وزارت صمت
-
در تیرماه نسبت به خرداد ماه ۱۴۰۰ رقم خورد؛
کاهش تولید سیمان و فولاد خام در پی قطعی برق صنایع
بررسی آمار تولید محصولات منتخب معدنی در مجموع چهار ماهه امسال نشان میدهد که قطعیهای برق تیرماه صنایع فولاد و سیمان بر کاهش تولید محصولات این صنایع تاثیر گذاشته است؛ بهگونهای که در تیرماه سیمان قریب به ۱.۲ میلیون تن و فولاد خام بیش از دو میلیون تن کمتر از خرداد ماه تولید شده و در آمار مجموع چهار ماهه سبب کاهش ۶.۹ درصدی سیمان نسبت به چهارماهه ۱۳۹۹ شده است و فولاد خام تنها ۱.۵ درصد بیشتر شده است که برای صنعتی چون فولاد بسیار نگرانکننده است.
-
معاونت طرح و برنامه وزارت صمت اعلام کرد:
رشد تولید ۲۰ محصول منتخب صنعتی و معدنی تا پایان تیر ماه
بررسی آمار تولید (مقدماتی) کالاهای منتخب صنعتی و معدنی در چهار ماهه نخست سال جاری، حاکی از رشد تولید در ۲۰ ردیف از محصولات فوق است.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که مهم ترین موضوع ها به بازار سیمان و عرضه این محصول در بورس کالا، قیمتگذاری دستوری و نظرات وزرای اقتصاد، کشاورزی و صمت در این زمینه و صدور مجوز فروش متری مسکن از سوی کمیته فقهی بانک مرکزی اختصاص داشت.
-
پیشنهاد قائم مقام وزیر صمت به وزیر پیشنهادی اقتصاد:
عرضه اولیه کالاهای وارداتی در بورس کالا انجام شود
قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: تجربه علمی و عملی وزیر پیشنهادی اقتصادی و دارایی در حوزه اقتصادی میتواند سرعت اجرای اصلاحات اقتصادی را افزایش دهد. محمد صادق مفتح در پاسخ به این پرسش که توصیه شما به وزیر جدید اقتصاد در خصوص بازار سرمایه چیست؟ گفت: در حوزه بورس کالا امکان تحقق شفافیت اقتصادی و حذف فساد در مبادلات کالاها به شدت وجود دارد و حتی پیشنهاد می کنم عرضه اولیه مواد اولیه و کالاهای وارداتی در بورس کالا انجام شود تا با شفافیت آماری، از فساد در بخش واردات جلوگیری شود.
-
قائم مقام وزیر صمت:
وزارت صمت بر عرضه کل سیمان در بورس کالا مصمم است/ نحوه عرضه کالاها به سازمان استاندارد ارتباطی ندارد
محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت اعلام کرد که وزارت صمت مصمم به عرضه کل سیمان کشور در بورس کالاست تا علاوه بر شفافیت بازار این محصول، بخش توزیع نیز سازماندهی بهتری به خود بگیرد؛ در این میان اعلام سازمان ملی استاندارد بر مخالفت با عرضه سیمان در بورس کالا، هیچ ارتباطی با این سازمان ندارد و این مسائل از حیطه مسوولیت و وظایف سازمان استاندارد خارج است.
-
وزیر پیشنهادی صمت:
دولت نباید قیمت کالاها را تعیین کند/ دنبال قیمتگذاری نیستیم
سید رضا فاطمی امین معتقد است که بورس کالا سازوکاری کارا است و در حوزه بازار کالا، دولت نباید قیمت تعیین کند بلکه باید ضوابط و چارچوب قیمت را تعیین کند و تمرکز کند که این ضوابط اجرا و رعایت شود.
-
قائم مقام وزیر صمت:
زنجیره شفافیت معاملات پتروشیمی تکمیل می شود/ مصرف مواد اولیه در واحدهای تولیدی قابل رصد می شود
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی از اجرای طرح رصد و توزیع هوشمند محصولات پتروشیمی طی هفته آینده خبر داد و گفت: براساس این طرح اگر این مواد در واحد غیرمجازی مشاهده شد از طریق شناسه می توان فهمید کدام واحد تولیدی یا کدام پتروشیمی این کالا را به صورت غیر مجاز به فروش رسانده است. برای مثال اگر واحد تولیدی از طریق بورس کالا این مواد را خریداری کند و به جای مصرف در تولید، آن را در بازار آزاد به فروش برساند، از طریق این طرح کاملا قابل کشف و قابل اثبات می شود.
-
رئیس هیئت مدیره سیمان داراب:
خریداران سیمان در سراسر کشور به راحتی از بورس کالا خرید کنند/ حداقل خرید ۱۰ تن با قیمت منطقی و منصفانه
رئیس هیئت مدیره سیمان داراب عرضه سیمان در بورس کالا را اقدامی مناسب دانست و گفت: در حال حاضر با عرضه سیمان در بورس کالا، مصرف کنندگان در هر شهری می توانند به راحتی سیمان مورد نیاز خود را مستقیما از کارخانه های سیمانی با حداقل خرید ۱۰ تن و با قیمت منطقی خریداری کنند.
-
-
قائم مقام وزیر صمت:
تا ۲ هفته آینده معاملات کل سیمان کشور در بورس کالا انجام می شود
محمدصادق مفتح قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی ضمن اشاره به جلسات متعدد با انجمن سیمان و بورس گفت: تا دو هفته آینده کل عرضه و تقاضای سیمان کشور در بورس انجام می شود و این اتفاق به زودی در فولاد هم خواهد افتاد.
-
مرکز پژوهشهای مجلس:
فروش داخلی و صادراتی سیمان به سرعت در بورس کالا انجام شود
مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار گزارش جامعی درباره صنعت سیمان و ضمن تاکید بر پیشنهاد سه سال پیش این مرکز برای فعال شدن رینگ داخلی و صادراتی بورس کالا برای معاملات سیمان به دولت، اعلام کرد: فروش داخلی و صادراتی سیمان باید با سرعت در بورس کالا انجام شده و بهتر است وزارت صمت هرچه سریع تر دست از قیمت گذاری دستوری بردارد و عرضه سیمان در بورس را تسهیل کند چراکه بازار با این اقدام، شاهد به تعادل رسیدن قیمت سیمان با مکانیزم عرضه و تقاضا است.
-
قائم مقام بورس کالای ایران مطرح کرد:
اتخاذ سیاست های نادرست، دلیل ولنگاری بازار سیمان/ تاکنون ۱۴۰۰ نفر از بورس کالا سیمان خریده اند
قائم مقام بورس کالای ایران در گفت و گویی آخرین تحولات حوزه بازار سیمان، تصمیمات اتخاذ شده و روند عرضه های این محصول در بورس کالای ایران را تشریح کرد. به گفته رضا محتشمی پور، پس از عرضه سنگین سیمان در هفته گذشته، آرامش نسبی به بازار برگشته و موضوع مهم، پایان انحصار خرید سیمان کشور با ثبت ۱۴۰۰ خریدار سیمان بر تابلوی بورس کالاست.
-
متولی اصلی بازار سیمان:
برق عامل اصلی گرانی سیمان است
معاون معدنی وزیر صمت به عنوان متولی مستقیم بازار سیمان کشور، دلیل اصلی گرانی اخیر این محصول را قطعی برق واحدهای تولیدی اعلام کرد.
-
معاون امور صنایع وزارت صمت تصریح کرد:
رشد ۲۱ درصدی پروانههای بهرهبرداری صنعتی تا اواخر اردیبهشت
مهدی صادقی نیارکی معاون امور صنایع وزارت صمت با تحلیل روند تولید محصولات منتخب صنعتی طی دوماه اخیر از رشد ۲۱ درصدی تعداد پروانههای بهره برداری صنعتی تا اواخر اردیبهشت خبر داد.
-
مدیرعامل کارگزاری باهنر مطرح کرد؛
صادراتی مدرن به سبک بورس کالا
مدیرعامل کارگزاری باهنر رینگ صادراتی بورس کالای ایران را یکی از رینگ های موفق طی سال های گذشته عنوان کرد و گفت: محصولات نفتی و پتروشیمی، شامل قیر و عایق های رطوبتی عمده کالاهای فعال در این حوزه بوده اند که با مراجعه به آمار میتوان از وضعیت مناسب معاملاتشان در بورس کالا آگاه شد. فرزین ابوالعلایی اظهار داشت: مکانیزم اجرایی حاضر برای محصولات نفتی و پتروشیمی در رینگ صادراتی بورس کالا نمونه مناسبی برای صادرات محصولات معدنی و صنعتی در این بازار است البته در این بین بهتر است معاملات در بعد قیمت و نیز تسویه به ارزهای رایج بازارهای بین المللی بازگردد واین امر کمک وزارت صمت، بورس کالا و وزارت اقتصاد برای ایجاد حساب های ارزی جهت تسویه در بورس کالا را می طلبد.
-
مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر:
رینگ صادراتی بورس کالا از مراجع قیمتی منطقهای و بینالمللی میشود
فرهنگ حسینی با مثبت دانستن ابلاغیه جدید وزیر صمت مبنی بر توسعه صادرات محصولات غیرنفتی در بورس کالا، گفت: با این مصوبه و امکان عرضه محصولات صادراتی در بورس کالا خرید توسط شرکت های بازرگانی و صادرات از سوی آنها فراهم شده که اصلیترین اثر این موضوع، رقابت در قیمت های صادراتی، استفاده از تخصص و تجربه شرکتهای بازرگانی و کاهش ریسک فروش و نقل و انتقال ارز برای تولیدکنندگان است. مدیرعامل گروه صنعتی معدنی امیر اظهار داشت: توسعه رینگ صادراتی گامی در جهت مرجعیت قیمتگذاری منطقهای و بین المللی محسوب می شود.
-
رئیس اداره تنظیم مقررات دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت:
ارزش گذاری تکلیفی و دستوری، بزرگترین چالش صادرات ایران است
در شرایطی که روز گذشته علیرضا رزم حسینی وزیر صمت تصمیمات پنجاهمین جلسه کارگروه توسعه صادرات که بندهایی از آن بر توسعه صادرات کالاها از جمله محصولات صنعتی و معدنی از مسیر رینگ صادراتی بورس تاکید داشت را ابلاغ کرد، مظفر ناصری طاهری رئیس اداره تنظیم مقررات دفتر مقررات صادرات و واردات وزارت صمت بزرگترین چالش صادرات ایران را ارزش گذاری تکلیفی و دستوری کالاهای صادراتی دانسته و می گوید: موتور محرکه صادرات ایران ارزش گذاری درست و معقول است و هیچ صادرکننده ای به دنبال آن نیست که ارز خود را به کشور باز نگرداند؛ اگر این امر اصلاح شود صادرات ایران نیاز به هیچ مشوقی ندارد.
-
در پی تصمیمات پنجاهمین جلسه کارگروه توسعه صادرات رقم خورد؛
ابلاغیه مهم رزم حسینی برای توسعه صادرات کالاها از بورس کالا
وزیر صمت تصمیمات پنجاهمین جلسه کارگروه توسعه صادرات را ابلاغ کرد که از نکات مهم این ابلاغیه، توسعه صادرات کالاهای صنعتی و معدنی در قالب معاملات رینگ صادراتی بورس است. علیرضا رزم حسینی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور، وزاری مختلف کابینه و برخی معاونان آن ها و روسای اتاق بازرگانی، تعاون و اصناف ایران، تصمیمات پنجاهمین جلسه کارگروه توسعه صادرات را ابلاغ کرد از نکات مهم این ابلاغیه رزم حسینی می توان به توسعه صادرات کالاها در قالب معاملات رینگ صادراتی بورس کالا با توجه به وجود سیستم یکپارچه صادراتی محصولات بین گمرکات، بانک مرکزی، بورس کالا و اتاق بازرگانی ایران اشاره کرد.
-
سعید زرندی خبر داد:
ابلاغ دستورالعمل اجرایی تأمین مالی بنگاههای اقتصادی کوچک و متوسط
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت از ابلاغ دستورالعمل اجرایی تامین مالی بنگاههای اقتصادی (طرح رونق تولید) در سال ۱۴۰۰، توسط وزیر صمت به استانداریهای سراسر کشور خبر داد و گفت: اولویت اصلی پرداخت تسهیلات موضوع این دستورالعمل، بنگاههایی هستند که با دریافت این تسهیلات قادر به راهاندازی و بازسازی سریع و همچنین تثبیت یا افزایش تولید و اشتغال هستند.
-
سعید زرندی خبر داد؛
رشد تولید ۲۳ محصول از ۲۸ محصول منتخب صنعتی تا پایان اردیبهشت ماه
سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلامکرد: از ابتدای امسال تا پایان اردیبهشتماه از بین ۲۸ محصول اصلی و منتخب بخش صنعت کشور ۲۳ محصول رشد تولید داشتند.
-
سعید زرندی اعلام کرد:
رشد تولید ۹ قلم محصول اصلی بخش معدن و صنایع معدنی در فروردین
معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد: رشد تولید ۹ قلم محصول اصلی بخش معدن و صنایع معدنی در ماه فروردین مثبت بود.
-
رزم حسینی مطرح کرد؛
دستیابی به تراز ۷۴ میلیارد دلاری در تجارت بینالملل
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به برخی از اقدامات وزارت صمت در راستای حمایت و رفع موانع از بخش تولید گفت: در سه سال اخیر علی رغم فشارهای ناشی از تحریم و تاثیرات شیوع کرونا تراز تجارت بینالمللی کشور در سال گذشته، ۷۴ میلیارد دلار و نتیجه آن رشد ۸ درصدی در صنعت بود.
-
سعید زرندی خبر داد؛
وزارت صمت از عرضه سیمان در بورس کالا استقبال می کند
سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به عرضه سیمان در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در صورتی که انجمن های مربوطه موافق با این اقدام یعنی عرضه مستمر سیمان در بورس کالا باشند وزارت صمت هم از اجرای آن استقبال می کند و هیچگونه مخالفتی با عرضه سیمان در بورس کالا نخواهد داشت.
-
سعید زرندی مطرح کرد:
ضرورت بازنگری در سیستمهای مرتبط با تولید
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر ضرورت بازنگری در سیستم های مرتبط با تولید گفت: سیستم تولید و نظام اداری مرتبط با آن، یک طراحی دوباره لازم دارد چرا که هر دستگاه بر اساس قوانین خودش عمل میکند، لذا نیازمند تغییر در این موضوع هستیم.
-
بورس کالا ناجی صنعت سیمان میشود؟
خروج از نظام قیمت گذاری، رویای شیرین صنعت خاکستری
اینروزها ورود معاملات سیمان به بورس کالا با جدیت از سوی برخی تولیدکنندگان و سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیری میشود. این اقدام بهویژه از سوی شرکتهای سیمانی که سهامی عام بوده و دارای سهامدار عمومی هستند، دنبال میشود تا بدینترتیب این محصول از روند نرخگذاری دستوری خارج شود. ورود این محصول به رینگ معاملاتی بورس کالا همراه با پذیرش شرایط خریدوفروش در این بستر یعنی خروج از روند قیمتگذاری دستوری و شفافیت در روند اجرای معاملات، گامی مثبت در مسیر توسعه صنعت سیمان و حرکت به سمت تولید در اقتصادی غیردستوری است.
-
اطلاعیه وزارت صمت در راستای فرامین مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در تاریخ ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ و در بیانات قاطع و ارزشمندی بیان داشتند " افرادی که به علت منافع شخصی خود و برای استفاده از زمین و ارزش افزوده آن، کارخانه ها را به تعطیلی میکشانند، بدانند که مرتکب کار باطل و حرام شده اند و این کار، خیانت به مردم و کارگران و استقلال و اقتصاد کشور و ضربه به تولید ملی است." بدین منظور وزارت صمت طی اطلاعیه ای که از نظر می گذرد از مکلف بودن خود به عنوان یکی از مخاطبین اصلی فرماشیات مقام معظم رهبری خبر داد و گفت: با استفاده از تمام ابزارها و اختیارات خود از جمله ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در این مسیر گام های جدی و موثر برداشته و ضمن پیگیری برای رفع موانع تولید و پشتیبانی از این بخش، از تعطیلی بنگاه ها جلوگیری کرده و زمینه احیا مجدد واحدهای تولیدی تملیکی و یا واگذار شده که به هر نحو غیرفعال شده اند را فراهم نماید.
-
هدفگذاری تولید ۳۲ میلیون تن فولاد خام در سال جاری
بررسی مهمترین برنامههای وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۴۰۰ حاکی از برنامهریزی برای تولید ۳۲ میلیون تن فولاد خام است، آماری که در مقایسه با عملکرد سال گذشته، رشد ۲۷.۷ درصدی را نشان میدهد.
-
از سوی رزم حسینی و با تاکید بر شعار سال انجام شد؛
ابلاغ مهم ترین برنامههای ۱۴۰۰ وزارت صمت به زیرمجموعه
وزیر صنعت، معدن و تجارت اهم برنامه های وزارتخانه در سال ۱۴۰۰ را به قائم مقام امور بازرگانی، معاونین و روسای سازمان ها، شرکت ها، صندوق ها و مؤسسات وابسته ابلاغ کرد.
-
معاون وزیر صمت خبر داد؛
توزیع عادلانه مواد اولیه در بورس کالا/ ارجاع بسته مانع زدایی به دولت
مهدی صادقی نیارکی معاون وزیر صمت با بیان اینکه امسال رقابت در خرید مواد اولیه در بورس کالا را از طریق توزیع عادلانه دنبال می کنیم، گفت: بسته وزارت صمت برای تحقق شعار سال، به ستاد اقتصادی دولت ارجاع شد.
-
معاون طرح و برنامه وزارت صمت خبر داد:
رشد تولید در ۲۵ کالای اصلی بخش صنعت و معدن
معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با تاکید بر روند رو به رشد بخش تولید در ۱۱ ماهه امسال گفت: در این مدت از ۳۸ کالای اصلی و منتخب صنعتی و معدنی ۲۵ کالا، رشد تولید داشته است.