بورس کالا

در هفته گذشته رویدادها و اظهارنظرهای مختلفی در حوزه بورس کالای ایران صورت گرفت که از مهم ترین عناوین آن ها می توان "تامین مالی ۲۰۰۰۰میلیارد ریالی یک خودروساز از مسیر بورس کالا"، "کامیون و کامیونت های بورسی ارزان تر از بازار"، "نگاهی به معاملات خودرویی ها در بورس"، "عرضه ۱۰ هزار دستگاه پژو ۲۰۷ دستی سفید "، "حذف رانت و جلب اعتماد مردم، نتیجه عرضه خودرو در بورس کالا" اشاره کرد.

تامین مالی ۲۰۰۰۰میلیارد ریالی یک خودروساز از مسیر بورس کالا

در هفته گذشته و روز ۲۳ بهمن ماه اوراق سلف موازی استاندارد وانت کارا شرکت بهمن موتور به ارزش ۲۰ هزار میلیارد ریال در بورس کالای ایران منتشر شد که با موفقیت و در استقبال مطلوب سرمایه گذاران به پایان رسید. بدین ترتیب مسیر روند تامین مالی تولید خودروسازان از مسیر بورس کالا با سازوکار اوراق سلف موازی استاندارد مجددا آغاز شد؛ پیش‌تر انتشار اوراق سلف موازی استاندارد خودروی سراتو (متعلق به گروه خودرویی سایپا) در سال ۹۶ به صورت موفقیت آمیزی انجام شده بود.

عرضه اولیه اوراق سلف موازی استاندارد وانت کارا ۲۰۰۰ تک کابین شرکت بهمن موتور در نماد «عبهمن»، به تعداد ۶ میلیون و ۸۶۵ هزار قرارداد و با قیمت پایه ۲۹۱ هزار و ۳۳۲.۸ تومان در هر قرارداد، به ارزش ۲ هزار میلیارد تومان با موفقیت انجام شد و تامین مالی این شرکت در همین روز نخست (یکشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۱) به طور موفقیت آمیزی به پایان رسید.

کمک به تنگنای مالی تولید با انتشار اوراق سلف موازی در بورس

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اوراق سلف موازی خودرو، یکی از بهترین ابزارهای تامین مالی برای خودروسازان است؛ زیرا تولیدکنندگان می‌توانند وجوه حاصل از انتشار اوراق سلف را بدون محدودیت صرف اموری مانند سرمایه‌گذاری در طرح‌های زیربنایی شرکت، انجام پروژه‌های صنعتی، واردات قطعات و مواد اولیه، سرمایه در گردش، پرداخت بدهی های سررسید شده و سایر موارد کنند.

محمد خان‌زاده تاکید کرد: اوراق سلف موازی استاندارد خودرو افزون بر تامین مالی از قابلیت پوشش ریسک نیز برخوردار است، به نحوی که سرمایه‌گذار یا نهادی که به خودرو نیازمند است و از طرفی دغدغه افزایش یا کمبود خودرو را در آینده دارد، می‌تواند با پیش خرید آن، خود را در برابر ریسک‌های مختلفی همچون نوسانات قیمت پوشش دهد.

کامیون و کامیونت های بورسی ارزان تر از بازار

در روز ۲۴ بهمن ماه در ۶ نوبت عرضه خودرو در بورس کالا، ۶۰۶ دستگاه کامیون و کامیونت به فروش رسید که متوسط قیمت‌ها نشان می‌دهد قیمت‌های کشف شده در بورس کالا پایین‌تر از متوسط قیمت بازار بودند.

در این روز ۶۰۶ دستگاه خودرو متعلق به شرکت های بهمن دیزل و سیبا موتور فروخته شد. به این ترتیب کامیونت FORCE (متعلق به بهمن دیزل) با همان قیمت پایه ۹۳۰ میلیون تومان فروخته شد.

در عرضه دوم ۷۰ دستگاه کامیونت FORCE (متعلق به بهمن دیزل) با قیمت میانگین ۱.۱۰۱ میلیارد تومان فروخته شد.کامیون کشنده FAW CA۴۱۸۰ (متعلق به سیباموتور) نیز با قیمت میانگین هر دستگاه ۴ میلیارد تومان به فروش رفت.

هر دستگاه کامیون کشنده EM POWER (متعلق به بهمن دیزل) با قیمت میانگین ۴.۲۵۱ میلیارد تومان به فروش رفت.هر دستگاه کامیونت FORCE (متعلق به بهمن دیزل) نیز با قیمت ۱.۳۲۱ میلیارد تومان فروخته شد.هر دستگاه کامیونت FORCE با قیمت میانگین ۱.۰۷۷میلیارد تومان فروخته شد.

نگاهی به معاملات خودرویی ها در بورس کالا

در روز ۲۵ بهمن ماه نیز ۶۵۰۰ دستگاه خودرو طی فرایند شفافی کشف قیمت و فروخته شد. به این ترتیب هر دستگاه تارا دستی سفید با قیمت میانگین ۴۶۰.۴ میلیون تومان در بورس کالا فروخته شد که با احتساب مالیات و عوارض و هزینه های قانونی به ۵۳۳ میلیون تومان می رسد که این رقم حداقل ۱۰۰ میلیون تومان زیر قیمت بازار آزاد است.قیمت تارا دستی در بازار آزاد حدود ۶۳۵ میلیون تومان برای فروش پیشنهاد می شود.

هر دستگاه فیدلیتی ۵ نفره مشکی با قیمت ۱.۳۶۲ میلیارد تومان در بورس کالا به فروش رسید.در پلتفرم های فروش خودرو، قیمت فیدلیتی ۵ نفره مشکی در بازار آزاد حدود ۱.۷ میلیارد تومان برای فروش پیشنهاد می‌شود.

هر دستگاه فیدلیتی ۷ نفره سفید با قیمت میانگین ۱.۴۴۰ میلیارد تومان در بورس کالا به فروش رسید.در پلتفرم های فروش خودرو، قیمت فیدلیتی ۷ نفره سفید در بازار آزاد بیش از ۱.۸۰۰ میلیارد تومان برای فروش پیشنهاد می‌شود.

هر دستگاه ریسپکت مشکی با قیمت میانگین ۱.۱۱۰ میلیارد تومان و در روند کاملا شفاف به فروش رسید.در پلتفرم های فروش خودرو، قیمت ریسپکت مشکی در بازار آزاد بیش از ۱.۳۵۰میلیارد تومان برای فروش پیشنهاد می‌شود.

فیدلیتی ۷ نفره مشکی با قیمت میانگین ۱.۵۳۶ میلیارد تومان به فروش رسید.در پلتفرم‌های فروش خودرو، قیمت فیدلیتی ۷ نفره مشکی در بازار آزاد بیش از ۱.۸۲۰ میلیارد تومان پیشنهاد می شود.

فیدلیتی ۵ نفره سفید با قیمت میانگین ۱.۳۵۷ میلیارد تومان در بورس کالا معامله شد.در پلتفرم‌های فروش خودرو، قیمت فیدلیتی ۵ نفره سفید در بازار آزاد حدود ۱.۷ میلیارد تومان پیشنهاد میشود.

ریسپکت سفید با قیمت میانگین ۱.۰۹۵ میلیارد تومان در بورس کالا معامله شد.در پلتفرم‌های فروش خودرو، قیمت ریسپکت سفید در بازار آزاد بیش از ۱.۳۵۰ میلیارد تومان پیشنهاد میشود.

معامله ۱۰۰۰ دستگاه کارا در بورس

تالار خودرو بورس کالای ایران روز چهارشنبه ۲۶ بهمن ماه نیز معامله ۵۰۰ دستگاه کارا دو کابین و ۵۰۰ دستگاه کارا تک کابین را تجربه کرد.در این روز در مجموع هزار دستگاه کارا از سوی بهمن موتور عرضه شد که با تقاضای ۴ هزار و ۲۵۶ دستگاه مواجه شد.

۵۰۰ دستگاه کارا دو کابین در بورس کالابا قیمت میانگین ۳۷۳ میلیون تومان در بورس کالا معامله شد.در پلتفرم‌های فروش خودرو، قیمت کارا دو کابین در بازار آزاد بیش از ۴۷۰ میلیون تومان پیشنهاد می شود.

کارا تک کابین با قیمت میانگین ۳۵۹ میلیون تومان در بورس کالا معامله شد.در پلتفرم‌های فروش خودرو، قیمت کارا تک کابین در بازار آزاد بیش از ۴۴۵ میلیون تومان پیشنهاد میشود.

عرضه ۱۰ هزار دستگاه پژو ۲۰۷ دستی سفید در بورس

ایران خودرو قرار است سه شنبه ۲ اسفند ۱۰هزار دستگاه پژو ۲۰۷ دستی را با قیمت پایه ۱۸۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در بورس کالا عرضه کند. درصد پیش پرداخت این خودرو ۱۰۰ درصد و تاریخ تحویل آن ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ خواهد بود.

این شرکت اعلام کرده امکان تغییر رنگ بدون هزینه به انتخاب خریدار: وجود دارد و رنگ های موجود شامل نقره ای تیتانیوم، خاکستری متالیک، مشکی متالیک آبنوس، سبز کله غازی، آبی کاسپین، قرمز دو پوششه، آبی اقیانوسی متالیک و قهوه ای نسکافه ای می باشند.

مدل خودروهای تحویلی ۱۴۰۲ خواهد بود و هر کد ملی حقیقی مجاز به ثبت سفارش بر روی یکی از کدهای عرضه شده در تاریخ عرضه و برای یک خودرو است.

عرضه تایر در بورس کالا، بازی برد-برد تولیدکننده و مصرف کننده

سخنگوی انجمن صنفی تایر گفت: عرضه تایر در بورس کالا مزیت‌هایی هم برای تولیدکنندگان تایر و هم مصرف‌کنندگان دارد به طوری که تولیدکنندگان تایر می‌توانند تایر را با قیمت متناسب‌تری به فروش رسانده و مصرف‌کننده نیز آن را با نرخ بهتری نسبت به بازار خریداری کند؛ به عبارت بهتر در صورت عرضه تایر در بورس کالا مابه‌التفاوت قیمت با بازار آزاد به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده خواهد بود.

مصطفی تنها، افزود: در صورت عرضه تایر در بورس کالا مابه‌التفاوت قیمت با بازار آزاد به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده خواهد بود اما متاسفانه مجوزی برای این منظور صادر نشد که صاحبان صنایع بتوانند محصول‌هایشان را در بورس کالا عرضه کنند.

عرضه کالاها در بورس کالا، حرکت در مسیر شفافیت و رقابت

عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه طبق تجربه گذشته هر چه بتوان کالاهای تولیدی را در بورس کالا عرضه کرد به ثبات و امنیت اقتصادی نزدیک‌تر می شویم، اظهار کرد: معاملات کالاها در بورس کالا در فضای رقابتی انجام می‌شود و از سوی دیگر شفافیت لازم در معاملات وجود دارد.

موسی احمدی گفت:اینکه در بورس کالا قیمت کالایی مشخص می‌شود و در بازارهای دیگر اتفاقات دیگری رقم می‌خورد، ارتباطی به بورس کالا ندارد. بورس کالا نقصی ندارد و با توجه به شفاف‌سازی و مدیریتی که در بحث کالا انجام می‌دهد، مثبت ارزیابی می‌شود.

حذف رانت و جلب اعتماد مردم، نتیجه عرضه خودرو در بورس

یک نماینده مجلس موافقت ۱۰۰درصدی خود برای عرضه خودرو در بورس را اعلام کرد و گفت: از این مسیر، شفافیت در عرضه و تقاضا ایجاد شده و با رشد عرضه‌ها علاوه بر حذف رانت، اعتماد مردم نیز جلب شده و به مرور قیمت‌ها نیز متعادل و واقعی خواهند شد.

حبیب الله دهمرده به تلاش‌های صورت گرفته برای عرضه خودرو در بورس اشاره کرد و افزود:با عرضه خودرو در بورس ۱۰۰ درصد موافقم، چراکه بازار سرمایه، قابل رصد و نظارت است و همه عملیات آن شفاف انجام می‌شود، از این طریق روند عرضه و تقاضا برای سیاست‌گذار شفاف شده و امکان رویه‌های کاذب همانند روش‌های قبلی فروش خودرو وجود ندارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها