• ۶ فروردین ۱۴۰۰ - ۱۹:۵۵
  • کد خبر: 50786
پالایشگاه

چین در سال ۲۰۲۰ با سبقت از آمریکا، به بزرگترین پالایشگر نفت جهان تبدیل شد.

به گزارش «کالاخبر» به نقل از ایسنا، آمار اداره اطلاعات انرژی آمریکا نشان داد چین ظرفیت پالایش نفت خود را در طول پاندمی ویروس کرونا افزایش داد و در سال ۲۰۲۰ نفت بیشتری در مقایسه با آمریکا پالایش کرد.

در حالی که آمریکا از کاهش تقاضا در طول سال ۲۰۲۰ ضربه خورد و فعالیت‌های مربوط به نفت در این کشور کاهش یافت، چین از این تغییر بین المللی سود برد و برخلاف آمریکا، هنگامی که قیمت‌های نفت سقوط کرد، دولت چین به پالایشگاه‌های این کشور برای افزایش سطح تولید پول پرداخت کرد.

چین در حال حاضر چهار پالایشگاه جدید در دست ساخت دارد که انتظار می رود اکثر آنها مواد اولیه پلاستیک مانند اتیلن و پروپیلن تولید کنند.

اگرچه آمریکا ممکن است تا پایان سال ۲۰۲۱ از چین به عنوان بزرگترین پالایشگر نفت جهان سبقت بگیرد، پیش بینی‌های تقاضای بلندمدت به معنای آن است که روند مذکور موقتی خواهد بود زیرا نیازهای نفتی در سراسر آسیا رو به رشد است.

پالایشگاه‌های نفت آمریکا در واکنش به پاندمی کووید ۱۹ فعالیت ضعیف‌تری پیدا کرده اند. شرکت رویال داچ شل در پایان سال میلادی گذشته تولید پالایشگاه کانوِنت در لوییزیانا را متوقف کرد. این تاسیسات هنگامی که در سال ۱۹۶۷ گشوده شد، ۳۵ برابر ظرفیت پالایش چین را داشت که نشان می دهد اوضاع در چند دهه گذشته چه تغییر و تحول عمیقی پیدا کرده است.

طوفان زمستانی شدیدی که در فوریه ایالت تگزاس را درنوردید، هم فعالیت پالایشگاه‌های نفت آمریکا را مختل کرد. در طول این طوفان، پالایش نفت به پایین‌ترین سطح از سال ۲۰۰۸ رسید که تا حدود زیادی به دلیل یخ زدن خطوط لوله بود و این اتفاق تولیدکنندگان را مجبور کرد فعالیتشان را متوقف کنند. پالایش نفت در طول هفته ۲.۶ میلیون بشکه در روز کاهش یافت و به ۱۲.۲ میلیون بشکه در روز رسید.

در مقابل، چین در نوامبر حدود ۱.۲ میلیون بشکه در روز نفت بیشتری تولید کرد که عمده آن در واحد جدید تاسیسات ژیجیانگ رونگ شنگ پتروکمیکال تولید شد.

چین تنها اقتصاد بزرگ آسیایی نیست که در پالایش نفت در یک دهه آینده سرمایه گذاری می کند. هند هم چند هفته پیش برنامه ای برای سرمایه گذاری ۴.۵ میلیارد دلاری در توسعه پالایشگاه پانیپات تا سپتامبر سال ۲۰۲۴ اعلام کرد که ظرفیت پانیپات را دو سوم افزایش داده و به ۵۰۰ هزار بشکه در روز می رساند.

هند که با فاصله اندکی پس از چین قرار دارد، به عنوان سومین مصرف کننده و واردکننده بزرگ نفت در جهان تلاش می کند ظرفیت پالایش نفت را ۶۰ درصد افزایش دهد تا نیاز روزافزون به نفت در این کشور را تامین کند. این تلاش به موازات وعده نارندرا مودی، نخست وزیر هند برای بهبود بخش تولیدی این کشور صورت می گیرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اگرچه انتظار می رود فعالیتهای پالایش نفت آمریکا پیش از پایان سال بهبود پیدا کند اما افزایش چشمگیر ظرفیت پالایش نفت در چین و همچنین پروژه های جدید در هند نشان می دهد که چهره صنعت ممکن است در یک دهه آینده تغییر کند. با ضعیف شدن تقاضا برای نفت در آمریکا و ادامه رشد آن در آسیا، بسیاری از کشورهای آسیایی به دنبال تامین فرآورده های نفتی از منابع نزدیکتر به منظور برآورده کردن نیازهایشان خواهند بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بورس های کالایی جهان

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها