قیمت گذاری دستوری
-
احمدزاده اصل با اشاره به عرضه مواد معدنی در بورس کالا:
پای سرمایهگذاران خارجی به معادن باز می شود
ورود سنگآهن به بورس کالا، اتفاقی مهم است که باعث شده زنجیره فولاد در بورس کالا، کاملتر شده و قیمت این محصول با شفافیت بیشتری تعیین شود. محمدعلی احمدزاده اصل که سابقه ریاست هیات مدیره شرکت معادن و فلزات و همچنین هیات مدیره چادرملو را دارد و سالها در صنایع مس و معدن فعالیت داشته، این اقدام را مفید و مؤثر دانسته و معتقد است که فروش مواد معدنی در بورس کالا برمبنای قیمت های بین المللی، پای سرمایه گذاران خارجی را به بخش معادن باز می کند.
-
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار مطرح کرد؛
تاثیر مثبت عرضه کالاها در بورس کالا بر شرایط سهام شرکت ها
محمدعلی دهقان دهنوی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به افزایش تنوع عرضه محصولات در بورس کالای ایران طی ماه های اخیر گفت: شرکت های بورسی که محصولاتشان را در بورس کالای ایران عرضه می کنند، در واقع بستری رقابتی را برای فروش محصولات خود انتخاب کرده اند که این موضوع در رشد بازدهی شرکت ها و به دنبال آن بهبود شرایط سهام شرکت ها اثر مثبتی خواهد داشت.
-
دبیر انجمن سیمان با اشاره به عرضه سیمان در تالار داخلی بورس:
برنامه بعدی سیمانی ها، صادرات از بورس کالاست
عبدالرضا شیخان دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ورود سیمان به بورس کالا را نقطه عطفی برای این صنعت ۸۸ ساله خواند و گفت: بالاخره صنعت سیمان بهسمتی حرکت خواهد کرد که قیمت آن، شفافشده و آزاد باشد. وی اظهار داشت: عرضه در بورس به قیمتگذاریهای دستوری پایان می دهد و برنامه بعدی ما ورود صادرات سیمان به بورس کالا است.
-
پسلرزههای قیمتگذاری دستوری چین در بورسهای کالایی جهان
دولت چین در تازهترین برنامه خود تأکید کرده که قیمت کالاهای اساسی بهخصوص محصولات کشاورزی مهم و مواد غذایی را برای مردم این کشور گارانتی و از افزایش نرخ آنها جلوگیری میکند. رخدادی که به دلیل بزرگی جمعیت این بازار مصرف (۱.۴ میلیارد نفری) بهطورقطع، تأثیر عمیقی بر بازار جهانی این محصولات و بورسهای کالایی نقاط مختلف جهان خواهد داشت.
-
حجم معاملات در بورس کالا به ۲۱ هزار تن رسید؛
خداحافظی سیمان با قیمت گذاری دستوری
تالار صنعتی و معدنی بورس کالای ایران امروز میزبان عرضه گسترده سیمانی ها بود تا بعد از مدت ها این صنعت از نظام قیمت گذاری دستوری رهایی یابد. این اتفاق در حالی رقم خورد که با تقاضای معامله گران در مجموع ۲۱ هزار و ۱۰۰ تن سیمان برای نخستین روز انجام معاملات این محصول در بورس کالا دادوستد شد.
-
پورابراهیمی با اشاره به واقعی سازی قیمت ها:
توزیع رانت در اقتصاد از گذرگاه بورس کالا مسدود می شود/ رشد تولید با بورسی شدن مواد معدنی و سیمان
محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس می گوید که اقدامات فعلی برای رهایی از قیمت گذاری دستوری کالاها از جمله محصولات معدنی و سیمان به پایان توزیع ناعادلانه رانت در اقتصاد کشور منجر می شود که گذرگاه این رویداد مهم و ملی بورس کالاست. پورابراهیمی همچنین گفت که طرح های جذاب بورس کالا برای حوزه مسکن به زودی عملیاتی می شود.
-
یک کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد؛
کمک به صنعت سیمان از طریق عرضه های منسجم در بورس کالا
علی بخشنده می گوید: با عرضه سیمان در بورس کالا می توان امیدوار بود که این محصول از نظام قیمت گذاری خارج شود. این کارشناس بازار سرمایه معتقد است، عرضه های منسجم سیمان می تواند به این صنعت کمک کند.
-
سعید زرندی خبر داد؛
وزارت صمت از عرضه سیمان در بورس کالا استقبال می کند
سعید زرندی معاون طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت به عرضه سیمان در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در صورتی که انجمن های مربوطه موافق با این اقدام یعنی عرضه مستمر سیمان در بورس کالا باشند وزارت صمت هم از اجرای آن استقبال می کند و هیچگونه مخالفتی با عرضه سیمان در بورس کالا نخواهد داشت.
-
محصول ۳ شرکت سیمانی دیگر در بازار اصلی بورس کالا پذیرش شد؛
یک گام تا خروج صنعت سیمان از نظام قیمت گذاری دستوری
پس از پذیرش شرکت سیمان فارس در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه به عنوان نخستین پذیرش امسال و پذیرش محصول ۴ شرکت سیمانی دیگر در ۲۹ اردیبهشت ماه این بار نوبت شرکت های سیمان فارس نو، سیمان ساوه و سیمان صوفیان بود تا با پذیرش محصولات آن ها در بازار اصلی بورس کالا، صنعت سیمان در پیچ آخر خروج از نظام قیمت گذاری قرار گیرد؛ بورس کالا یکشنبه آینده میزبان عرضه همزمان ۱۰ شرکت سیمانی است.
-
بورس کالا ناجی صنعت سیمان میشود؟
خروج از نظام قیمت گذاری، رویای شیرین صنعت خاکستری
اینروزها ورود معاملات سیمان به بورس کالا با جدیت از سوی برخی تولیدکنندگان و سازمان بورس و اوراق بهادار پیگیری میشود. این اقدام بهویژه از سوی شرکتهای سیمانی که سهامی عام بوده و دارای سهامدار عمومی هستند، دنبال میشود تا بدینترتیب این محصول از روند نرخگذاری دستوری خارج شود. ورود این محصول به رینگ معاملاتی بورس کالا همراه با پذیرش شرایط خریدوفروش در این بستر یعنی خروج از روند قیمتگذاری دستوری و شفافیت در روند اجرای معاملات، گامی مثبت در مسیر توسعه صنعت سیمان و حرکت به سمت تولید در اقتصادی غیردستوری است.
-
قرعه به نام صنعت خاکستری؛
خروج از نظام قیمت گذاری و احیای صنعت سیمان
یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اتفاق جدید صنعت سیمان و اجازه عرضه آن در بورس کالا می گوید که در این صورت نرخ تعیین شده براساس عرضه و تقاضا در بورس کالا، مبنای نرخ فروش محصولات خواهد بود که این اتفاق به سود صنعت است؛ البته امیدوارم با توجه به اینکه دولت در نرخ سیمان به واسطه پروژههای عمرانی ذی نفع است شاهد دخالت یا نرخهای ترجیحی در معاملات نباشیم.
-
بهرام شکوری با اشاره به عرضه محصولات معدنی در بورس کالا:
معدنی ها می توانند به لیدر بازار سهام تبدیل شود/ پیش بینی رشد سرمایه گذاری ها در بخش معدن
بهرام شکوری می گوید که طی سال های گذشته و براساس اعداد و ارقام، ۸۴ درصد از میزان سرمایه گذاری در حوزه معدنی و صنایع معدنی کاهش پیدا کرده است. در این میان با ورود محصولات معدنی به بورس کالا و کنار رفتن قیمت گذاری دستوری، یکی از انگیزه های اصلی سرمایه گذاری و تولید یعنی بازدهی مطلوب به این صنعت برمی گردد و حتی می توان انتظار داشت در میان مدت با نمایان شدن اثرات این رویداد، شاهد لیدری سهام معدنی ها در بازار سهام باشیم.
-
سیاست غلط قیمت گذاری دستوری با صنعت خودرو چه کرد؟
قیمتگذاری سیستماتیک از ابتدای دهه ۵۰ در ایران شکل گرفت، یکی از شاخصترین کالاهایی که در این سالها، مشمول سیاستهای قیمتگذاری دستوری شده «خودرو» است. تجربه نشان میدهد قیمتگذاری خودرو در دورههایی که کشور با تورمهای بالا مواجه است، علاوه بر اینکه سیل تقاضای غیرواقعی را به سمت بازار روانه کرده، تولیدکننده را نیز با زیانهای سنگین مواجه کرده است. به اعتقاد تحلیلگران صنعت خودرو، بزرگترین اشکال این شیوه مدیریت، اختلال در فرآیند بازار است. تحلیلگران توصیه می کنند از روشهایی برای کنترل بازار استفاده کنیم که به موج تقاضاهای سرریز شده از سهسال گذشته افزوده نشود. آنها بر این باورند که کنترل دستوری قیمت خودرو درب کارخانه باعثشده هیجان مردم برای دستیابی به خودرویی با نرخ کارخانهای تشدیدشده و بهعلاوه روش قرعهکشی برای فروش خودرو با نرخ کارخانهای نیز بر این هیجان افزوده است.
-
محصول ۴ شرکت سیمانی در بازار اصلی بورس کالا پذیرش شد؛
شمارش معکوس برای خروج سیمان از نظام قیمت گذاری
به نظر می رسد پس از سنگ آهن و سایر محصولات معدنی که در هفته های گذشته تابلوی معاملات بورس کالا را پربار تر کرده اند، این بار روند اصلاح قیمتی و خروج از نظام قیمت گذاری به سیمان رسیده است؛ پس از پذیرش شرکت سیمان فارس در تاریخ ۲۲ اردیبهشت ماه به عنوان نخستین پذیرش امسال، مدیریت پذیرش و بازاریابی بورس کالای ایران از پذیرش محصول چهار شرکت سیمانی دیگر خبر می دهد تا شمارش معکوس برای خروج این صنعت از نظام قیمت گذاری آغاز شود.
-
گفت و گو با یک کارشناس اقتصادی؛
منابع چگونه به تولید و سهامداران می رسد؟
حسین محمودی اصل کارشناس ارشد اقتصادی معتقد است که انتخابات ریاست جمهوری، برجام دو، قیمت ارز و قیمت گذاری دستوری از جمله مواردی است بر روند معاملات بازار سرمایه به خصوص سهام تاثیرگذار است. به گفته محمدی، قیمت گذاری دستوری تولید رانت می کند و سودآوری شرکت ها را تحت تاثیر قرار می دهد که در این زمینه دولت باید تا حد امکان جلوی قیمت گذاری دستوری را بگیرد؛ اگر برای مبادلات کالاها از مکانیزم بورس کالا بهره ببریم، قطعا منابع به جای دلال ها و سوداگران به دست تولید و سهام داران خواهد رسید.
-
شماره جدید دوماهنامه پیام اقتصادی بورس کالا منتشر شد
بیست و هشتمین شماره دوماهنامه پیام اقتصادی بورس کالا ویژه فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۰ منتشر شد و نسخه الکترونیک آن نیز بر روی سایت رسمی بورس کالا و پایگاه اطلاع رسانی کالاخبر قرار گرفت.
-
یک کارشناس بازارهای کالایی مطرح کرد؛
عرضه مواد معدنی در بورس کالا در راستای تحقق افق ۱۴۰۴
یک کارشناس بازارهای کالایی می گوید عرضه محصولات معدنی و زنجیره بالادستی فولاد شامل سنگ آهن، کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی در بورس کالا سبب می شود قیمت ها از همان ابتدای زنجیره طبق سازوکار بازار تعیین شود؛ از سوی دیگر با توجه به اینکه طبق برنامه افق ۱۴۰۴ قرار است تولید فولاد افزایش یابد و به ۵۵ میلیون تن برسد؛ افزایش تولید مواد اولیه فولاد از ضروریات است. لذا با حذف قیمتهای غیر منطقی محصولات معدنی و اجازه دادن به این صنایع برای کسب سود منطقی، زمینه افزایش تولید در این شرکتها به همراه فولادی ها را برای تحقق هدفگذاریهای کلان اقتصادی کشور یعنی رشد تولید را فراهم خواهیم کرد.
-
در صحن علنی مجلس رقم خورد؛
رزم با قیمت گذاری دستوری فولاد/ دفاع وزیر صمت از سهامداران میلیونی فولاد کشور
دقایقی قبل علیرضا رزمحسینی وزیر صمت در صحن علنی مجلس و در پاسخ به سوال جواد کریمی قدوسی در خصوص وضعیت بازار فولاد به نکاتی اشاره کرد که قطعا دلگرمی و امیدواری صنعت فولاد و سهامداران حوزه فولاد کشور را به دنبال خواهد داشت. رزم حسینی ضمن مخالفت صریح با قیمت گذاری دستوری گفت: تمام شرکت های فولادی در بورس هستند و ۵۰ میلیون نفر از مردم، سهامدار این شرکت ها هستند و برای تصمیم گیری در این حوزه باید به گونه ای عمل شود که شرکت ها و سهامداران آسیب نبینند.
-
با صدور اطلاعیه ای اعلام شد؛
نخستین پذیرش سیمانی سال ۱۴۰۰ در بورس کالا
مدیریت پذیرش و بازاریابی شرکت بورس کالای ایران با صدور اطلاعیه ای از پذیرش محصول سیمان شرکت سیمان فارس در بازار اصلی این بورس خبر داد که این نخستین پذیرش سیمانی ها در بورس کالا طی سال جاری است.
-
یحیی آل اسحاق در گفت و گوی «کالاخبر»:
کنترل دستوری قیمت ها سرابی بیش نیست/ راه تنظیم بهینه بازارها، بورس کالاست
یحیی آل اسحاق که مدیریت وزارت بازرگانی در دولت های پنجم و ششم و همچنین ریاست اتاق بازرگانی تهران را درکارنامه خود دارد، معتقد است که بهترین مکانیسم برای تنظیم بهینه بازار براساس مولفه های اقتصادی، سازوکار عرضه و تقاضا در بورس کالاست که طی سال های گذشته با شفافیت مبادلات و فعالیت برمبنای عرضه و تقاضا، آثار مثبتی برای اقتصاد و تولید کشور به همراه داشته است.
-
مهدی کرباسیان معاون اسبق وزیر صمت:
عرضه بورسی سنگآهن به سود تولید کشور است/زنجیره فولاد در بورس کالا، مسیر درست رفع موانع تولید
مهدی کرباسیان از فعالان شناخته شده صنعت کشور و معاون اسبق وزیر صمت، عرضه سنگ آهن در بورس کالا را موجب تقویت و سلامت زنجیره تولید فولاد در کشور می داند و می گوید: اگر در سالی که با محوریت تولید نامگذاری شده است، عرضه کالاهای مختلف از جمله زنجیره تولید فولاد در بورس کالا تقویت شده و در مقابل جلوی مداخلات غیرکارشناسی نهادهای مختلف در بورس نیز گرفته شود، بدون شک مسیر درستی برای برداشتن موانع تولید انتخاب کرده ایم.
-
یک تولیدکننده سیمان مطرح کرد:
خروج از نظام قیمت گذاری و تعادل بازار، مزیت عرضه سیمان در بورس کالا
یک تولیدکننده سیمان راهکار اساسی حل گرانی قیمت در حوزه سیمان را ورود سیمان به بورس کالا دانست و گفت: اگر این موضوع اجرایی شود تولید و عرضه سیمان شفاف شده و قیمت ها تاحد مناسبی معقول خواهد بود حتی شاید روند کاهشی قیمت ها نیز بوجود بیاید. ابراهیم غلامزاده معتقد است: با ورود سیمان به بورس کالا، این صنعت از قیمت گذاری خارج شده و سازوکار شفافی را پیدا خواهد کرد.
-
در گفت و گو با مدیر بازرگانی چادرملو مطرح شد:
«قیمت رقابتی» سکانس جدید بازار سنگ آهن کشور/ سهامداران از حضور کچاد در بورس کالا منتفع خواهند شد
مدیر بازرگانی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو می گوید که امروز نقطه عطفی در بازار سنگ آهن کشور اتفاق افتاد و با پرچمداری چادرملو، تابوی قیمت گذاری دستوری در بالادست زنجیره فولاد شکسته شد و برای نخستین بار ۵۰ هزار تن کنسانتره تولیدی این شرکت در بورس کالا عرضه و در فضای کاملا رقابتی به فروش رسید؛ استمرار عرضه ها در بورس کالا، قطعا نویدبخش سودآوری بیشتر برای شرکت چادرملو خواهد بود که سهامداران نیز از این موضوع منتفع خواهند شد.
-
معاون پیشین دبیرکل بورس تهران مطرح کرد؛
٣ مزیت بزرگ عرضه کالای شرکت ها در بورس کالا
معاون پیشین دبیرکل بورس تهران می گوید که عرضه کالای هر شرکتی در بورس کالا، ظرفیت های جدیدی را مقابل آن شرکت در زمینه شفافیت معاملاتی، تسهیل فروش و کشف واقعی قیمت فراهم می کند و برای رسیدن به نتیجه مطلوب نهادهای سیاست گذار نباید وارد حوزه قیمت گذاری محصولات شوند تا براساس سازوکار بورس، نرخ واقعی محصول مشخص شود.
-
طاهری، عضو کمیسیون صنایع مجلس:
اجبار شرکت ها به عرضه مواد اولیه ارزان، راه حمایت از تولید نیست
قیمتگذاری دستوری و الزام تولیدکنندگان به ارزانفروشی کالاهای خود با هدف حمایت از صنایع پایین دستی و مصرف کنندگان، رویکردی است که از سال ها پیش بسته به شرایط اقتصاد کشور در جریان بوده که همه تجربیات قبلی بیانگر شکست این سیاست در حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده است. مصطفی طاهری عضو کمیسیون صنایع مجلس معتقد است که راه حمایت از مصرف کنندگان، فروش مواد اولیه با نرخ های غیر واقعی و ارزان به صنایع پایین دست نیست چراکه در انتها محصول با قیمت بازار به دست مردم می رسد و در این میان تنها تولیدکنندگان و سهامدارانشان زیان می بینند.
-
پورابراهیمی:
عرضه خودرو در بورس در صورت حذف نگاه دستوری به قیمت عملیاتی می شود
رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس می گوید در بحث عرضه خودرو در بورس کالا با توجه به نظرات مختلف و بعضا با مطرح شدن مسئله قیمت گذاری که با فلسفه بورس کالا مغایرت دارد گفت که برای تصمیم برای عرضه خودرو در بورس کالا به طور قطع باید نگاه قیمت گذاری را کنار گذاشت.
-
رئیس سازمان بورس در نشست امروز کمیسیون اقتصادی مجلس تشریح کرد؛
راهکارهای ساماندهی بازار سرمایه
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، تقویت تقاضا را از راهکارهای مهم این سازمان برای ساماندهی بازار سرمایه دانست.
-
رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی مطرح کرد:
بورس کالا بستری شفاف برای کشف قیمت کالاها در زنجیره تولید/ اتاق بازرگانی و انجمن ها به شفافیت بیشتر بازارها کمک کنند
ابوالفضل روغنی گلپایگانی رییس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی معتقد است در سالی که با محوریت تولید نامگذاری شده است، نقش بورس کالا به عنوان بستری شفاف برای کشف قیمت کالاها در زنجیره تولید از اهمیت ویژه ای برخوردار است در این میان باید با حمایت فعالان بخش تولید، رویکرد قیمت گذاری دستوری از اقتصاد کنار رود و اتاق بازرگانی و انجمن ها نیز در پایش خریداران واقعی مواد اولیه از غیرواقعی، اقدام کنند.
-
فعالان بازار سرمایه در نامهای خطاب به سران قوا؛
برای حمایت از تولید، قیمت گذاری دستوری را یکبار برای همیشه کنار بگذاریم
فعالان بازار سرمایه در نامهای خطاب به سران قوا، ۸ راهکار عملی برای بازگشت مجدد اعتماد سرمایهگذاران به بازار بورس و تامین نقدینگی جهت بهبود وضعیت معاملات را پیشنهاد کردند که کنار گذاشتن قیمت گذاری دستوری در راستای حمایت از تولید از موارد کلیدی در این نامه است.
-
سلطانی نژاد در جلسه مجازی کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی مطرح کرد؛
افزایش اقبال صنایع به بورس کالا و جذب مواد اولیه به بخش تولید
جلسه مجازی کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی ایران دقایقی قبل با دستور جلسه بررسی «تامین مواد اولیه از بورس کالا، چالش ها و انتظارات در سال ۱۴۰۰» با حضور حامد سلطانی نژاد مدیرعامل بورس کالای ایران و اعضای کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی در حال برگزاری است.