قیمت گذاری دستوری
-
وزیر جهاد کشاورزی:
با قیمت گذاری دستوری مخالفیم
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر این نکته که به طور کلی با قیمت گذاری دستوری و غیرواقعی مخالفیم گفت: قیمت ها باید به گونه ای باشد که شاهد قیمت های واقعی در بازار و به صرفه بودن آن برای تولیدکننده و مصرف کننده باشیم که در این زمینه کوتاه شدن دست دلالان و سودجویان را با جدیت دنبال می کنیم.
-
-
-
قائم مقام بورس کالا مطرح کرد؛
قیمت گذاری دستوری، انحراف از کنترل تورم است
قائم مقام بورس کالای ایران با تاکید بر اینکه سیاست قیمت گذاری علاوه بر این که نمی تواند مشکل تورم را حل کند، آسیب های جبران ناپذیری را بر تخصیص بهینه منابع در اقتصاد وارد می کند، گفت: نتیجه این سیاست در برهه های مختلف، ایران را از صادرکننده محصولات طیور به واردکننده آن و برترین کشور از نظر شدت مصرف انرژی تبدیل کرده است. اجرای این سیاست آسیب جدی به ذخایر ارزی و طلای بانک مرکزی در سال ۱۳۹۷ و در دوره های دیگر وارد کرده است که این موارد تنها چند نمونه از تبعات بزرگ اجرای این سیاست در دهه های اخیر است؛ با این تفاسیر در سال «تولید؛ پشتیبانیها و مانعزداییها» حذف قیمت گذاری دستوری در سیاست های اقتصادی کشور باید از اولویت های سیاست گذاران باشد.
-
معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالا:
معاملات گواهی سپرده سیمان به زودی راه اندازی می شود
علیرضا ناصرپور معاون توسعه بازار و مطالعات اقتصادی بورس کالای ایران از استقبال شرکت های سیمانی برای راه اندازی معاملات گواهی سپرده سیمان در بورس کالای ایران به منظور انجام معاملات خرد سیمان، کشف بهینه قیمت و حتی رفع نیاز خریدارانی که تنها یکبار نیازمند خرید سیمان هستند خبر داد و اعلام کرد که این معاملات به زودی با پذیرش انبارها، راه اندازی می شود.
-
-
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:
آرامش بازار سیمان، نمونه بارز اعتماد به بورس کالاست
محمدعلی دهقان دهنوی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی که جزو قوانین مصوب مجلس شورای اسلامی است صراحتا عنوان می کند که اگر کالایی به بورس کالا ورود کند امکان هیچگونه دخالت شامل قیمت گذاری، سهمیه بندی، منع صادراتی و ... در مورد آن وجود ندارد.
-
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار؛
قیمت گذاری دستوری در بورس جایی ندارد
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: اکنون قیمت گذاری دستوری در بورس هیچ جایی ندارد و ما با تمام قدرت در مقابل مراجعی که بخواهند وارد بحث قیمت گذاری دستوری شوند، می ایستیم و به هیچ وجه اجازه نمی دهیم از کانال بورس استفاده ای علیه منافع سهام داران رخ بدهد.
-
در گفت و گو با علی سعیدی مطرح شد؛
مخابره تحلیل صحیح از بورس کالا به بازار سهام
عضو سابق هیات مدیره سازمان بورس گفت: سهام شرکتهایی که محصول آنها در بورس کالا عرضه میشود به دلیل امکان بررسی لحظه ای قیمت کالا و تأثیری آن بر روی سهام آن شرکت، ارزش واقعی پیدا میکند. از سوی دیگر با عرضه کالای شرکت های بورسی در بورس کالا، فعالان بازار دسترسی یکسانی به اطلاعات پیدا می کنند و به عبارتی سهام شرکتها تحلیلپذیرتر میشود که این رویداد در حوزه سیمان نیز در حال تحقق است.
-
مدیرعامل بورس کالای ایران:
قیمت گذاری دستوری تجربهای تکراری و شکست خورده است
مدیر عامل بورس کالای ایران بر لزوم پرهیز از قیمت گذاری دستوری به عنوان تجربه ای تکراری و شکست خورده تاکید کرد.
-
وزیر صمت:
بازار سیمان بدون برخورد تعزیراتی و دستوری متعادل شد/ به رانت و چند قیمتی فولاد پایان می دهیم
سیدرضا فاطمی امین وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: کاری که ما برای کنترل قیمت سیمان انجام دادیم اصلاح ساختار بود و با روشهای تعزیراتی، موردی و همچنین ایجاد جو روانی قیمتها به اینجا نرسید به طوریکه تعادلی که در بازار ایجاد شد، نرخ سیمان را کاهنده کرد. همچنین در مهرماه رصد کامل اطلاعاتی از زنجیره فولاد را دنبال میکنیم تا تمام تولیدات مقاطع فولادی، شمش و سایر محصولات در بورس عرضه و در سامانه جامع تجارت ثبت شود و رانتها و چند قیمتی بودن فولاد از این طریق از بین برود.
-
مهر باطل دیوان عدالت بر قیمت گذاری دستوری شن و ماسه
دیوان عدالت اداری، مصوبه تعیین و اعلام نرخ شن و ماسه توسط دستگاههای زیرمجموعه وزارت صمت را خلاف قانون و خارج از حدود اختیار دانست و ابطال کرد.
-
قائم مقام وزیر صمت:
قیمتگذاری دستوری بر مشکلات اقتصادی کشور می افزاید
محمد صادق مفتح قائم مقام وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه نمی توان قیمت ها را در بورس کالا به صورت دستوری تعیین کرد گفت: براساس قانون، کالاها در بورس کالا از شمول قیمت گذاری خارج است و به عبارت بهتر قیمت ها در بورس دستور پذیر نیست. وی اظهار داشت: در کشور چندین سال است که تجربه قیمت گذاری دستوری داریم، این اقدام نه تنها هیچ گاه منجر به ایجاد آرامش در بازار نشد بلکه سبب افزایش مشکلات موجود در اقتصاد کشور شده است.
-
نامه فعالان بازار سرمایه به رئیس جمهور؛
اشتباه دولت های قبلی در قیمت گذاری را تکرار نکنید
گروهی از فعالان بازار سرمایه طی نامهای به سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور دولت سیزدهم بر لزوم مقابله با تحرکاتی که در اقتصاد کشور به دنبال بازگشت قیمت گذاری دستوری کالاها هستند، هشدار داده اند.
-
دو عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
مجلس مخالف قیمت گذاری دستوری سیمان و فولاد است
طی روزهای گذشته بار دیگر بر لزوم رسیدن قیمت فولاد و سیمان به نرخی مشخص تاکید شده است، موضوعی که البته با نیت حمایت از مصرف کننده مطرح می شود اما عملا ایجاد رانت و زیان تولیدکننده و سهامداران تنها ماحصل این رویکرد است؛ در همین زمینه دو عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اعلام می کنند که تجربه قیمت گذاری دستوری و تبعات آن آنقدر در اقتصاد تکرار شده که مجلس قطعا مخالف قیمت گذاری فولاد و سیمان است.
-
معاون وزیر صمت اعلام کرد:
بورس کالا بهترین مکان برای کشف قیمت فولاد و سیمان/ قیمت گذاری دستوری راهگشا نیست
در شرایطی که روز گذشته «علی نیکزاد»، نایب رییس مجلس از کاهش دستوری قیمت سیمان به نرخ ۲۵ هزار تومان و فولاد به ۱۰ هزار تومان طی هفته های آینده خبر داد، معاون وزیر صمت بهترین راهکار برای برون رفت از مشکلات فعلی صنایع مادری چون سیمان و فولاد را کشف قیمت این محصولات از طریق بازاری شفاف مانند بورس کالا به جای قیمت گذاری دستوری خواند.
-
مدیر عامل سابق بورس انرژی تشریح کرد؛
نقش ویژه بورس های کالایی در تعادل بازارها/ «قیمت گذاری» سرمایه گذاری در تولید را از بین می برد
مدیرعامل سابق بورس انرژی گفت: از دید سرمایه گذاری، تعیین قیمت یک کالا به صورت دستوری عملا امکان برنامه ریزی برای سرمایه گذاری را از بین خواهد برد و سرمایه گذار دیگر قادر به برنامه ریزی برای ورود سرمایه های خود به تولید آن کالا نیست. سید علی حسینی به نقش مهم بورس های کالایی در کشف قیمت های تعادلی کالاها و شفافیت در انجام معاملات اشاره کرد و افزود: بورس های کالایی به جهت رعایت مقررات و وجود نظارت کافی، می توانند به شکل گیری بازار رقابتی و شفاف کمک کنند و این هدف نیازمند رشد حجم عرضه ها و تعداد آن ها به میزان کافی، مستمر و منظم بوده که در کنار آن حضور تعداد قابل توجهی از خریداران نیز فراهم می شود.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که مهم ترین موضوع ها به ابلاغیه وزارت صمت برای عرضه کل سیمان کشور در بورس کالا، نقش بورس کالا در طرح جهش تولید مسکن، آغاز موج کاهش قیمت فولاد در تالار صنعتی و صادرات پیویسی پتروشیمی غدیر از مسیر بورس کالا اختصاص داشت.
-
پورابراهیمی:
انتظار از دولت، اجرای مُر قانون در بازار کالا است/ رانتخواران به دنبال خروج سیمان از بورس کالا
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این پرسش که پیشنهاد شما به دولت سیزدهم در حوزه تنظیم بازار چیست؟ گفت: پیشنهاد و تاکید مجلس به دولت جدید، اجرای مُر قانون است؛ وقتی برای ایجاد شفافیت و عدالت، محصولی وارد بورس کالا شد، آن محصول براساس قانون از شمول قیمت گذاری دولتی کنار می رود و فعالان بازار سرمایه نیز چیزی غیر از اجرای مر قانون نمی خواهند.
-
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار:
قیمت گذاری دستوری چپاول منافع سهامداران است/ مصرف کننده و تولیدکننده خودرو در تله قیمت گذاری
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه از اساس و به صورت همیشگی با قیمت گذاری دستوری مخالف بودیم گفت: قیمتگذاری دستوری خودرو نه رفاهی برای مصرفکنندگان خودرو به همراه داشته و نه منفعتی برای تولیدکنندگان فراهم کرده است. این اقدام مانع افزایش قیمتها نشده و فقط موجب تخریب ساختار مالی شرکتهای خودروساز و چپاول منافع سهامداران شده است. محمدعلی دهقان دهنوی اظهار داشت: عدهای که قیمتگذاری دستوری خودرو را وضع کردند در تله خودساخته ای گرفتار شدهاند که راه فراری از آن ندارند.
-
مهدی سوری با اشاره به عرضه سیمان در بورس کالا:
سود تولیدکننده و سهامدار سیمانی دیگر به دلال نمی رسد
مهدی سوری کارشناس بازار سرمایه گفت: ورود سیمان به بورس کالا رویدادی مثبت برای این صنعت است زیرا در گذشته با وجود آنکه تولیدکننده و سهامدار سیمانی به شدت تحت فشار بودند، واسطه ها و دلالان سود بالایی را نصیب خود کردند و عملا سود ناشی از قیمت گذاری دستوری به جیب عده ای دلال رفت و سهامداران، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان از آن بی بهره ماندند؛ اما عرضه در بورس کالا، ورق بازار را برمی گرداند.
-
یادداشت؛
مکانیسم بورس کالا چگونه منجر به تعادل بازار سیمان می شود؟
عرفان میرزایی، پژوهشگر دفتر مطالعات راهبردی رونق تولید دانشگاه امام صادق (ع) در یادداشتی اثرات عرضه سیمان در بورس کالای ایران را بر این صنعت بررسی کرده است. در این یادداشت آمده است: بورس کالا، بازاری رقابتی است و باید شرایط به گونهای مهیا شود که تمامی سیمان تولیدشده از طریق بورس به دست مصرفکننده برسد، با این اتفاق، بدون شک عرضه سیمان در بورس به شفاف سازی و حذف دلالان کمک میکند.
-
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛
«قیمت گذاری» بازیگر نقش اول آشفتگی در بازارها
سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور کشورمان به تازگی در جمع اعضای هیات دولت اعلام کرد که باید در اداره کشور به خصوص در حوزه اقتصاد از تجربیات دولت های قبل استفاده کرد تا مشکلات گذشته دیگر در کشور بروز نکند؛ این گفته رئیسی با حمایت کارشناسان اقتصادی همراه شده است و در همین زمینه امیرمسعود پرور کارشناس بازار سرمایه می گوید که فاصله گرفتن از قیمت گذاری دستوری باید در اولویت اقدامات سیاست گذاران قرار گیرد تا تجربیات تلخ گذشته تکرار نشود.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که مهم ترین موضوع ها به بازار سیمان و عرضه این محصول در بورس کالا، قیمتگذاری دستوری و نظرات وزرای اقتصاد، کشاورزی و صمت در این زمینه و صدور مجوز فروش متری مسکن از سوی کمیته فقهی بانک مرکزی اختصاص داشت.
-
پیشنهاد مدیر عامل تامین سرمایه نوین به دولت سیزدهم:
اقتصاد را اسیر قیمت گذاری نکنید
داوود رزاقی، مدیر عامل تامین سرمایه نوین می گوید که در سال های گذشته همواره با کوچکترین التهابی در اقتصاد ایران، قیمتها برای حمایت از مصرف کننده سرکوب شده است اما این سیاست کاملا اشتباه به دلیل توزیع گسترده رانت به عده ای خاص، التهاب را در مدتی کوتاه به بحران تبدیل کرده و سرانجام شاهد خارج شدن کامل قیمتها از کنترل بوده ایم؛ توصیه اصلی من به دولت سیزدهم، خارج شدن از زیر چتر قیمت گذاری دستوری و عرضه عمده کالاها در بورس کالاست تا تولید فرسوده در بخش های مختلف احیا شود.
-
مرکز پژوهش های مجلس بررسی کرد؛
دلایل آشفتگی بازار سیمان
معاونت مطالعات تولیدی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی طی گزارشی به بررسی مشکلات ساختاری صنعت سیمان و دلایل آشفتگی بازار در هفته های اخیر پرداخت. در این گزارش عامل اصلی آشفتگی بازار سیمان مداخله و نظارت شدید دولت، ناکارآمدی قیمت گذاری مبتنی بر حاشیه سود در وزارت صنعت، معدن و تجارت و مداخله قیمتی دستوری دولت در این زمینه، در کنار مازاد تولید سیمان در کشور و عرضه انرژی با قیمت یارانه ای به این واحدها، رقابت منفی و دامپینگ میان تولیدکنندگان و صادرکنندگان سیمان عنوان شده است.
-
یادداشت؛
فرار از دام قیمتگذاری
محمد حسنیسعدی سخنگوی شرکت بورس کالای ایران در یادداشتی که امروز در روزنامه دنیای اقتصاد منتشر شده، جایگاه نشان و برند بورس کالا در اقتصاد کشور را مورد بررسی قرار داده است که در ادامه می خوانید.
-
-
در گفت و گو با سلاح ورزی مطرح شد:
بازار شفاف و رقابتی سیمان، ارمغان حضور در بورس کالا
حسین سلاح ورزی، عضو شورای عالی بورس با بیان اینکه در سال های گذشته برخی از تلاطمات و اختلالات بازار سرمایه ناشی از قیمت گذاری دستوری بوده است، گفت: خوشبختانه در ادامه روند ورود صنایع به بازار سرمایه، از چند ماه قبل سیمان نیز در بورس کالا عرضه شده که بازار شفاف و رقابتی و حمایت از تولید و سهامداران، ارمغان ورود شرکت های سیمانی به بورس کالاست.
-
خاندوزی وزیر پیشنهادی اقتصاد اعلام کرد:
لزوم سپردن فرآیندهای بازار به بورس کالا و انرژی
احسان خاندوزی وزیر پیشنهادی امور اقتصاد و دارایی در ارائه برنامه های خود برای تقویت بازار سرمایه به موضوع کاهش قیمت گذاری های غیرضرور و دستوری و سپردن فرآیندهای بازار به سازوکار رقابت در بورس های کالایی و انرژی تاکید کرد.