارهای رسمی منتشر شده وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکی است شرکتهای بزرگ بخش معدن و صنایع معدنی کشور از ابتدای امسال تا پایان شهریور ماه بیش از ۱۲ میلیون و ۸۲۲ هزار و ۶۰۰ تن محصولات فولادی تولید کردند.
-
طی ۶ ماه نخست سال رقم خورد؛
رشد تولید در ۲۰ محصول منتخب صنعتی و معدنی
بررسی آمار تولید محصولات منتخب صنعتی و معدنی (مقدماتی) در نیمه نخست سال جاری نشاندهنده افزایش تولید در ۲۰ ردیف از این محصولات است و گروه کامیون، کامیونت و کشنده با رشد ۶۶.۴ درصدی در صدر این آمار قرار دارد.
-
قائم مقام وزیر صمت با تاکید بر حذف قیمت گذاری دستوری:
بهترین ابزار رقابتی کردن بازار، بورس کالاست
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص توقف سهمیه بندی محصولات پتروشیمی گفت: این طرح با نام مدیریت بازار تعریف شده و هدف آن حذف قیمتگذاری دستوری و رقابتی کردن بازار است؛ با توجه به اینکه قرار است از قیمتهای دستوری پرهیز کنیم، تنها راه اجرای این موضوع رقابتی کردن بازار و بهترین ابزار رقابتی کردن بازار، بورس کالا است چراکه قیمتی که در بورس کشف می شود قیمت منطقی و واقعی است.
-
انحصار در صنعت سیمان رسما پایان یافت؛
خرید سیمان از سوی بیش از ۷۶۰۰ نفر در بورس کالا
براساس آمارها و پس از عرضه کل سیمان کشور در بورس کالا تاکنون، ۷۶۷۵ نفر موفق به خرید سیمان از بورس کالا شده اند تا علاوه بر شفافیت در قیمت ها و روند معاملات، انحصار خرید نیز در صنعت سیمان رسما به پایان برسد؛ وقتی این حجم بالای خریداران در کنار حضور چند واسطه بزرگ برای خرید سیمان از درب کارخانه و فروش به مصرف کنندگان نهایی طی سال های اخیر را مقایسه می کنیم، طبیعی است که برخی افراد نسبت به شفاف شدن بازار سیمان معترض باشند.
-
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس:
دولت از ظرفیت بورس کالا نهایت بهره را ببرد/ شفافیت و عدالت دو ویژگی بارز بورس کالا
تجربه عرضه کالاهایی همچون سیمان و فولاد در بورس کالا نشان داد این ظرفیت و رکن بازار سرمایه میتواند تأثیر بسزایی در متعادلسازی قیمتها و کاهش دلالیها داشته باشد. محمد باقری بنایی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در این باره گفت: دولت میتواند با کاهش تصدیگری خود در بخش عرضه کالاها در بورس کالا به شفاف سازی قیمتها و ایجاد بازاری رقابتی در رسیدن به نرخ گذاری عادلانه به نفع تولید کننده و مصرف کننده کمک کند و اینگونه دست دلالان و سوداگرانی که همواره از آب گل آلود نوسان قیمتها برای خود ماهی میگیرند را کوتاه کند.