کرونا

کل اخبار:820
  • آینده صنعت فولاد جهان در گرو قیمت زغال

    آینده صنعت فولاد جهان در گرو قیمت زغال

    سال گذشته سالی پرنوسان در بازارهای جهانی بود. تقاضا برای زغال‌سنگ کک‌سازی، به‌ عنوان یک ماده خام ضروری در تولید فولاد بسیار قوی بود، زیرا اقتصاد جهانی پرقدرت‌تر از انقباض شدید خود در اوج همه‌گیری کووید-۱۹، بهبود یافت.

  • سنگ آهن به ۱۵۰ دلار نزدیک شد

    سنگ آهن به ۱۵۰ دلار نزدیک شد

    چشم انداز مثبت تقاضا قیمت سنگ آهن را در بازارهای جهانی بالاتر برده است. انتظار می رود با اتمام تعطیلات چین تقاضای فولاد در این کشور بالاتر برود و در حال حاضر نیز در جنوب شرق آسیا در سطح مطلوبی است از این رو بازار مواد اولیه فولادسازی از جمله سنگ آهن نیز از این جو مثبت سود خواهند برد.

  • قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین سطح چند سال گذشته رسید

    قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین سطح چند سال گذشته رسید

    فائو اعلام کرد قیمت جهانی مواد غذایی در ماه گذشته میلادی به خاطر محدودیت‌های عرضه و شرایط نامساعد جوی افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته و به بالاترین سطح چند سال اخیر رسیده است.

  • خاموشی در فرانسه به‌خاطر کاهش ذخایر گاز طبیعی

    خاموشی در فرانسه به‌خاطر کاهش ذخایر گاز طبیعی

    کاهش ظرفیت تولید برق هسته‌ای در فرانسه، کمبود عرضه گاز از سوی روسیه و بالا رفتن تقاضا احتمال صفر شدن ذخایر گاز این کشور در پایان زمستان و خاموشی‌های گسترده را بالا برده است.

  • بازار جهانی سنگ‌آهن در شوک جهش قیمت‌ها

    بازار جهانی سنگ‌آهن در شوک جهش قیمت‌ها

    روند افزایش قیمت جهانی سنگ‌آهن طی روزهای اخیر، شدت گرفته است. وب‌سایت «ماینینگ» اعلام کرد در هفته اخیر موج اول افزایش قیمت سنگ‌آهن و گذشتن قیمت هر تن از مرز ۱۳۰ دلار زمانی اتفاق افتاد که چین خبر از افزایش تقاضا برای این ماده معدنی به‌منظور تأمین نیاز فولاد داخلی داد. خبر شروع اجرای پروژه‌های زیرساختی و رشد تقاضای فولاد در این کشور سبب شد تا فشار مازادی از جانب تقاضا در بازار ایجاد شود و قیمت هر تن سنگ‌آهن بالغ‌بر ۶ درصد رشد کند. اما این پایان ماجرا نبود. در روزهای پایانی هفته افزایش همه‌گیری کرونا با سویه اومیکرون در کشورهای صنعتی به‌خصوص استرالیا، سبب شد تا فشار دیگری به بازار وارد شود.

  • کاهش رشد فعالیت کارخانه‌های چین در ژانویه

    کاهش رشد فعالیت کارخانه‌های چین در ژانویه

    رشد فعالیت کارخانه‌های چین در ماه ژانویه در حالی کاهش یافت که افزایش مجدد موارد ابتلا به کرونا و محدودیت‌های قرنطینه‌، تولید و تقاضا را تحت تأثیر قرار داده است.

  • افزایش قیمت همه کالاهای اساسی از بیم بازگشت کرونا و قرنطینه

    بانک مرکزی اروپا برای سال ۲۰۲۲ پیش‌بینی کرد؛

    افزایش قیمت همه کالاهای اساسی از بیم بازگشت کرونا و قرنطینه

    با توجه به همه‌گیری کرونا با سویه اومیکرون در دنیا و نگرانی در مورد تبعات منفی اقتصادی آن، ارزش کالاهای اساسی در دنیا با رشد قابل‌توجهی همراه شد؛ روندی که انتظار می‌رود ادامه داشته باشد.

  • نوسانات قیمت سنگ‌آهن، هماهنگ با فراز و فرود کرونا

    بانک جهانی گزارش داد؛

    نوسانات قیمت سنگ‌آهن، هماهنگ با فراز و فرود کرونا

    یکی از ارزشمندترین و پرمصرف‌ترین مواد معدنی در بازار جهانی سنگ‌آهن است. ماده‌ای معدنی که در تعیین قیمت فولاد هم نقشی اساسی دارد. طبق گزارش بانک جهانی در فصل آخر سال ۲۰۲۱ قیمت هر تن سنگ‌آهن در بازار جهانی به ۱۱۲ دلار رسید که بالغ‌بر ۵۵ دلار نسبت به فصل سوم همین سال پایین‌تر بود. همین مسئله سبب شد تا قیمت فولاد هم در فصل آخر سال قبل با کاهش همراه شود.

  • افزایش ۶ ‌درصدی تقاضای جهانی برق در ۲۰۲۱

    افزایش ۶ ‌درصدی تقاضای جهانی برق در ۲۰۲۱

    آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد بهبود اقتصادها از بحران کرونا، تقاضا برای برق را ۶ درصد در کل دنیا در سال گذشته میلادی بالا برده که بالاترین رقم  از ۲۰۱۰ یعنی زمان بهبود از رکود مالی ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ بوده‌ و بیشتر آن از انرژی‌های غیر تجدیدپذیر مثل زغال سنگ و گاز تأمین شده است.

  • نیکل هم رکوردشکن شد

    نیکل هم رکوردشکن شد

    باوجود اینکه بخش عمده‌ای از مردم دنیا واکسن کرونا دریافت کرده‌اند، ولی همچنان بحران کرونا پابرجاست و اقتصاد دنیا هنوز نتوانسته به شرایط عادی بازگردد. سویه اومیکرون که بسیاری آن را نگران‌کننده نمی‌دانند؛ شمار زیادی از فعالیت‌های اقتصادی را تعطیل کرده و بسیاری از مردم را به مراکز درمانی کشانده است. این شرایط روی بورس‌های کالایی به‌خصوص بازارهای فلزی هم تأثیر گذاشته است به گونه ای که در روزهای اخیر قیمت نیکل در بازار جهانی رکورد تازه‌ای را ثبت کرده است.

  • بهای مس رکورد ۱۰ ساله را شکست

    رشد ۳۰۰ دلاری قیمت مس در فصل پایانی سال ۲۰۲۱؛

    بهای مس رکورد ۱۰ ساله را شکست

    قیمت مس در بازار جهانی در ماه‌های پایانی سال میلادی گذشته رکورد تازه‌ای را ثبت کرد. در فصل آخر سال ۲۰۲۱ میلادی قیمت مس در بازار جهانی بالغ‌بر ۳۰۰ دلار به ازای هر تن نسبت به فصل سوم رشد کرد. براساس تازه‌ترین گزارش بانک جهانی، در آخرین فصل پارسال هر تن مس با قیمت ۹ هزار و ۷۰۳ دلار مبادله شد درحالی‌که در فصل سوم ارزشی معادل ۹ هزار و ۳۸۲ دلار داشت. جالب اینجاست که متوسط قیمت هر تن مس در آخرین فصل پارسال تقریباً مشابه فصل دوم بود و این رشد قیمت ریشه در اوج‌گیری همه‌گیری با سویه اومیکرون در اغلب کشورهای جهان داشته است.

  • تب و لرز بازار فولاد در دوران پساکرونا

    مرکز مطالعاتی «فیچ» پیش‌بینی کرد؛

    تب و لرز بازار فولاد در دوران پساکرونا

    مرکز مطالعاتی فیچ پیش‌بینی کرده است که «سال جاری، سال پایان بحران است. به‌تدریج، شاهد کاهش تبعات منفی اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا خواهیم بود و قیمت انواع کالاهای اساسی ازجمله فولاد تنزل پیدا می‌کند.» این موسسه برآورد کرده است که در سال جاری میلادی شاهد کاهش قیمت فولاد در بازار باشیم. بر مبنای این گزارش در سال جاری قیمت هر تن فولاد به مرز ۷۵۰ دلار می‌رسد درحالی‌که در سال گذشته هر تن فولاد به‌طور متوسط با قیمت ۹۵۰ دلار مبادله شد؛ انتظار می‌رود روند کاهش قیمت فولاد در بازار جهانی ادامه یابد و طی فاصله سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ میلادی، قیمت هر تن فولاد به مرز ۵۳۵ دلار تقلیل پیدا کند.

  • نفت سقف سه ساله را شکست

    نفت سقف سه ساله را شکست

    قیمت نفت روز دوشنبه افزایش یافت و قیمت‌های آتی نفت برنت به بالاترین حد خود در بیش از سه سال گذشته رسید، زیرا سرمایه‌گذاران انتظار دارند که عرضه در بحبوحه محدود شدن تولید توسط تولیدکنندگان بزرگ و تقاضای جهانی تحت تأثیر نوع ویروس کرونای Omicron ضعیف باقی بماند.

  • کسری بیش از ۶ میلیون تنی مس تا سال ۲۰۳۰

    کسری بیش از ۶ میلیون تنی مس تا سال ۲۰۳۰

    شرکت «رایستاد انرژی» که یک شرکت مربوط به تحقیقات انرژی در شهر اسلوی نروژ است در گزارشی برآورد کرد میزان تقاضای جهانی مس تا سال ۲۰۳۰ نسبت به عرضه این فلز پیشی گرفته و به بیش از ۶ میلیون تن برسد.

  • طلای سیاه زیر سایه اومیکرون و مذاکرات وین

    طلای سیاه زیر سایه اومیکرون و مذاکرات وین

    قیمت نفت در بازار جهانی در نیمه اول ماه ژانویه در مرز ۸۰ دلار به ازای هر بشکه باقی خواهد ماند و روند رشد تقاضا در این بازار متوقف نمی‌شود.

  • چشم‌انداز روشن طلا در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲

    چشم‌انداز روشن طلا در سه ماهه اول سال ۲۰۲۲

    طبق گزارش شرکت تجزیه و تحلیل داده «گلوبال دیتا» در نیمه اول سال ۲۰۲۱ بزرگترین معادن طلا از کاهش ۱.۱ درصدی تولید خود نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۲۰ خبر دادند که مهمترین دلیل آن کمبود سنگ طلای باکیفیت و همچنین کاهش فعالیت کارخانجات بود. این شرکت همچنین بر این باور بود که در نیمه دوم سال تولید طلا در معادن بزرگ بازیابی خواهد شد و سطح تولید همچنان به مانند سال قبل خواهد شد.

  • پیش بینی رشد ۴ درصدی اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۲

    پیش بینی رشد ۴ درصدی اقتصاد دنیا در سال ۲۰۲۲

    مرکز تحقیقات اقتصادی و تجاری انگلیس اعلام کرد اقتصاد دنیا در ۲۰۲۲ با وجود ادامه مشکلات زنجیره‌های عرضه و شیوع کرونای اومیکرون، حدود ۴ درصد رشد خواهد کرد.

  • ثبت رکوردی جدید در واردات آلومینیوم چین

    ثبت رکوردی جدید در واردات آلومینیوم چین

    چین طی ۱۱ ماه سال ۲۰۲۱، به رکورد جدیدی در واردات آلومینیوم دست یافت. در یازده ماه منتهی به دسامبر ۲۰۲۱، چین ۲.۹۷ میلیون تن آلومینیوم اولیه وارد کرد که در صنعت آلومینیوم این کشور رکورد جدیدی محسوب می‌شود.

  • مس ارزان شد

    مس ارزان شد

    قیمت مس روز دوشنبه تحت تاثیر شیوع سریع واریانت اُمیکرون که نگرانی ها نسبت به تبعات آن بر فعالیت اقتصادی را برانگیخت، کاهش یافت.

  • ادامه رشد تقاضا و قیمت جهانی فولاد در سال ۲۰۲۲

    اتحادیه بین‌المللی آهن و فولاد اعلام کرد؛

    ادامه رشد تقاضا و قیمت جهانی فولاد در سال ۲۰۲۲

    اتحادیه بین‌المللی آهن و فولاد در گزارش اخیر خود از رشد ۴.۵ درصدی تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۱ خبر داد و نوشت: تقاضای فولاد در سال ۲۰۲۱ بالغ‌بر ۴.۵ درصد نسبت به سال قبل از آن رشد کرد و به یک میلیارد و ۸۵۵ میلیون تن رسید. این در حالی است که در سال ۲۰۲۰ و در اولین سال درگیری دنیا با ویروس کرونا میزان تقاضا فقط ۰.۱ درصد افزایش نسبت به سال قبل از آن را تجربه کرد.

  • چشم‌انداز تیره قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۲۲

    چشم‌انداز تیره قیمت جهانی طلا در سال ۲۰۲۲

    یکی از بازارهایی که از ابتدای همه‌گیری کرونا تاکنون با رشد قیمت زیادی روبرو شد، طلا بود. بازاری که رکوردهای تازه‌ای را ثبت کرد و قیمت آن با سرعت زیادی رشد کرد و حتی از مرز ۲ هزار دلار هم گذشت. در سال ۲۰۲۱ پیش‌بینی‌هایی در مورد رسیدن قیمت طلا به مرز ۳ هزار دلار هم مطرح شد، پیش‌بینی‌هایی که بعد از تولید واکسن کرونا و سرعت بالای واکسیناسیون در دنیا رنگ باخت.

  • کاهش هفتگی بهای نفت با اوج گیری اُمیکرون

    کاهش هفتگی بهای نفت با اوج گیری اُمیکرون

    قیمت نفت روز جمعه تحت تاثیر افزایش موارد ابتلا به واریانت اُمیکرون با کاهش هفتگی روبرو شد.

  • قیمت کالاهای اساسی سال آینده کاهشی می شود

    مجالی برای تجدید قوای مصرف‌کنندگان؛

    قیمت کالاهای اساسی سال آینده کاهشی می شود

    بازار پیش‌بینی‌ها برای سال جدید میلادی در واپسین روزهای سال ۲۰۲۱ به‌شدت داغ شده است. در سال سپری‌شده، دنیا توانست بالغ‌بر نیمی از جمعیت خود را در برابر کرونا واکسینه کند، ولی درست زمانی که پیش‌بینی می‌شد این بحران در دنیا کنترل شده، سویه «اومیکرون» با سرعت در دنیا گسترش یافت و مشکلات زیادی را برای سلامت مردم دنیا به وجود آورد. به همین دلیل اندکی از میزان پیش‌بینی‌های خوش‌بینانه در مورد آینده بازارها و اقتصاد کاسته شد.

  • سایه اُمیکرون بر کاهش رشد اقتصادی آسیا

    سایه اُمیکرون بر کاهش رشد اقتصادی آسیا

    بانک توسعه آسیایی رشد آهسته‌تری را برای چین و هند پس از ظهور نوع جدید ویروس کرونا پیش‌بینی می‌کند.

  • تولید پتروشیمی‌های خلیج‌فارس در ۲۰۲۲ تغییر چندانی نمی‌کند

    مدیرعامل سابک:

    تولید پتروشیمی‌های خلیج‌فارس در ۲۰۲۲ تغییر چندانی نمی‌کند

    مدیرعامل شرکت پتروشیمی سعودی بیسیک اینداستریز (سابک) پیش‌بینی کرد که تولید پتروشیمی در منطقه خلیج فارس در سال ۲۰۲۲ میلادی نسبت به سال ۲۰۲۱ تغییر چندانی نخواهد داشت.

  • تاثیر سویه‌های جدید کرونا بر تقاضای جهانی نفت

    روسیه هشدار داد؛

    تاثیر سویه‌های جدید کرونا بر تقاضای جهانی نفت

    مدیر اجرایی شرکت گازپروم روسیه هشدار داد که سویه های جدید کروناویروس ممکن است بر نرخ رشد تقاضای جهانی نفت تأثیر بگذارد.

  • دوربرگردان قیمت مس پس از رکوردشکنی

    کاهش تقاضای فلز سرخ بازار را شوکه کرد؛

    دوربرگردان قیمت مس پس از رکوردشکنی

    سقوط قیمت مس در هفته‌های اخیر از مهم‌ترین خبرهایی است که این روزها در رسانه‌های دنیا منتشر می‌شود. بازاری که چند ماه قبل یکی از بالاترین نرخ رشد قیمت را داشت، درنتیجه تحولات ناشی از سیاست‌های چین و شناسایی سویه جدید کرونا در دنیا، تغییر مسیر داده و حال روند کاهشی در پیش گرفته است.

  • صعود دوباره نفت با فروکش کردن نگرانی ها

    صعود دوباره نفت با فروکش کردن نگرانی ها

    به دنبال بالا گرفتن نگرانی در مورد سویه جدید ویروس کرونا و احتمال اوج‌گیری دوباره ابتلا و مرگ‌ومیر در دنیا، بسیاری از کشورها بازهم محدودیت‌های سفر را اعمال کرده‌اند و شماری هم برای به تأخیر انداختن این اوج‌گیری خبر از اجرای طرح‌های قرنطینه سراسری داده‌اند. در این شرایط، قیمت نفت در بازار جهانی کاهش یافته و اگرچه در ابتدا پیش‌بینی تازه‌ای از احتمال اوج‌گیری دوباره قیمت‌ها ارائه نمی شد اما صعود امروز قیمت ها تمام معادلات را بهم زد.

  • نفت یک دلار بالا رفت

    نفت یک دلار بالا رفت

    قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی در پی افزایش قیمت فروش نفت عربستان سعودی برای مشتریان آسیایی و آمریکایی و ادامه مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.

  • پیش بینی تداوم تقاضای مطلوب پلی‌اتیلن در سال ۲۰۲۲

    پیش بینی تداوم تقاضای مطلوب پلی‌اتیلن در سال ۲۰۲۲

    شرکت آمریکایی داوکمیکالز پیش‌بینی کرد که شرایط مطلوب تقاضا برای محصول پلی‌اتیلن در سال ۲۰۲۲ میلادی نیز ادامه می‌یابد.