آلومینیوم

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو گفت: تقاضای آلومینیوم چین تا سال ۲۰۲۰ نسبت به عرضه افزایش می یابد.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایمیدرو؛ امیر صباغ گفت: بازار به رشد تقاضای داخلی آلومینیم چین بسیار خوشبین بوده و انتظار می رود کاهش صادرات آلومینیم چین، توسط تقاضای داخلی جذب شود و موضوع نیز ثابت ماندن پرمیوم آلومینیوم شانگهای در سطح ۹۰ دلارالی ۱۰۰ دلار طی هفته های اخیر است.

وی افزود: بازار آلومینیوم از سال ۲۰۱۲ دچار کسری است وکمبود عرضه جهانی ۶۰۰ هزار تنی شمش آلومینیوم در سال ۲۰۱۶و ۱.۱میلیون تنی در سال۰۱۷ ۲ نیز ادامه یافت.

مدیر اقتصادی و توسعه سرمایه گذاری ایمیدرو که در پنل تخصصی بازار آلومینیوم ایران در پنجمین کنفرانس بین المللی آلومینیوم ایران سخن می گفت، تصریح کرد: برنامه کاهش تولید آلومینیوم چین به منظور متعادل کردن بازار (شامل کاهش ۳۰ درصد تولید آلومینیوم نزدیک شهرهای بزرگ و تعطیلی۶ الی ۸ میلیون تن ظرفیت غیرمجاز آلومینیوم) است. بنابراین تولید آلومینیوم در چین طی سال ۲۰۱۸ کاهش ۱۸درصدی دارد. دولت چین در نظر دارد ظرفیت تولید آلومینیوم را در سطح ۴۴ تا ۴۳ میلیون تن در درازمدت تثبیت کند. در این راستا، سرمایه گذاری در این حوزه طی سال ۲۰۱۷با افت ۱۷.۶درصدی مواجه شده که کمترین سطح از سال ۲۰۱۰ است.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت های تازه تاسیس وارد مدار می شوند و انتظار پیک تولید آلومینیوم چین در سال ۲۰۱۹ می رود. با این حال، مصرف آلومینیوم چین سالانه ۴تا ۶ درصد رشد دارد که به معنی پیشی گرفتن تقاضا از عرضه در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: شرکت روسال با تولید ۳.۷ میلیون تن شمش در سال و سهم تولید ۱۷درصدی در جهان (به جز چین) و (۷ درصد شامل چین ) تحریم شده و یک تهدید برای زنجیره آلومینیوم است. قیمت ها بیش از ۳۰ درصد افزایش یافت و آمریکا را مجبور به عقب نشینی از سیاست خود کرد.

مدیرتوسعه سرمایه گذاری ایمیدرو اظهار کرد: در تعرفه ۱۰ درصد گمرکی اعمالی از طرف آمریکا در ماه فوریه، وزارت بازرگانی آن کشور پیشنهادی ۳ ماده ای به ترامپ داده تا واردات آلومینیوم به این کشور محدود شده و ضریب بهره برداری از ظرفیت اسملترهای آلومینیم آن کشور از ۴۸ درصد به ۸۰ درصد برسد. وی ادامه داد: اعمال تعرفه ۷.۷ درصدی بر تمامی آلومینیوم وارداتی، اعمال تعرفه ۲۳.۶ درصدی بر آلومینیوم وارداتی از چین، هنگ کنگ، روسیه، ونزوئلا و ویتنام و اعمال محدودیت تناژ واردات با ضریب ۸۶.۷ درصدی بروی عملکرد ۲۰۱۷ از جمله برنامه ای امریکا در محدود ساختن ورود آلومینیوم است.

صباغ تصریح کرد: واردات آمریکا در سال گذشته ۲۳ میلیارد دلار ( ۷میلیون تن) انواع محصولات بوده (۹۰ درصد مصرف این کشور) که سهم حوزه GCCبیش از ۲.۶ میلیارد دلار (نزدیک به یک میلیون تن) و روسیه ۱.۶میلیارد دلار است که حالا بایستی به دنبال سایر بازارها نیز باشند.

وی به احتمال کاهش تولید روسال با توجه به عدم تحویل بوکسیت از سمت آلکوا اشاره کرد و افزود:پیش بینی بانک Goldman Sachs در خصوص قیمت این است که اگر روسال تحریم بماند قیمت به ۳۰۰۰ دلار می رسد و اگر لغو شود شاهد برگشت به سمت ۲۰۰۰ دلار خواهیم بود.

معاون بازرگانی ایرالکو در این نشست افزود: این کنفرانس فرصت خوبی برای فعالان آلومینیوم ایران برای به روز کردن اطلاعات و ارائه پتانسیل ها و تجربیات است. ایرالکو با مشکلات ایران و منطقه مشغول تولید است و به فعالیت خود ادامه داده است.

جایگاه ایران و منطقه در تولید آلومینیوم

هوشنگ گودرزی، رییس سندیکای آلومینیوم نیز مصرف آلومینیوم کشور را ۳۷۳ هزار تن و سرانه مصرف آلومینیوم ایران در سال گذشته را ۴.۱ کیلوگرم اعلام کرد که کمتر از متوسط سرانه جهان که ۶.۵ تا ۷ کیلو بوده و قرار است تا ۱۰ کیلوگرم برسد.

وی خاطر نشان کرد: در راستای جذب سرمایه گذار و سرمایه گذاری به جمعیت و مصرف نگاه نمی کنیم و به جایگاهمان در منطقه و کشورهای حوزه خلیج فارس نگاه می کنیم و می بینیم که آنها ۵.۲ میلیون تن تولید دارند و ما ۳۴۰ هزار تن تولید می کنیم.

گودرزی با اشاره به اینکه عواملی همچون برخورداری از ذخایر نفت و گاز، وسعت جغرافیایی و نیروی جوان و تحصیلکرده امکان افزایش تولید و صادرات را در صنعت آلومینیوم فراهم می کند، تصریح کرد: صنایع پایین دستی به دلایلی همچون سرانه مصرف پایین در کشور، عدم برخورداری از تکنولوژی های نوین ،کامل و باکیفیت با پایین بودن ظرفیت تولید مواجه اند.

وی همچنین به توجه دولت به موضوع بوکسیت گینه اشاره و گفت: می توان با بهره برداری از بوکسیت از معدن گینه، در حوزه خلیج فارس پالایشگاه برای تولید آلومینا تاسیس کنیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها