کرونا
-
نرخ آلومینیوم در کف سه هفته اخیر
بهای جهانی هر تن آلومینیوم به زیر۳۳۰۰ دلار در تن کاهش یافته که پایین ترین میزان در سه هفته اخیر است. این کاهش قیمتی مرتبط با کاهش تقاضا در چین و ژاپن به دلیل تحت الشعاع قرار گرفتن زنجیره تامین از سوی روسیه بوده است.
-
طی گزارشی بررسی شد؛
چشم انداز کوتاه مدت بازار سرب در جهان
سرب از قدیمیترین فلزات کشف شده توسط بشر است و قدمت استفاده انسان از این فلز به ۳۵۰۰ سال پیش از میلاد باز میگردد. این فلز نرم که سنگینترین عنصر جدول تناوبی است به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی خاص خود، استفاده گسترده ای در صنایع تجهیزات الکترونیکی، تولید باتری، رنگ، سرامیک و.... دارد. در ادامه عوامل موثر بر عرضه و چشم انداز کوتاه مدت این فلز در سطح جهان بررسی شده است.
-
چالش های جدید برای صنایع شیمیایی آلمان در سال ۲۰۲۲
صنایع شیمیایی آلمان به دلیل درگیریهای نظامی روسیه و اوکراین و همچنین تداوم مشکلات زنجیره تأمین و پیامدهای شیوع ویروس همهگیر کرونا با چالش هایی جدید مواجه شده اند.
-
شیوع گسترده کرونا در شانگهای و مشکل تامین مواد غذایی
ساکنان شانگهای پرجمعیت ترین شهر چین به دلیل شیوع گسترده کرونا با مشکل تامین مواد غذایی و نیازهای اولیه روبه رو هستند و این نگرانی وجود دارد که شهرهای بیشتری در این کشور به وضعیت مشابه دچار شوند.
-
احتمال افزایش قیمت فولاد چین در ماه آوریل
به گفته وانگ جیانگ هوا تحلیلگرد ارزش موسسه مایاستیل قیمت اکثر محصولات فولادی چین ممکن است در ماه آوریل به بالاترین سطح خود در سال جاری برسد. او در چشم انداز ماهانه خود از بازار فولاد گفت: پیش بینی می شود سیاست های دولت مرکزی برای تقویت رشد اقتصادی آغا شود و از سوی دیگر تقاضای داخلی فولاد باید پس از اختلالات ناشی از کرونا بهبود یافته و درخواست ها برای فولاد چین از سوی خریداران خارجی باید قوی باشد.
-
کاهش بهای نفت با اوج گیری کرونا در چین
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با یک دلار و ۱۸ سنت معادل ۱.۱ درصد کاهش به ۱۱۱ دلار و ۳۰ سنت رسید.
-
افزایش قیمت میلگرد چین در بازار معاملات آتی
با توجه به کاهش تقاضا به دلیل شیوع کرونا، قیمت میلگرد فولادی داخلی چین در بازار لحظه ای (اسپات) ثابت بود اما در بازار معاملات آتی افزایش یافت.
-
تداوم کاهش موجودی تجار فولاد چین برای سومین هفته متوالی
براساس آخرین بررسی مایاستیل، تجار فولاد چین شاهد کاهش موجودی محصولات فولادی خود برای سومین هفته متوالی طی دوره ۱۸ تا ۲۴ مارس بودند و موجودی محصولات فولادی آنها حدود ۲۳۹ هزار و ۶۰۰ تن کاهش هفتگی را نشان داد. این میزان افت کمتر از کاهش ۴۱۲ هزار تنی هفته قبل تر است.
-
احتمال کند شدن روند رشد اقتصاد دنیا به دلیل بحران اوکراین
وزیر خزانهداری آمریکا هشدار داد بحران اوکراین علاوه بر نفت و گاز بر قیمت سایر کالاها مخصوصا گندم هم تأثیر میگذارد و احتمالا روند رشد اقتصاد دنیا در سال آینده را مختل خواهد کرد.
-
بالاترین قیمت ۱۵ سال اخیر ثبت شد
رکوردشکنی «روی» در تابلوی بورس فلزات لندن
قیمت روی در بازارهای جهانی افزایش یافت. طبق گزارش «فایننشال تایمز» قیمت روی به بالاترین سطح طی ۱۵ سال اخیر رسید. در این هفته متوسط قیمت هر تن روی در بازار جهانی برابر با ۴ هزار دلار بود. این رسانه در مورد دلیل افزایش قیمت در بازار روی نوشت: «افزایش قیمت منابع انرژی و نگرانی از اختلال در مسیر عرضه روی به بازار باعث شد تا قیمت این فلز افزایش یابد.»
-
تاثیر جدال روسیه و اوکراین بر تجارت جهانی فولاد
نزدیک به ۲۰ روز از تهاجم روسیه به اوکراین می گذرد و دنیا در ابهام و تردید به سر می برد. قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار رسیده و باعث سقوط بازارهای سهام در سراسر دنیا شده که پیش از آن هم تحت تاثیر افزایش قیمت انرژی و سویه های مختلف ویروس کرونا در شوک بود.
-
چرا جنگ اوکراین بازارهای جهانی را زیر و رو میکند؟
سایه سنگین روسیه بر بازار کالاهای اساسی
بحران کنونی در مناسبات دو کشور روسیه و اوکراین، شوک بزرگی را به اقتصاد جهان وارد و بازارهای کالایی را متحول کرد، بهطوریکه قیمت نفت، گاز، طلا و فلزات اساسی با رشد قابلتوجهی همراه شد. اما سؤال اصلی این است که چرا این جنگ تا این حد روی بازارهای کالایی اثر داشت؟ یک دلیل مهم را میتوان سهم زیاد منابع معدنی و انرژیهای فسیلی در روسیه دانست.
-
پیشبینیها از ادامه سیر صعودی نرخهای جهانی حکایت دارند
جهش قیمت نفت و طلا، پیامد جنگ اوکراین
از شروع حمله روسیه به اوکراین بازارهای کالایی در دنیا با افزایش ارزش مواجه شدند. ارزش شاخص قیمت کالاهای اساسی در هفتهای که گذشت بالغبر ۵ درصد رشد کرد. «فارکس امپایر»، در گزارش اخیر خود اعلام کرد: «بالاترین رشد به کالاهایی اختصاص دارد که در روسیه و اوکراین تولید میشود و ازجمله آنها، میتوان به گاز طبیعی اشاره کرد. از طرف دیگر، سرمایهگذاران برای حفظ ارزش داراییهای خود در مقابل تنشهای ژئوپلتیکی به بازارهایی مانند طلا روی آوردهاند که این تحول هم سبب شد تا قیمت طلا در بازار جهانی افزایش یابد.»
-
کاهش تولید ریوتینتو تحتتأثیر پس لرزههای کرونا
شرکت ریوتینتو اعلام کرده که علیرغم بهبود شرایط کرونا، این شرکت هنوز با پسلرزههای کرونا دست به گریبان است.
-
افزایش قیمت فلزات در پی حمله روسیه به اوکراین
حمله روسیه به اوکراین ترس از کمبود عرضه کالاهایی مانند آلومینیوم، نیکل و روی را بالا برده و قیمت این فلزات را که در بسیاری تولیدات مورد استفاده قرار میگیرند، افزایش داده است.
-
براساس پیش بینی موسسه مطالعاتی مودی:
طلا ۲ هزار دلاری می شود
درپی بالا گرفتن تنش روسیه و اوکراین قیمت طلا در بازار جهانی رشد کرد. به گزارش وب سایت «اکسپرس»، قیمت هر اونس طلا به بالاترین سطح طی سه ماه اخیر رسیده است. در روز ۱۲ فوریه سال ۲۰۲۲ میلادی هر اونس طلا در بازار با قیمت هزار و ۸۶۰ دلار مبادله شد و انتظار می رود تا انتهای ماه در همین وضعیت باقی بماند. مطالعات انجام شده توسط موسسه «مودی» نیز نشان می دهد، متوسط قیمت هر اونس طلا در ماه فوریه امسال بین هزار و ۸۴۰ تا هزار و ۸۶۰ دلار خواهد بود، ولی با توجه به رشد تورم در اغلب کشورهای دنیا و احتمال افزایش نرخ بهره بانکی در بسیاری از کشورهای انتظار می رود قیمت طلا مسیر افزایشی طی کند.
-
قیمت بنزین در آمریکا رکورد زد
شبکه تلویزیونی سیبیاس آمریکا از ثبت قیمت بیسابقه بنزین در پمپ بنزینهای شهر سن دیگو در ایالت کالیفرنیا خبر داد.
-
پیش بینی نفت بالای ۱۰۰ دلار برای سال جاری
مدیر عامل شرکت ویتول عقیده دارد تقاضا برای نفت در نیمه دوم سال جاری میلادی افزایشیافته و مرز ۱۰۰ میلیون بشکه را رد میکند، بنابراین قیمت نفت برای دورهای طولانی بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه خواهد بود.
-
کمبود عرضه مس پیش روی بازارهای جهانی
بازار جهانی مس طی سال ۲۰۲۲ میلادی، باوجود پیش بینی رشد تولید فلز سرخ، نیز شاهد کمبود عرضه این محصول خواهد بود.
-
مدیر عامل سیمان آبیک مطرح کرد؛
رضایت تولیدکننده و مصرف کننده با ورود سیمان به بورس کالا/ دست دلالان قطع شد
مدیر عامل شرکت سیمان آبیک می گوید: از خردادماه سال جاری و با عرضه سیمان در بورس کالا، مابه التفاوتی که نصیب دلالان این صنعت میشد عملاً حذف شد و هم تولیدکننده و هم مصرف کننده رضایت بیشتری از این امر دارند.
-
بانک جهانی گزارش داد؛
جهش طلا از سکوی امیکرون
افزایش ابتلا به کرونا با سویه امیکرون باعث شد تا قیمت کالاهای اساسی در دنیا تغییر کند. طبق گزارش منتشر شده توسط بانک جهانی در اولین ماه سال ۲۰۲۲ قیمت طلا در بازار جهانی رشد کرد. آمارها نشان می دهد در این ماه متوسط قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی به هزار و ۸۱۶ دلار رسید که ۲۶ دلار نسبت به ماه قبل بالاتر بود. بانک جهانی قیمت هر اونس طلا در ماه دسامبر سال ۲۰۲۱ را برابر با هزار و ۷۹۰ دلار اعلام کرد و نوشت: «در نوامبر سال ۲۰۲۱ قیمت هر اونس طلا در بازار برابر با هزار و ۸۲۲ دلار بود ولی در آخرین ماه سال به هزار و ۷۹۰ دلار رسید. امید به احیای اقتصاد و بازگشت در مسیر رشد اقتصادی باعث شد تا قیمت طلا در بازار کاهش یابد. اما این روند موقتی بود و بالا گرفتن ابتلا به کرونا با سویه امیکرون باعث شد تا قیمت طلا بازهم رشد کند.»
-
ثبت بالاترین قیمت آلومینیوم در ۱۳ سال اخیر
سه شنبه ۸ فوریه فلز آلومینیوم به بیشترین قیمت خود طی ۱۳ سال گذشته رسید. این در حالی است که تعطیلی واحدهای ذوب چینی و اروپا همراه با کمبود این فلز در بازار، افزایش قیمت را در پی داشته است.
-
آینده صنعت فولاد جهان در گرو قیمت زغال
سال گذشته سالی پرنوسان در بازارهای جهانی بود. تقاضا برای زغالسنگ ککسازی، به عنوان یک ماده خام ضروری در تولید فولاد بسیار قوی بود، زیرا اقتصاد جهانی پرقدرتتر از انقباض شدید خود در اوج همهگیری کووید-۱۹، بهبود یافت.
-
سنگ آهن به ۱۵۰ دلار نزدیک شد
چشم انداز مثبت تقاضا قیمت سنگ آهن را در بازارهای جهانی بالاتر برده است. انتظار می رود با اتمام تعطیلات چین تقاضای فولاد در این کشور بالاتر برود و در حال حاضر نیز در جنوب شرق آسیا در سطح مطلوبی است از این رو بازار مواد اولیه فولادسازی از جمله سنگ آهن نیز از این جو مثبت سود خواهند برد.
-
قیمت جهانی مواد غذایی به بالاترین سطح چند سال گذشته رسید
فائو اعلام کرد قیمت جهانی مواد غذایی در ماه گذشته میلادی به خاطر محدودیتهای عرضه و شرایط نامساعد جوی افزایش قابل ملاحظهای داشته و به بالاترین سطح چند سال اخیر رسیده است.
-
خاموشی در فرانسه بهخاطر کاهش ذخایر گاز طبیعی
کاهش ظرفیت تولید برق هستهای در فرانسه، کمبود عرضه گاز از سوی روسیه و بالا رفتن تقاضا احتمال صفر شدن ذخایر گاز این کشور در پایان زمستان و خاموشیهای گسترده را بالا برده است.
-
بازار جهانی سنگآهن در شوک جهش قیمتها
روند افزایش قیمت جهانی سنگآهن طی روزهای اخیر، شدت گرفته است. وبسایت «ماینینگ» اعلام کرد در هفته اخیر موج اول افزایش قیمت سنگآهن و گذشتن قیمت هر تن از مرز ۱۳۰ دلار زمانی اتفاق افتاد که چین خبر از افزایش تقاضا برای این ماده معدنی بهمنظور تأمین نیاز فولاد داخلی داد. خبر شروع اجرای پروژههای زیرساختی و رشد تقاضای فولاد در این کشور سبب شد تا فشار مازادی از جانب تقاضا در بازار ایجاد شود و قیمت هر تن سنگآهن بالغبر ۶ درصد رشد کند. اما این پایان ماجرا نبود. در روزهای پایانی هفته افزایش همهگیری کرونا با سویه اومیکرون در کشورهای صنعتی بهخصوص استرالیا، سبب شد تا فشار دیگری به بازار وارد شود.
-
کاهش رشد فعالیت کارخانههای چین در ژانویه
رشد فعالیت کارخانههای چین در ماه ژانویه در حالی کاهش یافت که افزایش مجدد موارد ابتلا به کرونا و محدودیتهای قرنطینه، تولید و تقاضا را تحت تأثیر قرار داده است.
-
بانک مرکزی اروپا برای سال ۲۰۲۲ پیشبینی کرد؛
افزایش قیمت همه کالاهای اساسی از بیم بازگشت کرونا و قرنطینه
با توجه به همهگیری کرونا با سویه اومیکرون در دنیا و نگرانی در مورد تبعات منفی اقتصادی آن، ارزش کالاهای اساسی در دنیا با رشد قابلتوجهی همراه شد؛ روندی که انتظار میرود ادامه داشته باشد.
-
بانک جهانی گزارش داد؛
نوسانات قیمت سنگآهن، هماهنگ با فراز و فرود کرونا
یکی از ارزشمندترین و پرمصرفترین مواد معدنی در بازار جهانی سنگآهن است. مادهای معدنی که در تعیین قیمت فولاد هم نقشی اساسی دارد. طبق گزارش بانک جهانی در فصل آخر سال ۲۰۲۱ قیمت هر تن سنگآهن در بازار جهانی به ۱۱۲ دلار رسید که بالغبر ۵۵ دلار نسبت به فصل سوم همین سال پایینتر بود. همین مسئله سبب شد تا قیمت فولاد هم در فصل آخر سال قبل با کاهش همراه شود.