قیمت گذاری دستوری
-
نماینده شرکت گروه بهمن اعلام کرد؛
قیمت گذاری دستوری، مانع اصلی رشد صنعت خودرو
نماینده شرکت گروه بهمن در میز صنعت خودرو با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری مانع حفظ منافع و ایجاد رشد از طریق ثبات مالی و صنعتی شرکت های خودروساز است گفت: مدیران بدانند که قیمت گذاری دستوری مانع حفظ منافع و ایجاد رشد از طریق ثبات مالی و صنعتی شرکت های خودرو ساز است و کاهش تولید ناخالص داخلی، رشد نقدینگی و تورم را به دنبال دارد.
-
یک فعال صنعت خودرو:
واسطه ها از جیب سهامداران خودرویی درآمد کسب می کنند
معاون مالی و اقتصادی شرکت سازه گستر سایپا در میز صنعت خودرو گفت: صنعت خودرو کشور با چالش بزرگی با عنوان قیمت گذاری دستوری مواجه شده و این امر آسیب های جدی به آن وارد کرده که نیاز به تفکر و خرد جمعی دارد تا ضمن جمع بندی نظر متخصصان و مدیران این صنعت، راهکاری اساسی برای برون رفت از مشکلات ارائه و اجرا شود. محمد اسماعیلی فر افزود: قیمت گذاری دستوری باعث شده واسطه ها از جیب سهامداران سایپا و ایران خودرو درآمد کسب کنند.
-
مدیرعامل شرکت بورس تهران در میز صنعت خودرو:
قیمت گذاری دستوری، بزرگترین مشکل صنایع کشور است
مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران در میز صنعت خودرو و قطعه سازی، عمده ترین مشکل صنعت خودرو و دیگر صنایع کشور را قیمت گذاری دستوری عنوان کرد و گفت: مدیران صنایع مختلف به ویژه خودرو ساز باید پیگیر موارد قانونی و حقوقی به منظور برون رفت از مشکلات مربوط به قیمت گذاری دستوری شوند.
-
وزیر پیشنهادی صمت:
دولت نباید قیمت کالاها را تعیین کند/ دنبال قیمتگذاری نیستیم
سید رضا فاطمی امین معتقد است که بورس کالا سازوکاری کارا است و در حوزه بازار کالا، دولت نباید قیمت تعیین کند بلکه باید ضوابط و چارچوب قیمت را تعیین کند و تمرکز کند که این ضوابط اجرا و رعایت شود.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که مهم ترین موضوع ها همچنان به بازار سیمان و عرضه این محصول در بورس کالا، قیمتگذاری دستوری و تاثیر آن بر التهابات بازار و کلید خوردن صادرات پی وی سی از رینگ صادراتی بورس کالا اختصاص داشت.
-
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پنجمین میز صنعت عنوان کرد؛
قیمت گذاری دستوری؛ بزرگترین دغدغه صنعت خودروسازی کشور
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در پنجمین میز صنعت که با هدف بررسی مشکلات و چالشهای پیش روی صنعت خودرو و ساخت قطعات برگزار شد گفت: مدیران صنعت خودرو نسبت به سهامداران مسئولیت دارند بنابراین در راستای صیانت از حقوق سهامداران و گذر از قیمت گذاری دستوری، باید اقداماتی جدی انجام دهند و لازم است برای رفع این چالش از طریق طرح شکایت به مراجع قانونی ازجمله دیوان عدالت، هیات تجدید نظر شورای رقابت و دیگر محاکم قضایی در اسرع وقت اقدام کنند. محمدعلی دهقان دهنوی افزود: متأسفانه قیمتگذاری اگر منجر به افزایش رفاه عموم مردم شده بود شاید کمی قابل دفاع بود اما در حال حاضر قیمتگذاری دستوری نهتنها منجر به افزایش رفاه مردم نشده بلکه درنهایت موجب شده تا خودرو در بازار آزاد بسیار بالاتر از نرخهای تعیینشده به مردم عرضه شود.
-
فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت در جمع اعضای هیئت رئیسه اتاق ایران:
حذف قیمت گذاری دستوری از مهمترین اقدامات در اصلاحات اقتصادی است
سیدرضا فاطمی امین وزیر پیشنهادی دولت سیزدهم برای وزارت صمت در دیدار با هیئت رئیسه پارلمان بخش خصوصی گفت: وقتی تعادل قیمتها از حد مشخصی خارج شود، هم تولیدکننده و هم مصرفکننده ضرر میکند. ما میتوانیم نظام قیمتها را به گونهای تنظیم کنیم که هم عوامل تولید در طول زنجیره سهمبری عادلانه داشته باشند و هم حمایت از مصرفکننده صورت بگیرد؛ به اعتقاد من یکی از مهم ترین اصلاحات اقتصادی اصلاح نظام قیمتگذاری است.
-
دهقان دهنوی تاکید کرد؛
بورس کالا بهترین ابزار برای کنار گذاشتن قیمت گذاری دستوری/ معاملات آتی سکه باید احیا شود
محمدعلی دهقان دهنوی با بیان اینکه قیمت گذاری دستوری چالش های بزرگی برای اقتصاد ایجاد کرده و یک سم مهلک و پدیدهای بسیار منفی است گفت: یکی از راهکارهای مقابله با قیمت گذاری دستوری استفاده از ابزارهای بورس کالا است. مطابق ماده ۱۸ قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی وقتی کالایی وارد بورس کالا میشود، دیگر نباید مشمول قیمتگذاری دستوری شود و این میتواند یک ابزار برای مقابله با قیمتگذاری دستوری باشد. رییس سازمان بورس در خصوص معاملات آتی سکه گفت: همانطور که دیدید، تعطیلی بازار آتی سکه تأثیری بر بازار طلا نداشت. با وجود تعطیل شدن بازار مبادلات آتی سکه در بورس کالا هنوز هم در بازار سنتی طلا، معاملات مشتقه و مدتدار طلا مشابه مبادلات آتی ولی بهصورت غیررسمی انجام میشود که این بهدلیل عمق زیاد بازار معاملات طلا در ایران است. به اعتقاد من، بازار معاملات آتی سکه باید احیا شود؛ زیرا با تعطیل شدن این بازار، یک ابزار پرقدرت که به ما امکان شناسایی روندها و انتظارات را میداد از دست رفت.
-
پیشنهاد همایون دارابی به دولت سیزدهم:
جاده قیمت گذاری دستوری را ببندید/ لزوم تکیه بر عرضه کالاها در بورس کالا و انرژی
یک کارشناس بازار سرمایه بر این باور است که دولت سیزدهم باید از اقدامات اشتباه دولت های قبل به خصوص در حوزه اقتصاد درس بگیرد، چراکه در دولت قبل برخلاف نگاه کارشناسان و فعالان صنعت، رویکرد قیمت گذاری دستوری کالاها در پیش گرفته شد که این اقدام با آسیب به تولید کشور به زیان بازار سرمایه و سهامداران نیز تمام شد.
-
عسگری مارانی با اشاره به مباحث روز گذشته در صحن علنی مجلس:
فولاد و سیمان دستوری علیه ۵۰ میلیون سهامدار عدالت است
علیرضا عسگری مارانی، پیشکسوت بازار سرمایه در خصوص مباحث دیروز طرح شده در صحن علنی مجلس درباره لزوم ثبت قیمت فولاد و سیمان روی ۱۰ هزار تومان و ۲۳ هزار تومان در بازار در فایلی صوتی نظرات خود را اعلام کرده است.
-
در گفت و گو با مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر مطرح شد؛
پایان گل به خودی در صنعت سیمان/ پایه های قیمت گذاری دستوری شکسته است
مدیرعامل هلدینگ سیمان غدیر می گوید که صنعت سیمان با حضور در بورس کالا، گامی رو به جلو برداشته است و قرار نیست با فشار عده ای از اقدامی که به درستی آن اطمینان داریم و به سود منافع کشور است، عقب نشینی کنیم؛ برای ورود سیمان به بورس کالا برنامه داشتیم و براساس آن برنامه برای حمایت همزمان از تولیدکننده، سهامدار و مصرف کننده اقدام به عرضه سیمان در بورس کالا می کنیم.
-
عضو کمیسیون عمران مجلس مطرح کرد:
حل مساله قیمت گذاری با ورود سیمان به بورس کالا
غلامرضا شریعتی عضو کمیسیون عمران مجلس گفت: قیمت گذاری دستوری برای سیمان همواره تولیدکنندگان را با چالش مواجه کرده است و از این رو مدتی است سیمان در بورس کالا عرضه می شود که البته با رفع برخی محدودیت ها در روند تولید مانند قطعی برق واحدها، شاهد عرضه های گسترده تر سیمان در بورس کالا و تعادل کامل بازار خواهیم بود.
-
کارشناس بازار سرمایه:
بازار سیمان با حذف قیمتگذاری دستوری، منصفانه و شفاف می شود
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: قیمتگذاری غیر دستوری و مبتنی بر عرضه و تقاضا باعث می شود تا سیمان با قیمت واقعی به دست خریداران واقعی برسد و منجر به کوتاهی دست دلالان از این بازار مانند دیگر حوزه های پتروشیمی و فلزات می شود. علی بخشنده افزود: صنعت سیمان به دلیل اینکه جزو صنایع بزرگ در کشور و کالاهای استراتژیک در بخش مسکن محسوب می شود، نیازمند شفافیت است تا تولیدکننده و مصرفکننده با قیمت تعادلی مشخص شده در بورس به تفاهم برسند.
-
تکرار تجربه موفق فولاد و پتروشیمی؛
توسعه صنعت سیمان با ورود به بورس کالا سرعت می گیرد
مدیرعامل اسبق سیمان سپاهان گفت: قیمت سیمان سال ها سرکوب شده و به دلیل تحمیل نرخهای دولتی، زیان انباشتهای برای تولیدکنندگان سیمان به وجود آمده که با جهشهای ناگهانی قیمت نیز جبران نمیشود؛ در این میان سیمان همانند بسیاری از محصولات باید بازاری آزاد و شفاف داشته باشد تا تولیدکننده بتواند روی افزایش تولید و ظرفیت کارخانه خود برنامهریزی کند که خوشبختانه در این حوزه عرضه سیمان در بورس کالا رقم خورده است.
-
مصباحی مقدم عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:
مخالفان عرضه سیمان در بورس کالا به دنبال رانت قیمتی هستند
غلامرضا مصباحی مقدم، رییس کمیته فقهی سازمان بورس و اوراق بهادار و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام به عرضه سیمان در بورس کالا اشاره کرد و گفت: افرادی که به دنبال جلوگیری از عرضه سیمان در بورس کالا هستند، سال ها از تفاوت قیمت دولتی و بازار آزاد این محصول به نفع خود بهره برده اند و امروز به دلیل شفاف شدن معاملات سیمان از هیچ تلاشی برای توقف عرضه سیمان در بورس کوتاهی نمی کنند.
-
عباس آرگون:
نتیجه کنترل دستوری قیمت کالاها، التهاب است نه ثبات
نایب رییس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی معتقد است که نمی توان قیمت کالایی را در بازار به صورت دستوری تعیین کرد و از آن طرف در انتظار ایجاد ثبات در بازار بود، چراکه کنترل دستوری به التهاب بازار دامن می زند. در این میان هر چه بتوان کالای بیشتری را وارد بورس کالا کرد و کشف قیمت از طریق مکانیزم این بورس یعنی عرضه و تقاضا انجام شود، کمک بیشتری در زمینه قیمت ها و شفافیت در معاملات صورت خواهد گرفت.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که مهم ترین موضوع به بازار سیمان و عرضه این محصول در بورس کالا و نخستین عرضه پی وی سی در رینگ صادراتی بورس کالا اختصاص داشت.
-
حاکم شدن شفافیت بر معاملات سیمانی ها همزمان با عرضه در بورس کالا
محمد حاج نائب مدیرعامل شرکت سیمان خوزستان مهم ترین دستاورد کل صنعت سیمان را عرضه محصولات از اواخر خرداد ماه در بورس کالا دانسته و می گوید: خوشبختانه با عرضه سیمان در بورس کالا، شفافیت قابل توجهی بر معاملات سیمانی حاکم است و مردم نیز می توانند به راحتی محصولات مورد نیاز خود را تامین کنند. وی افزود: ورود سیمان به بورس کالا علاوه بر جلوگیری از سود غیرمتعارف دلالان، نظام قیمت گذاری نیز بر اصل عرضه و تقاضا بازگشته و قیمت دستوری که در تضاد با منافع سهامداران است، حذف شده است.
-
مدیرعامل سیمان فارس اعلام کرد:
پایان دلالی ها با عرضه کامل سیمان کشور در بورس کالا
مدیرعامل شرکت سیمان فارس می گوید که با افزایش شدید هزینهها و درآمد ناچیز صنعت سیمان، امکان نوسازی، تعمیر و نگهداری تجهیزات برای کارخانهها ممکن نیست و شک نکنید اگر کارخانههای سیمان محصول خود را با قیمت دستوری عرضه کنند، ظرف ۲ تا ۳ سال آینده نیمی از واحدهای تولیدی این صنعت تعطیل خواهد شد؛ البته خوشبختانه امروز شاهد ورود تدریجی کل سیمان کشور به بورس کالا هستیم.
-
نماینده مجلس به دولت جدید پیشنهاد کرد:
سراغ «قیمت گذاری دستوری» به عنوان عامل تبعیض در اقتصاد نروید
یعقوب رضازاده نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی اعتقاد دارد که دولت جدید برای ایجاد عدالت و صداقت در جامعه پا به میدان گذاشته و امیدوارم از اشتباهات قبلی به خصوص در زمینه اقتصادی درس بگیرد و برای مثال، سراغ قیمت گذاری دستوری که عامل تبعیض در اقتصاد است، نرود.
-
دبیر کل انجمن اقتصاددانان ایران:
پای رانت های کلان در قیمت گذاری دستوری در میان است/ لزوم تکیه به بورس کالا برای تحقق توسعه اقتصادی
پیمان مولوی می گوید که دخالت های مستمر در اقتصاد باعث شده تا رتبه ایران از نظر شاخص آزادی اقتصادی از بین ۱۸۰ کشور جهان در رتبه ۱۶۴ باشد که این رقم نشان دهنده تسلط بالای نگاه دستوری به اقتصاد کشور است؛ در این میان کماکان مشاهده می کنیم برخی افراد با عرضه سیمان در بورس کالا برای رهایی از قیمت گذاری دستوری مقابله می کنند چراکه پای رانت های کلان در بحث قیمت گذاری کالاها در میان است که امیدوارم این رویکرد ناصواب از اقتصاد ایران پاک شود.
-
قائم مقام بورس کالای ایران مطرح کرد:
اتخاذ سیاست های نادرست، دلیل ولنگاری بازار سیمان/ تاکنون ۱۴۰۰ نفر از بورس کالا سیمان خریده اند
قائم مقام بورس کالای ایران در گفت و گویی آخرین تحولات حوزه بازار سیمان، تصمیمات اتخاذ شده و روند عرضه های این محصول در بورس کالای ایران را تشریح کرد. به گفته رضا محتشمی پور، پس از عرضه سنگین سیمان در هفته گذشته، آرامش نسبی به بازار برگشته و موضوع مهم، پایان انحصار خرید سیمان کشور با ثبت ۱۴۰۰ خریدار سیمان بر تابلوی بورس کالاست.
-
رییس اتاق اصناف تهران:
انتظار تولیدکنندگان جایگزینی «رقابت» با «قیمت گذاری» در بازار است
قاسم نوده فراهانی معتقد است که عرضه و تقاضا به همراه رقابت، عناصر سهگانه و کلیدی در کشف قیمت کالا و محصولات در بازار هستند؛ بنابراین انتظار تولیدکننده و مصرفکننده تعیین قیمتها براساس رقابت و نه قیمتگذاری دستوری و رانتخواری است.
-
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان اعلام کرد؛
حمایت از سهامداران با بورسی شدن سیمان
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع سیمان می گوید با عرضه سیمان در بورس کالا قیمت این محصول استراتژیک در مسیر تعادلی قرار می گیرد و این موضوع به نفع مصرف کننده است. حامد اصل روستا اظهار داشت: با معامله محصولات سیمانی ها در بورس کالا شاهد تاثیر مستقیم آن در سهام سیمانی و روند مثبت آنها در بازار سهام بودیم.
-
حجت الله فیروزی:
دولت باید قطعی برق سیمانیها را پیشبینی میکرد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: بورس کالا بستر انجام معامله بوده و یک مکانیسم تنظیم گری برای مبادله است، اما در خصوص بازار سیمان، قطع برق واحدهای تولیدی و عدم پیش بینی و برنامه ریزی دولت برای مدیریت این بازار، دلیل التهاب قیمت هاست.
-
مدیرعامل سرمایه گذاری سیمان تامین:
نتیجه قطعی برق، افت تولید و رشد قیمت سیمان است/ توسعه و نوسازی صنعت با عرضه کل شرکت ها در بورس کالا محقق می شود
مدیرعامل سرمایه گذاری سیمان تامین می گوید: چالش قطعی برق در کنار افزایش هزینههای ثابت و جاری شرکتهای سیمانی منجر به کاهش تولید سیمان شده است، معضلی که نتیجهای جز ضرر به شرکتها و افزایش قیمت برای خریداران به دنبال نخواهد داشت. به گفته رضا جمارانیان عرضه سیمان در بورس کالا سبب متعادل شدن نرخ ها می شود و اگر کل صنعت سیمان در بورس کالا عرضه شود، این صنعت از معضل قیمت گذاری خارج می شود و بدین ترتیب شاهد توسعه و نوسازی صنعت سیمان خواهیم بود.
-
در پی رشد عیار بورس کالا در اقتصاد؛
سیاستگذاران اقتصادی به ناکارآمدی قیمتگذاری دستوری پی بردهاند
محمد کاظم مهدوی مدیرعامل کارگزاری آپادانا می گوید که آثار و تبعات مخرب سیاست قیمتگذاری دستوری و مداخله در اقتصاد طی سال های گذشته آنقدر گسترده بوده که مدیران دولتی و سیاست گذاران اقتصادی همگی به ناکارآمدی این سیاست پی برده اند و همان طور که مشاهده می شود، حل مشکلات بازار را به نظام عرضه و تقاضا و ورود گسترده کالاها به بورس کالا سپرده اند.
-
مروری بر مهم ترین رویدادهای تالار نقره ای؛
یک هفته با بورس کالا
در هفته گذشته شاهد رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران بودیم که از مهم ترین آن ها می توان به اظهار نظر مدیرعامل شستا از حذف دلالان با عرضه محصولات در بورس، پذیرش کلینکر، اعلام جزییات فروش متری مسکن، تاثیر حذف قیمت گذاری دستوری بر اقتصاد و عرضه پی وی سی پتروشیمی غدیر در قالب قرارداد کشف پریمیوم اشاره کرد.
-
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس مطرح کرد:
طرد نظام قیمتگذاری دستوری در بازار سرمایه
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس گفت: یک موضوعی که بسیار مهم است و دولت منتخب تأکید بر آن دارد این است که ما باید نظام قیمتگذاری دستوری را در بازار سرمایه کنار بگذاریم و این اتفاق، اتفاق مهمی است. محسن علیزاده تاکید کرد: اگر همه ارکان دولت از موضوع نظام قیمتگذاری همه کالاهایی که در بورس موجود است، خارج شوند میتوان امید داشت که بازار حرکت رو به رشد و مثبتی پیدا کند.
-
یک کارشناس بازارهای کالایی:
صنعت سیمان با خروج از نظام قیمت گذاری متحول می شود/ شفافیت و رقابت سالم، هدیه بورس کالا به سیمانی ها
یک کارشناس بازارهای کالایی گفت: با ورود شرکت های سیمانی به بورس کالا و عرضه مستمر آن ها، این محصول از شمول قیمتگذاری خارج شده است که این اقدام مهم، آینده صنعت سیمان را متحول و شفافیت و رقابت سالم را برای بازار این محصول به ارمغان می آورد.