سرب

قیمت شمش سرب در روزهای پایانی سال ۲۰۱۷ مجدد روند صعودی پیدا کرد، افزایش تقاضا و کاهش ارزش دلار آمریکا مهم‌ترین عوامل این افزایش قیمت بود.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»،قیمت شمش سرب در هفته سوم دسامبر برخلاف اغلب کامودیتی‌ها روند نزولی داشت و از ۲ هزار و ۵۸۶ دلار به‌ازای هر تن در روز ۱۸ دسامبر، به ۲ هزار و ۴۷۳ دلار در ۲۲ دسامبر رسید که نشان از کاهش ۴.۳ درصدی قیمت این فلز طی این هفته داشت. البته این روند نزولی قیمت در روزهای کاری هفته آخر دسامبر ادامه نیافت.با وجودی که به‌علت تعطیلات کریسمس و تعطیلی بازارهای مالی و سرمایه دنیا، انتظار می‌رفت به‌طور موقت قیمت فلزات با ارزش و فلزات اساسی کاهش پیدا کند، اما این امر محقق نشد و در هفته پایانی دسامبر ۲۰۱۷، قیمت اغلب کامودیتی‌ها ‌روند افزایشی پیدا کرد.  

روز جمعه ۲۲ دسامبر  قیمت شمش سرب به ۲ هزار و ۴۷۳ دلار به‌ازای هر تن رسید، و تا روز ۲۶ دسامبر بازار بورس فلزات لندن، به‌علت تعطیلات کریسمس تعطیل بود. با آغاز به‌کار مجدد بازار بورس فلزات لندن در ۲۷ دسامبر قیمت شمش سرب با رشد ۰.۸۴ درصدی نسبت به ۲۲ دسامبر به ۲ هزار و ۴۹۴ دلار به‌ازای هر تن رسید. در روز ۲۸ دسامبر نیز روند رو به رشد قیمت شمش سرب ادامه یافت و با رشد ۰.۶۸ درصدی نسبت به روز قبل خود به ۲ هزار و ۵۱۱ دلار به‌ازای هر تن رسید.

در روز پایانی معاملات در سال ۲۰۱۶ قیمت شمش سرب یک هزار و ۹۸۵ دلار به‌ازای هر تن بود، این قیمت پس از یک سال با رشد حدود ۲۱ درصدی در روز پایانی معاملات سال ۲۰۱۷ به ۲ هزار و ۵۱۱ دلار به‌ازای هر تن رسید. میزان موجودی شمش سرب نیز در روز پایانی معاملات سال ۲۰۱۶ معادل ۱۹۴ هزار و ۹۵۰ تن بود که با کاهش حدود ۲۷ درصدی به ۱۴۲ هزار و ۲۵۰ تن در روز پایانی معاملات سال ۲۰۱۷ رسید. گرچه کاهش موجودی یکی از عوامل تقویت بازار سرب بود اما کاهش شاخص ارزش دلار آمریکا مهم‌ترین عامل تقویت این بازار بود.

شاخص ارزش دلار آمریکا طی هفته گذشته روند نزولی داشت؛ در روز جمعه ۲۲ دسامبر شاخص دلار آمریکا برابر ۹۳.۳۴۷ واحد بود که در ادامه روند نزولی را طی کرد و در روز دوشنبه ۲۵ دسامبر به ۹۳.۲۶۷ واحد رسید. این روند نزولی در روزهای بعد ادامه یافت و در نهایت در روز ۲۸ دسامبر به ۹۲.۶۰۲ واحد رسید. این روند نزولی شاخص ارزش دلار یکی از مهم‌ترین عوامل تقویت بازار کامودیتی‌ها بود.

شاخص دلار آمریکا در مجموع طی ماه دسامبر ۲۰۱۷ حدود  ۰.۵ درصد کاهش پیدا کرد و در سال ۲۰۱۷ معادل ۹ درصد کاهش یافت که این میزان کاهش از سال ۲۰۰۳ رخ نداده بود، همین امر یکی از مهم‌ترین علل ایجاد تحرک در بازار کامودیتی‌ها و حضور سرمایه‌گذاران در این بازار بود. این کاهش، زمینه را برای ادامه رشد قیمت کامودیتی‌ها در سال آتی نیز آماده کرده است.

منبع:اخبار فلزات

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها