دیدگاه
-
یادداشت
ساده ترین استراتژی در قراردادهای اختیار معامله صندوق طلا چیست؟
قرارداد اختیار معامله بر روی واحدهای سرمایهگذاری صندوق طلای کهربا در حالی از روز اول مردادماه به عنوان یک قرارداد جدید در بورس کالای ایران راه اندازی می شود که خاصیت و مزیت اصلی این قرارداد، پوشش ریسک سرمایه گذار و به نوعی بیمه سرمایه او در برابر هر گونه تحول در بازار است. به همین منظور آناهیتا فولادی فر، رییس اداره توسعه دارایی های پایه بورس کالای ایران در یادداشتی، کارکرد قرارداد اختیار معامله صندوق طلا را با ذکر یک مثال و به زبان ساده توضیح داده است.
-
پایانههای فروشگاهی و سامانه مؤدیان
امیر کشورزاد کارشناس حوزه مالیات در یادداشتی به تشریح قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی پرداخته است که درادامه از نظر می گذرد.
-
آتی شمش طلا، ابزار کارآمد برای پوشش ریسکِ نوسانات نرخ ارز
قراردادهای آتی شمش طلا یکی از ابزارهای کارآمد برای پوشش ریسک نوسان نرخ ارز است. در یادداشت پیشرو سلمان یزدانی به بهانه راهاندازی قراردادهای آتی شمش طلا در بورس کالا که قرار است به زودی انجام میشود، سعی کرده از این زاویه به اهمیت و کارکرد قراردادهای آتی شمش طلا بپردازد.
-
یادداشت
قرارداد آتی شمش طلا، سکانس جدید و طلایی بورس کالا
محمد حقانی نسب رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی بورس کالای ایران پیرو راه اندازی معاملات قراردادهای آتی شمش طلا در بیستم فروردین ماه جاری در یادداشتی که در ادامه از نظر می گذرد به معرفی، تشریح کارکرد این قراردادها و جذابیت های معاملاتی آن پرداخته است.
-
در باب اهمیت فروش بورسی خودرو
بورس کالا شفافترین شیوه فروش خودرو است
در باب اهمیت عرضه خودرو در بورس کالا سخن بسیار رفته است اما مخالفان همچنان بدون شناخت به انتقاد از بستر بورس کالا در باب فروش بورسی خودرو میپردازند. نوشتار پیشرو به این پرسش پاسخ داده که بورس کالا چرا در شرایط فعلی میتواند شفافترین شیوه فروش خودرو باشد.
-
صنعت خودرو به دنبال رونق است
زنده شدن امید خودروسازان با دست نامرئی بازار
با تجربه عرضه خودرو در بورس کالا و کشف قیمت محصول ها در تقابل عرضه و تقاضا به جای رویه قیمت گذاری دستوری، خودروسازان اکنون نسبت به بهبود شرایطشان امیدوار شدند و به نظر میرسد با تداوم عرضهها و احتمال عرضه همه خودروهای پرتیراژ در بورس کالا، شرایط به نفع خودروسازان به جای دلالان تغییر میکند.
-
گواهی سپرده شمش طلا از راه می رسد
سرمایه گذاری آسان تر در بازار طلا
گواهی سپرده شمش طلا قرار است به زودی در بورس کالا راه اندازی شود. اجماع تمامی کارشناسان بازارهای کالایی این است که قامت جدید برای شمش طلا شرایط را برای سرمایهگذاری آسان میکند. نوشتار پیشرو از احمد بیات، مدیر کالایی کارگزاری نهایت نگر از این زاویه به اهمیت این موضوع میپردازد.
-
دیدگاه
شمش طلا در جیبِ سرمایهگذاران خُرد
زمزمه های راه اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالای ایران به گوش می رسد، معاملاتی که به اعتقاد کارشناسان با افتتاح معاملات آتی و اختیار پس از گواهی سپرده شمش طلا، پازل ابزارهای مالی مبتنی بر طلای بورس کالا را تکمیل می کند و می تواند سرمایه های خرد را به سمت معاملاتی امن و جذاب سوق دهد. در یادداشتی که در ادامه می خوانید حسین زمانی، معامله گر آتی و گواهی سپرده کارگزاری تدبیرگران فردا به بررسی مزیت ها و ویژگی های معاملات گواهی سپرده و همچنین قرارداد آتی شمش طلا می پردازد.
-
دیدگاه | صنعت خودرو در ایران نجات مییابد؟
کل زیان ایران خودرو فقط با فروش ۲۰۷ در بورس کالا پوشش داده میشد!
تفاوت رویکرد فروش خودرو در بازار شفافی همانند بورس کالا به جای ایجاد رانت و فساد با قیمتگذاری دستوری بسیار زیاد است. در این نوشته میخواهیم به این موضوع بپردازیم که چرا باید میان قیمتگذاری تکلیفی و سازوکار شفاف عرضه و تقاضا، مکانیزم عرضه و تقاضا را برگزید. براساس صورتهای مالی ایران خودرو در سال گذشته نزدیک ۷۹ هزار دستگاه خودرو پژو ۲۰۷ تولید شده است. اگر بنا بود ایران خودرو با عرضه در بورس کالا و نه قیمت دستوری، تنها همین خودرو را به فروش برساند و به ازای هر خودرو، ۱۴۰ میلیون تومان بیشتر به ایران خودرو به جای دلالان میرسید، کل زیان ایران خودرو در سال گذشته پوشش داده میشد.
-
به زبان ساده | چگونه در بورس کالا خودرو بخریم؟
چگونه در بورس کالا خودرو بخریم؟ چه مراحلی لازم هست که بتوانیم خودروی موردنظرمان را خریداری کنیم. در گزارش پیشرو به صورت ساده مراحل ثبت نام خرید خودرو تشریح شده است.
-
یادداشت
افزایش کارایی بازار مشتقه با معرفی قراردادهای اختیار آتی
قراردادهای اختیار آتی زعفران نگین در راستای مدیریت ریسک بهتر سرمایهگذاران از امروز در بورس کالای ایران راهاندازی شد؛ در همین زمینه سرپرست مدیریت مطالعات اقتصادی و امور بین الملل بورس کالا در نوشتاری کوتاه به تشریح افزایش کارایی بازار مشتقه با معرفی قراردادهای اختیارمعامله مبتنی بر قراردادهای آتی میپردازد.
-
یادداشت
متنوع سازی ابزارهای مدیریت ریسک با اختیار معامله مبتنی بر آتی
بورس کالای ایران در راستای متنوعسازی ابزارهای مدیریت ریسک به تازگی از راهاندازی قرارداد اختیار معامله مبتنی بر قرارداد آتی زعفران در روز ۲۱ آبان ماه سال جاری خبر داده است؛ رئیس اداره توسعه ابزارهای مالی بورس کالای ایران در نوشتار زیر به بررسی سازوکار این ابزار جدید و اهمیت آن در متنوع سازی ابزارهای مدیریت ریسک در بورس کالا پرداخته است.
-
یادداشت محمدعلی بُد درباره اهمیت ورود سیمان به بورس کالا
موقعیت سیمان بعد از عرضه در بورس کالا/ دستاوردها و موفقیت ها
سیمان بعد از ورود به بورس کالا در چه موقعیت قرار گرفت. کارشناسان مهمترین دستاوردهای عرضه سیمان در بورس کالا را در چه میدانند. یک فعال در صنعت سیمان از این زاویه به اهمیت عرضه سیمان در بورس کالا میپردازد.
-
مزایای عرضه خودرو در بورس کالا
شرط مهمی که برای موفقیت عرضه خودرو در بورس کالا نیاز هست
عرضه خودرو در بورس کالا به سود بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی دلالان در بازار خودرو کشور پایان میدهد و به جای آن، این سرمایه بین خریداران واقعی و خودروسازان تقسیم خواهد شد. اما الزاماتی نظیر «عرضه منظم، مستمر و کامل خودروها در بورس کالا» برای تحقق این هدف ضروری است.
-
مزایای عرضه خودرو در بورس کالا
بورس کالا به سود ۱۰۰ هزار میلیارد تومانی رانت بازان پایان میدهد؟
تفاوت فاحش قیمت کارخانه خودروها با بازار غیر رسمی شرایطی را رقم زده است که خریداران واقعی امکان دسترسی مستقیم برای خرید خودرو با قیمت مناسب را ندارند و خودروسازان نیز هیچ بهرهای از افزایش قیمتها نمیبرند. بزرگترین برنده این شرایط دلالان خودرو هستند که بر اساس تخمینها سالانه بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان از محل اختلاف قیمت خرید و فروش خودروها در بازار سود کسب میکنند.
-
ظرفیت عرضه های بورسی در بهبود بازار خودرو
چرا باید عرضه خودرو را به بورس کالا سپرد و چرا باید سازوکار بورس کالا را مهم و با اهمیت دانست. رضا آریاراد از این زاویه به ظرفیت ها و پتانسیل های بورس کالا با بهره گیری از سازوکارهای عرضه و تقاضا در راستای بهبود بازار خودرو می پردازد.
-
یادداشت
چرا باید از عرضه خودرو در بورس کالا حمایت کنیم؟
بخش عمده ای از سود حاصل از معاملات فعلی در سیستم قرعه کشی خودرو به جیب عده ای دلال و واسطه میرود اما از چهارشنبه گذشته ورود خودرو به بورس کالا با دو محصول گروه بهمن یعنی کارا دو کابین و تک کابین کلید خورد تا امیدها برای احیای خودروسازان و در مقابل حمایت اصولی از مصرف کنندگان خودرو زنده شود.
-
در باب یک راهکار قابل اعتنا
عرضه خودرو در بورس کالا به نفع خودروسازهاست
آیا عرضه خودرو در بورس کالا به نفع خودروسازان است. این عنوان پرسشی است که در یک یادداشت کوتاه میخواهیم به آن پاسخ دهیم.
-
کالاخبر گزارش می دهد؛
آنالیز معاملات آپشن بورس کالا در سال ۱۴۰۰/ پیش بینی افزایش اقبال معامله گران به اختیار معامله ها
کالاخبر: بورس کالا در حالی ۱۰ رکورد تاریخی معاملات را با ارزش ۶۶۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به ثبت رساند که اقبال بالای معامله گران به بازار قراردادهای اختیار معامله در ماه های پایانی سال ۱۴۰۰، نوید رونق و رشد چشمگیر این معاملات در سال جاری را می دهد. در این گزارش به بررسی بازار اختیار معامله زعفران و سکه به همراه میزان استقبال معامله گران در سال ۱۴۰۰ پرداخته ایم.
-
یادداشت
چگونه کالاهای فیزیکی اوراق بهادارسازی می شود؟
چگونه کالاهای فیزیکی قابلیت اوراق بهادارسازی را دارند و چنین قابلیتی چه مزیت هایی می تواند به دنبال داشته باشد؟ مطلب پیش رو از این زاویه قصد دارد به اهمیت این موضوع بپردازد.
-
یادداشت؛
خروج از انحصار با عرضه گندم در بورس کالا
در خصوص تامین مناسب گندم به عنوان کالای استراتژیک، اقدامات و راهکارهای متعددی مطرح است که به نظر می رسد هر یک از راهکارها باید هم اولویت بندی و هم هزینه - فایده شود. یادداشت مزبور از این بابت با تشریح وضعیت فعلی شرایط تولید و تامین گندم، به اهمیت عرضه در بورس کالا پرداخته است.
-
وال استریت ژورنال در گزارشی تحلیلی منتشر کرد
بازیگری در بازار نفت بدون روسیه
در حالی که قیمت نفت به سطوحی رسیده است که حتی از قبل از بحران مالی سال ۲۰۰۸ نیز دیده نشده بود، صنعت انرژی یک پرسش غیر قابل تصور دارد اینکه اگر مجبور شود نفت روسیه را کنار بگذارد، چگونه می تواند با آن کنار بیاید؟ یادداشت زیر در پی پاسخ به این پرسش است.
-
در باب اهمیت سازوکار عرضه و تقاضا در تخلیه التهاب بازارها؛
چرا بورس کالا بستر مناسب تخصیص بهینه منابع است؟
چرا بورس کالا میتواند نزدیکترین و مطمئن ترین بستر برای تخصیص بهینه منابع و رهایی اقتصاد ایران از قیمت گذاری دستوری باشد؟ پرسش مهمی که پاسخ آن را در گزارش زیر مرور می کنیم.
-
یادداشت؛
رقابت منفی صنایع رانتخواه
انرژی و مواد اولیه ارزان باعث شده برخی صنایع برای بهبود و بهروزرسانی فناوری خود هیچ تلاشی نکنند؛ محمد حسنی سعدی در یادداشتی که در ادامه می خوانید به تشریح آفت سیاست های حمایتی، ناکارآمد و کم بازده پرداخته است.