کرباسیان

رئیس هیات عامل ایمیدرو طی گفت و گویی تفصیلی در خصوص کارکردهای بورس کالای ایران در اقتصاد کشور، این بازار را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار داد.

به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران» به نقل از سنا، مهدی کرباسیان با اشاره به لزوم استمرار و منظم بودن عرضه محصولات در بورس کالای ایران، گفت: کشف واقعی قیمت‌ها، جلوگیری از انحصار و شفافیت در روند دادوستدها از ثمرات معامله محصولات متنوع با روش های نوین معاملاتی در بورس کالای ایران است.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: به باور سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران و سازمان های وابسته به آن، بورس کالای ایران از نهادهای با اهمیت در اقتصاد کشور به شمار می رود که با ایجاد شفافیت و سلامت در فعالیت های اقتصادی و حفظ منابع تولید کننده و مصرف کننده، نقش بسزایی در اقتصاد کشور ایفا می کند.

کرباسیان عنوان کرد: به اینگونه بازارهایی که در راستای سالم سازی و آزادسازی اقتصاد کشور حرکت می کنند باید توجه بیشتری شود تا پیشرفت حاصل از آن باعث بهبود روند تولید در کشور گردد.

تصمیاتی با پشتوانه علمی از بورس کالا

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: بدیهی است که پیشرفت بورس کالا طی سال های اخیر به عوامل مختلفی بستگی داشته و دارد که یکی از این مسیرهای پیشرفت، شفافیت بالای بازارهای معاملاتی بوده است که همواره نظاره گر آن هستیم. در این میان بحث عرضه و تقاضا و از سویی تعادل در قیمت ها به این سیستم معاملاتی کمک کرده تا اهدافش را در مسیر درست هدایت کند.

وی ادامه داد: دومین موردی که شفافیت بورس را بیشتر نمایان می کند هدایت بازار است که البته در برخی مواقع کنترل آن از دست بورس با توجه به نوسانات ارزی، بحث نقدینگی و کمبود آن و برخی دخالت ها، موانعی را بر سر راه ایجاد کرده اما با این حال این بازار مالی توانسته با تصمیات که پشتوانه علمی دارد، هدایتگر بازار در مسیر عقلانی و شفاف باشد.

به گفته کرباسیان، خوشبختانه با سیاست هایی که دولت دوازدهم در پیش گرفته است، اقتصاد کشور به سمت شفافیت، مبارزه با فساد، ایجاد رونق و اشتغال حرکت می کند و این نشان می دهد که بازاری همچون بورس کالای ایران نیز در این دولت از جایگاه مناسبی برخوردار خواهد بود.

بورس کالای "ایرانیزه" برای حل مشکلات صنایع داخلی

وی اهداف ایمیدرو را همراهی با بازار شفاف بورس کالا عنوان کرد و افزود: ما قصد داریم به عنوان سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، همکاری هایمان را با بورس کالا گسترش دهیم و از آنجا که همه ما یک هدف را دنبال می کنیم، باید با همفکری و ارائه راهکار به تقویت ضعف ها و نقایص موجود در بازارها و به کلی اقتصاد کشور بپردازیم؛ در این راستا دیده می شود که افرادی با اهدافی غیر ملی و بدون ارائه راهکارهای مناسب، قصد وارد کردن خدشه به سیستم شفاف بورس کالا را دارند تا این بازار از حالت اثر گذاری مثبتی که در اقتصاد دارد،  خارج شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تاکید کرد: بورس کالا به عنوان ارکان بازار سرمایه و یک نهاد مالی شفاف باید مدام در تکاپو باشد و مجالی به این گونه افراد ندهد.

کرباسیان افزود: پیشنهاد بنده این است که دفتر مطالعاتی بورس کالای ایران به صورت مداوم با تولیدکننده و مصرف کننده در ارتباط باشد و از ایده و نظرات این افراد در جهت پیشرفت کار بهره مند گردد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو عنوان کرد؛ این نکته را نیز نباید فراموش کرد که ما یک کشور در حال توسعه هستیم و باید سازو کار معاملاتی خودمان را همراستا با سیستم اقتصادی کشورمان تنظیم کنیم در حقیقت باید سیستم ما هماهنگ با کشور خودمان باشد و به نحوی بورس کالا را ایرانیزه کنیم.

پرورش ابزارهای مالی نوین برای مقابله با واسطه های مخرب

به گفته وی این نکته قابل توجه است که بورس کالا توانسته با استفاده از به روز کردن سیستم های معاملاتی خود و خروج از نحوه معاملات سنتی جایگاه مهمی در اقتصاد کشور پیدا کند و از آنجا که تاکنون اقدامات خوبی در زمینه کشف واقعی قیمت ها و شفافیت داشته است بر همین اساس عرضه محصولات در بورس اقدام مهمی به شمار می رود و باید در این زمینه فرصت ها را غنیمت شمرد. 

کرباسیان گفت: بورس کالا به منظور حذف واسطه گرهای های مخرب باید به پرورش ابزارهای مالی نوین ادامه دهد چرا که این ابزارها می تواند به فعالان صنایع در تامین مالی و روند معاملات کمک کند.

اهمیت تامین مالی از بورس کالا

وی در خصوص گسترش بازار مالی و جذب سرمایه های خارجی در کشور گفت: گسترش بورس کالا طی سال های اخیر و عرضه کالاهای مختلف از طریق آن نشان می دهد که بورس کالا به بازاری بزرگ تر و بین المللی تبدیل خواهد شد، در حقیقت به هر میزان که شفافیت و سلامت اقتصادی افزایش یابد به همان میزان، آرامش و ثبات اقتصادی ایجاد شده و زمینه جذب سرمایه گذاری داخلی و خارجی بیشتر فراهم می آید.

به گفته کرباسیان، مسئله نقدینگی در حال حاضر برای واحدهای تولیدی یک موضوع حیاتی است و با توجه به این که سیستم بانکی با مشکلات جدی از دیون معوقه و بحران سرمایه کم بانکی رو به رو است برای همین بانک ها نمی تواند فعالیت زیادی داشته باشند لذا از بازارهای همچون بورس و ابزارهای جدید مالی آن می توان برای تامین مالی بنگاه های تولید بهرمند شد.

وی در خصوص لزوم آشنایی فعالان صنایع با ابزارهای مالی بورس کالا در حوزه تامین مالی گفت: بورس کالا با ارائه این ابزار و معرفی آن ها به بنگاه های تولیدی به میزان قابل توجهی در رفع مشکلات مالی بنگاه ها می تواند موثر باشد و ما نیز به عنوان سازمان ایمیدرو از هیچ کمکی دریغ نخواهیم کرد.

کشف قیمت زنجیره فولاد در بورس کالا

معاون وزیر صنعت به کشف واقعی محصولات در زنجیره فولاد اشاره کرد و گفت: در زنجیره فولاد نیز اصرار داریم محصولاتی اعم از سنگ آهن تا شمش که کارخانه های تولیدی بسیاری در دست احداث هستند را یکی یکی پس از افتتاح و با برنامه مدون در مسیر بورس کالا هدایت کنیم که در خصوص سنگ آهن نیز به نظر می رسد، نگاه ها در این صنعت نسبت به گذشته تغییر خواهد داد.

وی در پایان گفت: بنابراین با توجه به ایجاد کارخانه های جدید و تعاریف تازه در نظام تولیدی کشور، بورس کالا نیز برای ارائه این محصولات به صورت شفاف اقدامات اساسی صورت خواهد داد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها