مس.jpg

طی هفته‌ای که گذشت، قیمت مس به دلیل افزایش موقعیت‌های فروش سرمایه‌گذاران بازار جهت بهره‌مندی از سطوح بالای قیمتی افت ۰.۴ درصدی را تجربه کرد که هم راستا با آن، موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز ۲۷۵ تن افزایش یافت. از ابتدای سال نو میلادی تاکنون، قیمت مس در سطح میانگین ۷ هزار و ۱۰۰ دلار بر تن بود که انتظار می‌رود تا پایان نیمه نخست سال جاری، با رشد همراه باشد.

به گزارش«پایگاه خبری بورس کالای ایران»، در حالی که همچنان فضای روانی بازار مثبت ارزیابی می‌شد، قیمت مس در طول روز دوشنبه روندی افزایشی داشت. در نهایت، طی این روز برای بازار مس، پایان ناخوشایندی رقم خورد؛ به طوری که قیمت فلز سرخ ۰.۲ درصد افت پیدا کرد. به گفته تحلیلگران، تقویت شاخص ارزش دلار، نقش کلیدی در کاهش قیمت مس داشت.

شاخص ارزش دلار در اولین روز کاری در دومین هفته از سال نوی میلادی، رشد ۰.۴۷ درصدی داشت و به ۹۲.۱۰ واحد رسید. در روز دوشنبه، موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن تغییری نکرد و حجم موجودی این فلز صنعتی در این انبارها در سطح ۲۰۳ هزار و ۸۵۰ تن باقی ماند.

شاخص ارزش دلار در طول روز سه‌شنبه نیز روندی افزایشی داشت و این مسئله، فشاری منفی بر قیمت کالاهای اساسی وارد کرد؛ با این وجود، تداوم نگرانی اهالی بازار پیرامون مسائل عرضه مس، سبب شد تا قیمت این فلز سرخ تقویت شود و رشد ۰.۱ درصدی را در بازار جهانی به ثبت برساند. وقوع اعتصابات کارگری در برخی واحدهای معدنی از جمله علل افت نگرانی جانب عرضه در بازار مس بود. شاخص ارزش دلار طی روز سه‌شنبه، با افزایش ۰.۱۷ درصدی به ۹۲.۲۶ واحد رسید. موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن نیز در این روز، با ۱۷۵ تن افت به ۲۰۳ هزار و ۶۷۵ تن رسید.

در روز چهارشنبه، همگام با تضعیف شاخص ارزش دلار، قیمت مس رشد ۰.۷درصدی را تجربه کرد و پا از مرز ۷ هزار و ۱۰۰ دلار بر تن فراتر گذاشت. تداوم عدم اطمینان پیرامون شرایط واردات قراضه مس به چین و احتمال افزایش وقفه‌های تولیدی در سال جاری نیز در رشد قیمت مس نقش مهمی داشتند. شاخص ارزش دلار در این روز به ۹۲.۰۷ واحد نزول کرد که افت ۰.۲۱ درصدی داشت. موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن در روز چهارشنبه، ۷۵ تن افزایش یافت و حجم این موجودی به ۲۰۳ هزار و ۷۰۵ تن رسید.

با گذشت ۳ روز نسبتا خوب از هفته، روز پنج‌شنبه برای بازار مس ناخوشایند بود و قیمت فلز سرخ تحت تأثیر تشدید موقعیت‌های فروش توسط سرمایه گذاران و سفته‌بازان، بیش از ۰.۲ درصد افت پیدا کرد، اما همچنان بالای سطح ۷ هزار و ۱۰۰ دلار بر تن باقی ماند. تلاش اهالی بازار اوراق و سهام برای بهره‌مندی از سطوح بالای قیمت مس طی روزهای اخیر منجر به افزایش موقعیت‌های فروش شد. این امر در صورت تشدید و تداوم، از جمله عوامل کاهنده سریع قیمت محسوب می‌شود. افت ۰.۵ درصدی شاخص ارزش دلار طی روز پنج‌شنبه و رسیدن به سطح ۹۱.۶۱ واحد، قادر به پوشش کامل افت قیمت مس نبود. در این روز به میزان ۲ هزار و ۱۰۰ تن از موجودی مس انبارهای بورس فلزات لندن کاسته شد و حجم موجودی این فلز صنعتی را را به ۲۰۱ هزار و ۶۵۰ تن رساند.

در آخرین روز کاری هفته گذشته نیز به دلیل انتشار داده‌های نامطلوب واردات به چین، قیمت مس شاهد کاهش ۰.۷ درصدی بود و در نهایت، فلز سرخ در بورس فلزات لندن با قیمتی کمتر از ۷ هزار و ۱۰۰ دلار بر تن معامله شد. آمارها نشان می دهد که واردات مس کارنشده به چین در ماه دسامبر سال ۲۰۱۷ در مقایسه به مدت مشابه از سال ۲۰۱۶، افت ۸.۲ درصدی داشت و به حدود ۴۵۰ هزار تن رسید. این رقم همچنین در مقایسه با ماه نوامبر سال ۲۰۱۷ نیز، شاهد کاهش ۴.۳ درصدی بود. تضعیف ۰.۹۶ درصدی ارزش دلار در روز جمعه نیز نتوانست، از کاهش قیمت مس جلوگیری کند. موجودی مس در انبارهای بورس فلزات لندن طی روز جمعه به میزان ۲ هزار و ۴۷۵ تن افزایش پیدا کرد و به رقم ۲۰۴ هزار و ۱۲۵ تن رسید.

به طور کلی طی هفته گذشته، قیمت مس افت ۰.۴ درصدی داشت و موجودی مس با رشد اندک ۲۷۵ تنی همراه بود. قیمت مس از آغاز سال نو میلادی تاکنون، به استثنای افت و خیزهای بازار، به طور عمده در سطح ۷ هزار و ۱۰۰ دلار بر تن بود. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که قیمت مس در نیمه نخست سال ۲۰۱۸ با رشد همراه باشد که علل اصلی آن، پیش‌بینی وقفه‌های تولیدی و کسری عرضه کنسانتره، افزایش قابل توجه تقاضا در کلیه کشورهای مهم جهان به ویژه ایالات متحده آمریکا و آسیای شرقی هستند.

منبع:اخبار فلزات

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها